WordPress Formlarınızı Yalnızca Giriş Yapmış Kullanıcılarla Kısıtlama

WordPress form gönderimlerinizi yalnızca giriş yapan kullanıcılarla sınırlandırmanın kolay bir yolunu mu arıyorsunuz?

Eğer bir varsa üyelik sitesini , çevrimiçi mağaza ya da kayıtlı kullanıcıya sahip web sitesinin başka tür, o zaman belli formları sadece kullanıcılar giriş erişimi kısıtlamak isteyebilir.

Bu makalede, size WordPress form erişiminizi nasıl kısıtlayacağınızı göstereceğiz, böylece yalnızca giriş yapan kullanıcılar doldurup gönderebilir.

WordPress'te Form Erişimini Sınırla

WordPress Formlarına Erişimi Ne Zaman ve Neden Kısıtlamanız Gerekir?

Bazı WordPress formlarına erişimi yalnızca oturum açmış kullanıcılarla sınırlamanız gerektiğinde bir takım senaryolar olabilir.

Örneğin:

  • Özel üyeler etkinliğine ev sahipliği yapıyor olabilirsiniz ve yalnızca sitenizdeki kayıtlı kullanıcıların RSVP’ye olmasını istiyorsunuz.
  • Yalnızca üyelere destek erişimini kısıtlayabilir ve yalnızca oturum açmış kullanıcılar ile kısıtlayarak, belirli bilgileri dinamik olarak profillerinden doldurabilirsiniz.
  • Bir çalışan anketi veya anketi yürütmek isteyebilir ve yalnızca iç ekibinize erişimi kısıtlamak isteyebilirsiniz.
  • Yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından gönderilmesini istediğiniz bir müşteri NPS anketi yürütüyorsunuz .
  • Yalnızca oturum açmış kullanıcılar tarafından erişilmesini istediğiniz özel bir ödül talep formu olabilir.

Bunlar sadece bazı örneklerdir, ancak yalnızca kayıtlı kullanıcılara form erişimini sınırlamak istediğiniz tam anlamıyla yüzlerce başka kullanım durumu olabilir.

Bununla birlikte, WordPress form erişiminizi yalnızca giriş yapan kullanıcılarla nasıl kısıtlayacağınıza bakalım.

Yöntem 1: WPForms Form Locker Eklentisi ile Form Erişimini Kısıtlama

Bu yöntem en kolay ve en güçlü olandır, bu nedenle tüm yeni başlayanlar için öneriyoruz. WordPress form erişimini tamamen kilitlemek için WPForms eklentisini ve Form Locker eklentilerini kullanacağız .

Yapmanız gereken ilk şey, WPForms eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek .

Etkinleştirmeden sonra, lisans anahtarınızı girmeniz ve ardından Form Locker Eklentisini yüklemek için WPForms »Eklentiler sayfasına eklemeniz gerekir .

WPForms Form Locker Eklentisi

Artık giriş yapan kullanıcılar için erişimi kısıtlayan yeni bir form oluşturmaya hazırsınız.

Bunu yapmak için, devam edin ve WPForms »Add New’a giderek yeni bir form oluşturun . Bu, WPForms form oluşturucusunu açar; burada bir form şablonu seçme veya boş bir şablonla başlama seçeneği sunulur.

WPForms sürükle ve bırak form oluşturucusunun kullanımı son derece kolaydır, böylece alanlar ekleyebilir veya kaldırabilir ve formu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

WPForms Form Oluşturucu

Gerekli tüm alanları ekledikten sonra, Ayarlar Sekmesine gidip Form Locker’ı tıklamanız gerekir.

WPForms Form Locker Ayarları

Bu sekmede, WordPress formlarınız için parola korumasını etkinleştirme, toplam giriş sınırlarını belirleme, form planlamasını etkinleştirme ve girişleri yalnızca oturum açmış kullanıcılar için kısıtlamayı etkinleştirme seçeneğini göreceksiniz.

Form Locker Kullanıcı Sadece Giriş Yaptı

Kutuyu işaretledikten sonra, sitenize giriş yapmamış tüm kullanıcılara görünecek bir mesaj taslağı oluşturmanız gereken yeni bir Mesaj alanı göreceksiniz.

WPForms Form Locker Erişim İletisini Kısıtla

Bir kez yaptıktan sonra, ihtiyaç duyabileceğiniz diğer form ayarlarını düzenleyebilir ve ardından Kaydet düğmesine tıklayabilirsiniz.

Artık bu formu Klasik Editör’deki WPForms kısa kodunu kullanarak veya Gutenberg editöründeki WPForms bloğunu kullanarak sitenizdeki herhangi bir WordPress gönderisine veya sayfasına gömebilirsiniz .

Sadece Gönder veya Sayfalar’a gidin ve ardından bir blok seçmek için Artı simgesine tıklayın. Sonra, blok aramaya WPForms yazın.

WordPress gönderisine veya sayfasına WPForms bloğu ekleyin

WPForms bloğu eklendikten sonra, gömülecek formunuzu seçin, tamamlayın. Tebrikler, yalnızca giriş yapan kullanıcılarla sınırlı bir WordPress formunu başarıyla oluşturdunuz.

Yöntem 2: Form erişimini parola korumalı veya özel sayfalarla kısıtla

WordPress’te form erişimini kısıtlamanın başka bir yolu, varsayılan WordPress görünürlük ayarlarını kullanmaktır. Bu yöntemi WPForms’un ücretsiz sürümü veya başka bir iletişim formu eklentisi ile kullanabilirsiniz.

Basitçe, formu gömmek istediğiniz bir Sayfa veya Gönderi oluşturun. Bundan sonra sağ paneldeki Görünürlük ayarlarına tıklayın.

WordPress Sayfa Görünürlük Ayarları

Tüm sayfayı özel yapma veya tüm sayfayı parola korumalı yapma seçeneğiniz vardır.

Özel sayfalar yalnızca web sitenizdeki Yönetici ve Düzenleyici düzeyinde kullanıcılar tarafından görülebilir.

Sayfa için bir şifre belirlerseniz, erişim sağlamak istediğiniz herkesle bu şifreyi paylaşmanız gerekir.

Bu yöntem işe yarıyorken, bunun birkaç dezavantajı var.

İlk önce, sayfanın tamamı sadece form alanını değil, gizlenir. Daha hassas kontrollerden yoksundur ve hangi giriş yapmış kullanıcının formu gönderdiğini görmeniz için bir yol yoktur (şifre korumalı ayarı kullanıyorsanız).

Yöntem 3: Form erişimini kısıtlamak için Gelişmiş üyelik eklentileri kullanın.

MemberPress gibi gelişmiş bir WordPress üyelik eklentisi kullanıyorsanız , yerleşik olarak birçok erişim kontrolü özelliği bulunur.

Yeni bir izin kuralı oluşturmak için basitçe MemberPress »Kurallar bölümüne gidebilirsiniz .

MemberPress'te yeni kurallar ekleyin

Kural düzenleme sayfası, farklı koşullar seçmenize ve bunları bir üyelik planına ilişkilendirmenize olanak sağlar.

Örneğin, yalnızca gümüş abonelik planına sahip üyelerin kullanabileceği belirli bir etiket veya kategoriyle eşleşen tüm içeriği seçebilirsiniz.

MemberPress'e ayarlanmış bir kural ekleyin

Daha özel kurallar da oluşturabilirsiniz. Örneğin, tek bir gönderi veya sayfa, alt sayfalar veya belirli bir URL.

Kuralları belirledikten sonra, yalnızca oturum açmış kullanıcılara form erişimini kısıtlamak için herhangi bir WordPress iletişim formu eklentisi ile birlikte kullanabilirsiniz .

Bu makalenin, WordPress formlarınızı yalnızca giriş yapan kullanıcılarla nasıl kısıtlayabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umarız. Ayrıca , işletme web siteleri için en iyi WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz .

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun . Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!