En İyi Veri Görselleştirme WordPress Eklentileri

Web sitenizde verilerinizi renkli grafikler halinde göstermek ister misiniz? Veri görselleştirme, kullanıcıların paylaştığınız verileri anlamasını kolaylaştırır.

Hedeflerinize bağlı olarak, grafikler oluşturmak için kullanabileceğiniz bir dizi WordPress eklentisi ve aracı vardır.

Bu makalede, en iyi veri görselleştirme WordPress eklentilerini ve araçlarını paylaşacağız.

Veri Görselleştirmeyi Anlama

Örneğin, web sitenizin nasıl bir performans gösterdiğini görmek için Google Analytics’e baktığınızda, büyük olasılıkla bir çizgi grafiğine bakacaksınız. Bu, son altı ay içinde trafikte artış eğilimi gösterebilir.

Blog yayınlarınızı geliştirmek, ziyaretçilerin sitenizle etkileşime girmesine izin vermek veya hatta özel bir rapor gibi bir e-posta seçeneği oluşturmak için veri görselleştirmeyi kullanabilirsiniz. Tüm bunlar, kitlenizi oluşturmanıza ve web sitenizden para kazanmanıza yardımcı olabilir .

Ele alacağımız araçlardan bazıları, kullanıcının girdisine göre değişen dinamik grafikler ve tablolar oluşturmak için de kullanılabilir.

En iyi WordPress veri görselleştirme eklentilerinden bazılarına göz atalım:

1. WPForms: Survey and Polls Addon

WPForms birinci sınıf bir WordPress eklentisidir. Blogunuzda anketler veya formlar yayınlamanın harika bir yolu. Sonuçları görsel olarak da görmenizi kolaylaştırır.

WPForms kullanarak bir anket çalıştırmak için, WPForms sitesi üzerinden Pro hesabına veya daha yüksek bir hesaba kaydolmanız gerekir . Bunu yaptıktan sonra , eklentiyi sitenize indirip yükleyebilirsiniz .

Anket oluşturmak için Anket ve Formlar eklentisini yüklemeniz gerekir. Yüklemek ve etkinleştirmek için WordPress kontrol panelinizdeki WPForms »Eklentiler bölümüne gidin .

Anket oluşturmak için WPForms’u kullanmanın büyük bir avantajı, mevcut formlarınızın kolayca anketlere dönüştürülebilmesidir. Veri toplamak için kullandığınız bir formunuz varsa, bu çok zaman kazandırabilir.

Bu eklenti ile verilerinizi görselleştirmenin farklı yolları arasında geçiş yapabilirsiniz. Yalnızca bir tür grafikle sınırlı değilsiniz.

Grafiklerinizi JPG ve PDF gibi çeşitli biçimlerde indirebilirsiniz. Bu, sonuçlarınızı blog yayınlarında, iş arkadaşlarınızla, patronunuzla veya müşterilerinizle kullanmayı kolaylaştırır.

En iyisi: Web sitenizin ziyaretçilerinden veri almak için anketler yapmak. WPForms’un yerleşik araçları bu verileri çizelgeler ve grafikler gibi güçlü görselleştirmelere dönüştürecektir.

2. Formidable Forms

Formidable Forms , WordPress için karmaşık formlar oluşturmanıza izin veren son derece gelişmiş bir form eklentisidir.

Sütun grafikleri, yatay çubuk grafikler, çizgi grafikler, pasta grafikler, alan grafikleri, dağılım grafikleri, histogramlar, kademeli alan grafikleri ve coğrafi ısı haritaları gibi çok çeşitli formlar oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Bir kısa kod kullanarak grafikleri sitenizin herhangi bir yerinde görüntüleyebilirsiniz. Bu, onları sitenizin sayfalarına veya yayınlarına yerleştirmeyi gerçekten kolaylaştırır.

WPForms’da olduğu gibi, bir grafik oluşturmadan önce veri toplamak için eklentiyi kullanmanız gerekir. Herhangi bir form verisini, sadece kısa kodda uygun türü ayarlayarak herhangi bir grafik türüne dönüştürebilirsiniz.

Farklı kısa kod parametrelerini kullanarak grafiklerinizi şekillendirebilirsiniz. Örneğin, kısa koda onaltılık kodlar ekleyerek renkleri seçebilirsiniz. Ayrıca grafik verilerini farklı kullanıcılara özgü olacak şekilde filtreleyebilirsiniz.

Kısa kodları kullanmaktan çok emin değilseniz endişelenmeyin. Formidable Forms, kısa kodunuzu oluşturmak için birkaç açılır listeden seçim yapmanızı sağlayan bir kısa kod oluşturucu ile birlikte gelir.

En iyisi: Hesap makineleri, veriye dayalı uygulamalar, kullanıcı listeleme tabloları, dizinler ve daha fazlası gibi karmaşık bir form oluşturmak veya çok çeşitli verileri farklı şekillerde görüntülemek isteyen herkes.

3. Visualizer

Visualizer , WordPress için siteniz için etkileşimli veri görselleştirmeleri oluşturmanıza izin veren bir tablo ve grafikler eklentisidir.

Ücretsiz sürüm, çizgi grafikleri, alan grafikleri, çubuk grafikler, sütun grafikleri, pasta grafikleri, coğrafi grafikler, tablo grafikleri, kabarcık grafikleri ve dağılım grafikleri dahil olmak üzere 9 tür grafikle birlikte gelir.

Bu grafikleri ekstra eklenti kurmadan da ekleyebilirsiniz.

Profesyonel sürümü tercih ederseniz, fazladan 6 grafik türü ve e-posta desteği alırsınız. Beğenmediğinize karar verirseniz, 30 günlük para iade garantisi vardır.

Siteniz için fiyatlandırma tablosu gibi etkileşimli tablolar oluşturmak için Visualizer’ı da kullanabilirsiniz. Uzun tablolar kolayca sayfalandırılabilir ve kullanıcılar tablolarınızı arayabilir ve sıralayabilir.

En iyisi: Ücretsiz grafikler oluşturma. Veri görselleştirmeye yeni başlıyorsanız, Visualizer’ın ücretsiz sürümü başlamak için harika bir yer olabilir.

4. wpDataTables

WpDataTables biraz isminden de komplike gelebilir eklentisi, ancak Excel gibi kullanımı kadar kolay aslında.

Veri eklemenize ve hem web sitelerinde hem de mobil cihazlarda harika görünen grafikler ve grafikler kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Bir dosya yükleyerek veya sadece yazarak verilerinizi sağlayabilirsiniz. Kullanıcının düzenleyebileceği tablolar bile oluşturabilirsiniz. Bu, çizelgeleri gerçek zamanlı olarak değiştirecektir.

Yalnızca belirli tarihlerden, konumlardan vb. Sonuçları göstermenin kolay olması için verileriniz için filtreler oluşturabilirsiniz.

Çok sayıda belge ve bir veri tablosu oluşturma sürecinde sizi adım adım yönlendiren bir “sihirbaz” vardır.

Premium sürüm için ödeme yapmak istemiyorsanız, eklentinin lite bir sürümü var. Bunun bazı sınırlamaları olduğunu unutmayın. Örneğin, lite sürümünü kullanıyorsanız kullanıcılarınız tabloları düzenleyemez.

En iyisi: Kullanıcılarınızın değer girmesini istediğiniz karmaşık veriler veya tablolar ve grafikler.

5. Snowball

Kartopu sadece bir veri görselleştirme eklentisi değildir. Bu, gazetecilerin sürükleyici makaleler oluşturması için tasarlanmış bir blok yayın / sayfa oluşturma eklentisidir.

Snowball’un en önemli özelliklerinden biri, grafik ve çizelgeler yapabilmektir. Veri ve harita tablolarının yanı sıra çubuk grafikler ve dağılım grafikleri oluşturmak için kullanabilirsiniz.

İçerik arayüzlerinizin görünümünde bazı değişiklikler yapmak için grafik arayüzü kullanabilirsiniz. İsterseniz daha ileri gidebilir ve CSS ve HTML kodunu düzenleyebilirsiniz.

Kartopu tamamen ücretsizdir ve Drexel Üniversitesi’ndeki openHTML araştırma ekibi tarafından yönetilmektedir.

Mevcut temanızla çalışmalıdır. Ancak, Snowball’un içerik oluşturucuları, Snowball makaleleriniz için yerleşik tek sütun temasını etkinleştirmenizi önerir.

En iyisi: Özellikle harita veya video eklemek istiyorsanız, uzun biçimli içeriklere veri görselleştirme eklemek.

6. Easy Charts

Easy Charts , bir dizi farklı grafik oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir eklentidir. Bunlar, çeşitli çubuk grafik ve alan grafiklerinin yanı sıra çizgi grafikler, pasta grafikler, halka grafikler, kutup alanı grafikleri ve şelale grafiklerini içerir.

Verilerinizi girdikten sonra, herhangi bir grafik türü oluşturmak için kullanabilirsiniz. Farklı grafikler arasında geçiş yapmak ve sitenizde nasıl görüneceklerini önizlemek kolaydır.

Ücretsiz bir eklenti olduğundan, diğer eklentilerle elde ettiğiniz bazı gelişmiş işlevleri sunmaz. Örneğin, kullanıcıların düzenleyebileceği duyarlı veri tabloları oluşturamazsınız.

En iyisi: Web sitenizdeki verileri görüntülemek için bir dizi basit, ücretsiz grafik veya grafik oluşturmak.

7. Data Tables Generator

Veri Tabloları Jeneratör eklentisi, yaratıcısı Supsystic eklentisi WordPress, Duyarlı tablolar oluşturmanızı sağlar.

Grafikler ve grafikler oluşturmak için Pro sürümüne ihtiyacınız olacaktır. Bunlar Google Chart’ın teknolojisi aracılığıyla sağlanır. Çubuk grafikler, pasta grafikler, halka grafikler ve daha fazlası gibi beklediğiniz tüm standart grafik türlerini oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, başka bir yerde e-tabloda bulunan verileri de kullanabilirsiniz. Eklenti, CSV, Excel, PDF ve Google E-Tablolar’dan içe aktarmayı destekler.

Özellikle kullanışlı bir özellik, Data Table Generator’ın WooCommerce ile entegre olmasıdır. Kullanıcıların kolayca arayabileceği ürün tabloları oluşturmak için kullanabilirsiniz.

En iyisi: WooCommerce mağazanızda ürün tabloları oluşturma. Bunlar kullanıcı tarafından filtrelenebilir ve sıralanabilir.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen, bizi instagram, Twitter ve Facebook‘ta da bulabilirsiniz .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!