cPanel Nedir?

cPanel, web sitesi ve sunucu yönetimini basitleştirmek için kontrol paneli olarak kullanılan çevrimiçi Linux tabanlı bir grafik arabirimdir (GUI). cPanel, web siteleri yayınlamanıza, etki alanlarını yönetmenize, web dosyalarını düzenlemenize, e-posta hesapları oluşturmanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

cPanel, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler kontrol panellerinden biridir. Birçok web barındırma şirketi, barındırma paketlerinin bir parçası olarak müşterilere cPanel sağlar.

cPanel’in iki arabirimi vardır, cPanel adlı bir kullanıcı arabirimi ve Web Ana Bilgisayar Yöneticisi (WHM) adlı bir sunucu yönetimi arabirimi. Bu kombinasyon, kullanıcıların web sitelerini yönetmelerine olanak tanır ve barındırma sağlayıcılarına sunucuyu yönetmek için araçlar sağlar.

CPanel Ücretsiz mi?

cPanel, üçüncü taraf bir uygulama olduğu için ücretsiz değildir. Ancak, çoğu barındırma sağlayıcısı, barındırma planlarına hiçbir ekstra ücret ödemeden cPanel’i dahil eder. İlk yıl için cPanel’i ücretsiz olarak tedarik edecek ve daha sonraki yıllarda ücret talep edecek bazı sağlayıcılar var.

2019 yılında cPanel fiyatlarını artırdı ve birçok web barındırma şirketi cPanel’den diğer web sitesi kontrol panellerine geçmeyi düşünüyor.

CPanel Özel mi?

Evet, cPanel hesabınız özeldir. Bir web sitesi sahibiyseniz, kullanıcı adınızı ve şifrenizi güvende tuttuğunuzdan emin olun. Bu, web sitesi bilgilerinizi ve ayarlarınızı güvende tutmak için önemlidir.

CPanel’e Nasıl Giriş Yapılır

Tarayıcınızın adres çubuğunu kullanarak cPanel’inize giriş yapabilirsiniz. Web sitenizin adresini ve ardından iki nokta üst üste işareti ve ardından 2083 yazın. CPanel’inize erişim şu https://yoursite.com:2083 gibi görünecektir.

Ayrıca web sitesi adresinizden sonra / cpanel yazarak da cPanel’inizde oturum açabilirsiniz. Bu yöntemi cPanel’inize giriş yapmak için kullandığınızda, şu şekilde görünecektir: https://yoursite.com/cpanel.

Yeni bir web siteniz varsa ve DNS kayıtları henüz sunucuda yayılmadıysa, bunun yerine IP adresini kullanabilirsiniz. IP üzerinden cPanel’inize erişim şuna benzer: https: //10.10.10: 2083.

CPanel arayüzünün başka bir dilde görünmesine ihtiyacınız varsa, cPanel giriş ekranının altındaki listeden dilinizi seçin.

CPanel’e giriş yapmadan önce, cPanel sayfanıza yer işareti koymanız yararlı olabilir, böylece daha sonra kolayca geri dönebilirsiniz.

CPanel giriş ekranına girdikten sonra, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin ve Oturum Aç düğmesine tıklayın. Bundan sonra, tüm ayarları göreceğiniz web sitesi kontrol panelinize yönlendirileceksiniz.

En İyi cPanel Ana Bilgisayar Seçenekleri

WordPress web sitenizin ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi cPanel ana bilgisayarını seçmek önemlidir. Güvenilirliğine, performansına, müşteri desteğine, özelliklerine ve fiyatına göre bir web barındırma seçerken dikkatli olmalısınız.

CPanel kullanan en iyi web barındırıcıları şunlardır:

Bluehost , cPanel kullanan en büyük ve en çok oy alan barındırma sağlayıcılarından biridir. Bluehost saygın ve en eski web barındırma şirketlerinden biridir. Otomatik WordPress yüklemeleri, ücretsiz bir alan adı ve SSL sertifikası ve 7/24 destek sağlarlar. WordPress, onları resmi olarak bir barındırma sağlayıcısı olarak önermektedir.

HostGator cPanel kullanır ve milyonlarca alanı barındırır. Sektördeki en popüler web barındırma sağlayıcılarından biridir. HostGator , müşterilerine tek tıklamayla WordPress kurulumları,% 99.9 çalışma süresi ve 24 saat destek sağlar. Onları işletmeler için en iyi web barındırma sağlayıcılarından biri olarak görüyoruz.

GreenGeeks , cPanel kullanan iyi tanınan bir web sunucusu haline geldi. GreenGeeks ayrıca tek tıklamayla WordPress kurulumlarına, ücretsiz site geçişine, ücretsiz CDN’ye ve harika desteğe sahiptir. GreenGeeks çevre dostudur ve 500.000’den fazla web sitesine ev sahipliği yapmaktadır.

WordPress cPanel’e Nasıl Kurulur?

Önde gelen web barındırma şirketlerinde cPanel kullanarak WordPress kurulumu konusunda adım adım eksiksiz bir eğitim yazdık. Bu kılavuz, WordPress’i yüklemek için Fantastico, Quickinstall ve Softaculous gibi 1 tıklama komut dosyalarını nasıl kullanacağınızı gösterecektir.

Orta düzey WordPress kullanıcıları için, WordPress’i yüklemek için FTP’nin nasıl kullanılacağını da açıklayacağız . Son olarak, daha ileri düzey kullanıcılar için WordPress’i yerel bir bilgisayara nasıl kuracağınızı göstereceğiz .

Yönetilebilir WordPress Hosting Nedir?

Yönetilen WordPress Hosting , özellikle WordPress web siteleri için donatılmış bir barındırma ortamıdır. Yönetilen WordPress barındırma, daha yüksek düzeyde performans , güvenlik ve destek sağlar.

Yönetilen barındırma kullanan WordPress web siteleri daha hızlı yüklenir, otomatik olarak güncellenir, günlük yedeklemeler alır ve WordPress uzmanlarının desteğine sahiptir. Yönetilen WordPress barındırma maliyeti daha fazla çünkü barındırma sağlayıcısı web sitesi ortamını yönetiyor.

Yönetilen bir WordPress Platformu Kullanmalı mısınız?

En iyi barındırma planını seçmeye çalışıyorsanız veya yönetilen WordPress barındırmanın sizin için olup olmadığını merak ediyorsanız, cevap basit.

Bir blog başlatmayı düşünüyorsanız veya yeni başlayan biriyseniz, yönetilen WordPress barındırma işlemine ihtiyacınız yoktur.

Yönetilen WordPress barındırma, halihazırda çok sayıda ziyaretçisi olan küçük ve orta ölçekli işletmeler veya bloglar için iyi bir seçimdir.

Çok fazla trafiğe sahip işletmeler ve popüler bloglar, yönetilen bir WordPress planından en çok yararlanır. Bunun nedeni, işletmelerin ve popüler web sitelerinin müşteri hizmetlerine ve içeriğe odaklanması gerektiğinden, sorunsuz, yüksek performanslı bir web sitesine ihtiyaç duymalarıdır.

Yönetilebilir WordPress Hosting’de cPanel nerede?

CPanel’i yönetilen bir WordPress hesabında bulamazsınız, çünkü web sunucusu temel web sitesi barındırma görevleriyle ilgilenir.

Yönetilen WordPress barındırma, WordPress’i yüklemeyi, sunucu düzeyinde önbelleğe almayı, web sitenizin yedeklerini oluşturmayı ve WordPress temel güncellemelerini yönetmeyi içerir.

WP Engine ve Liquid Web gibi yönetilen barındırma şirketleri , tescilli cPanel yerine kendi kontrol panellerini kullanır.

Birçok web barındırma sağlayıcısı, maliyetleri düşürmek ve daha entegre bir müşteri deneyimi sağlamak için cPanel’den uzaklaşıyor ve bunun yerine özelleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü kullanıyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!