Bakım Modu ile Yakında Gelecek Arasında Fark Nedir?

Son zamanlarda, bir okuyucu bize yakında modu ile bakım modu arasında bir fark olup olmadığını sordu.

Cevap Evet. Her ikisi de farklı amaçlar için kullanılır ve arama motorları yakında gelecek modunu bakım modundan farklı şekilde ele alır.

Bu makalede, ihtiyaçlarınız için en iyi seçeneği seçebilmeniz için yakında gelecek ile bakım modu arasındaki farkı açıklayacağız.

Yakında Gelecek Modu ile Bakım Modu Nedir ve Neden Önemlidir?

Yakında modu, web siteniz henüz başlatılmadığında kullanılır. Bakım modu, web siteniz bakım için geçici olarak çevrimdışı olduğunda kullanılır.

Bu 2 modu karıştırmak çok kolay. SeedProd’s Coming Soon ve Maintenance Mode Plugin gibi çeşitli WordPress eklentileri , sitenizi yakında gelecek moduna veya bakım moduna geçirmenize izin verir. Fark hakkında emin olamayabilirsiniz.

Her modu doğru kullanmak son derece önemlidir. Çünkü yanlış seçeneği seçerseniz, WordPress sitenizin SEO sıralamasına zarar verebilir.

Yakında Bir Sayfa Ne Zaman Kullanılmalı

Bir etki alanı adını kaydettikten sonra, ancak web sitenizi oluşturmayı bitirmeden önce bir yakında sayfasını kullanmalısınız.

Yakında sunulacak bir sayfa, sitenizi başlatmadan önce ilginizi çekmenizi sağlar. Artı, Google’ın size ziyaretçi göndermeye başlamasını sağlar.

Çok yakında sayfanızda bir e-posta bülten formu bulundurmak en iyi uygulamadır. Bu, siteniz yayına girdiğinde kişilerin kaydolmasına ve bir e-posta almasına olanak tanır.

SeedProd, sadece birkaç tıklama ile harika görünen çok yakında sayfalar oluşturmanıza olanak tanır. Şöyle bir yakında nasıl sayfa oluşturulacağına bir göz atalım:

Çok Yakında sayfası demo web sitemizde yayında

Yakında Bir Sayfa Nasıl Oluşturulur

Yakında gelecek bir sayfa oluşturmak için önce SeedProd eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eğitimimiz için Pro sürümünü kullanıyoruz, ancak SeedProd’un ücretsiz sürümünü de kullanabilirsiniz.

Etkinleştirmenin ardından, lisans anahtarınız istenmelidir. Bunu SeedProd web sitesinde hesap alanınızda bulacaksınız. Bunu WordPress sitenize girin ve ‘Lisansı Kontrol Et’ düğmesine tıklayın:

SeedProd lisansınızı girin.  Bunu SeedProd sitesindeki Hesap alanınızda bulabilirsiniz.

Bundan sonra, Ayarlar »Çok Yakında sayfasına gidin ve ‘Yakında / Bakım Sayfasını Düzenle’ düğmesini tıklayın:

SeedProd'da yakında / bakım sayfasını düzenleme

Ardından, çok yakında sayfanız için bir şablon seçin. Aralarından seçim yapabileceğiniz 50’den fazla farklı çok yakında şablon var:

SeedProd'da yakında çıkacak sayfanız için bir şablon seçme

Şimdi SeedProd’un yakında sayfa düzenleyicisine alınacaksınız. Sol kenar çubuğundaki sekmeleri kullanarak istediğiniz her şeyi değiştirin.

SeedProd 'Mutfak Kalıbı' şablonu

Örneğin, bir zamanlayıcıyı etkinleştirmek için Geri Sayım sekmesine tıklayabilirsiniz. Zamanlayıcı için bir bitiş tarihi belirtmeniz gerekecek:

SeedProd'da yakında gelecek geri sayımı etkinleştirme

Yakında gelecek formunuzu e-posta pazarlama hizmetinizle entegre etmek istiyorsanız, ‘E-posta Formu Ayarları’ sekmesine tıklamanız yeterlidir. Ardından, ‘Aboneleri Kaydet’ açılır listesinden e-posta pazarlama hizmetinizi seçin:

E-posta hizmetinizi SeedProd yakında sayfa oluşturucudaki açılır menüden seçin

Ardından, yakında sayfanızı e-posta listenizle bağlamak için ekrandaki talimatları izlemeniz gerekir.

Devam edin ve istediğiniz diğer değişiklikleri yapın. Çok yakında sayfanızdan memnun olduğunuzda, ekranın üst kısmındaki ‘Kaydet’ düğmesini tıklayın. Ardından, ‘Ayarlara Dön’ bağlantısını tıklayın:

Çok yakında sayfanızı kaydedin ve ardından 'Ayarlara Dön' bağlantısını tıklayın

Şimdi, ‘Yakında Modunu Etkinleştir’ düğmesini ve ardından ‘Tüm Değişiklikleri Kaydet’ düğmesini tıklamanız yeterlidir.

SeedProd'da yakında gelme modunu etkinleştir

Yakında sayfanız artık yayında. Görüntülemek için web sitenizden çıkın ve herhangi bir sayfayı ziyaret edin:

Çok Yakında sayfası demo web sitemizde yayında

Bakım Modu Ne Zaman Kullanılmalı

Değişiklikler veya güncellemeler için sitenizi kısaca çevrimdışına almanız gerekiyorsa bakım modunu kullanmalısınız.

Örneğin, WordPress temalarını değiştirirken bakım modunu kullanmak isteyebilirsiniz. Bu, sitenizin hala doğru şekilde çalışmasını ve yeni temayla iyi görünmesini sağlar.

Bakım modunu kullanmak için başka bir iyi zaman, sitenize çevrimiçi bir mağaza eklemenizdir. Web sitenizi çevrimiçi bırakabilir ancak mağazanızı bakım moduna alabilirsiniz.

Bakım modu, arama motorlarının sitenizin şu anda kapalı olduğunu bilmesini sağlar. Bunu, 503 başlık kodunu döndürerek yapar. Bu şekilde, sitenizin SEO’su kesinti süresinden etkilenmez.

Kullanıcılara sitenizin yakında geri döneceğini bildirmek iyi bir uygulamadır. Bakım sayfanıza bir mesaj koyarak bunu yapabilirsiniz. Siteniz yedeklendiğinde bir e-posta uyarısı alabilmeleri için bir e-posta formu eklemek isteyebilirsiniz.

İpucu: Eklentileri, temaları veya çekirdek WordPress’i güncellediğinizde, siteniz birkaç saniyeliğine otomatik olarak bakım moduna geçecektir. Siteniz bu modda takılırsa, WordPress bakım modu hatasını düzeltmek için talimatlarımız var.

Sitenizi Bakım Moduna Geçirme

Sitenizi bakım moduna geçirmek için önce SeedProd eklentisini kurun ve etkinleştirin.

Ardından, bakım modu sayfanızı oluşturmak için yukarıdaki bir yakında sayfası oluşturmak için yukarıdaki talimatları izleyin.

Sitenizi bakım moduna almaya hazır olduğunuzda, WordPress yöneticinizde Ayarlar »Çok Yakında Pro sayfasına gidin. Ardından, ‘Bakım Modunu Etkinleştir’ seçeneğini seçin ve ‘Tüm Değişiklikleri Kaydet’ düğmesini tıklayın.

SeedProd'da bakım modunun etkinleştirilmesi

Unutmayın, bakım modu yalnızca siteniz bakım için kapalı olduğunda kullanılmalıdır. Sitenizi henüz başlatmadıysanız, bunun yerine yakında modunu kullanın.

Umarız bu makale, yakında gelecek yerine bakım modunu nasıl seçeceğinizi anlamanıza yardımcı olmuştur.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!