WordPress Yeni Başlayanlar İçin Şifreleri Yönetmenin En İyi Yolu Nedir?

Hiç hatırlamanız gereken farklı kullanıcı adı ve şifrelerle bunalmış hissettiniz mi? Son zamanlarda kullanıcılarımızdan biri WordPress kullanıcıları için şifreleri yönetmenin en iyi yolunu mu sordu? Bu yazıda, SAĞA ÇIKIŞI kullanmaya başlamanız gereken en iyi şifre yönetim araçlarından 3’ünü paylaşarak PRO’ların şifrelerini nasıl yöneteceklerini göstereceğiz.

Şifre Yöneticisi

Neden Parola Yöneticisi Kullanmanız Gerekiyor?

Çoğu insan yıllarca şifreleri hatırlamak için çok kolay bir şekilde birkaç tane kullanıyor. GÜVENLİ DEĞİL.

Büyük web sitelerinde yapılan son hacklerin kanıtladığı gibi, kötü niyetli bir kullanıcı tüm bu bilgilere erişirse, ciddi hasara neden olabilir. Bu sadece kullanıcılara onları korkutmalarını söylediğimiz bir korku hikayesi değil. Bu doğru ve dünyadaki yüzlerce insana her gün oluyor.

Bu nedenle güvenlik uzmanları ve diğer uzmanlar, kullanıcılara GÜÇLÜ ve EŞSİZ şifreleri kullanmalarını önermektedir.

Muhtemelen, e-posta hesapları, web barındırma , sosyal hesaplar, WordPress yönetici alanı vb. Çok farklı şifreler olduğunda hepsini nasıl hatırlıyorsunuzdur diye merak ediyorsunuz .

Bu yüzden bir şifre yöneticisine ihtiyacınız var.

Bir şifre yöneticisi tüm şifrelerinizi depolar ve bir ana şifre kullanarak yönetmenize izin verir. Ayrıca, yeni hesaplar oluştururken güçlü bir şifre oluşturmanıza ve daha sonra bunları bulutta saklamanıza yardımcı olur.

Parola yöneticilerinin en iyi yanı, otomatik doldurma işlevine sahip olmalarıdır. Bu şekilde, zaten hesabınız olan siteler için hiçbir şey hatırlamak veya hiçbir şey girmek zorunda kalmazsınız.

Parola yöneticisi uygulamanızı tüm cihazlarınızda kullanabilir ve tarayıcınızda saklanan şifreleri kolayca alabilirsiniz.

Piyasadaki en iyi 3 Parola Yönetimi Uygulaması’nın bir listesi.

1. LastPass

Google Chrome'da uygulanmakta olan LastPass

LastPass kullanıyoruz ve bunu kullanıcılarımıza önerme konusunda kendimize güveniyoruz. Her şeyden önce, ücretsiz olarak kullanılabilir ve premium sürüm yılda sadece 12 $ ‘dır. Her ay için 1 dolar.

LastPass, Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android, Windows Phone ve Blackberry cihazlarında kullanılabilir. Bu, hangi cihazı kullanırsanız kullanın, LastPass orada olacak ve tüm şifrelerinizi kolayca senkronize edebilirsiniz.

LastPass, şifre kasanızı yönetmek için bir ana şifre kullanır; bu da bu ana şifreyi tüm çevrimiçi hesaplarınızın anahtarı yapar.

LastPass, Toopher, Duo Security, Transakt, Yubi Key ve tabii ki Google Authenticator ile çok faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmanızı sağlar. Bu, bir kişinin şifrenizi bilmesi ve şifre kasanıza girmek için rastgele oluşturulmuş bir güvenlik koduna erişmesi gerektiği anlamına gelir.

Herhangi bir nedenden dolayı asistanınız veya geliştiriciniz gibi biriyle bir şifre paylaşmanız gerekiyorsa, LastPass bunu güvenli bir şekilde yapmanıza izin verir. Diğer tarafın paylaşılan şifreleri kullanabilmesi için LastPass’ı tarayıcılarına yüklemesi gerekecek.

Şifre paylaşım işlevi mükemmeldir, çünkü yardımcınız şifrenizi asla görmez, bu nedenle şifreyi değiştiremezler. Basitçe giriş yapabilir ve yapmanız gereken görevleri yerine getirebilirler.

2. 1Password

Windows PC'de 1Password

1Password başka bir popüler şifre yöneticisidir. Çapraz platformdur ve mobil cihazlar için de kullanılabilir. 1Password’ün ücretsiz sürümü yoktur, ancak 30 günlük ücretsiz deneme için kullanılabilir.

Ayrıca listemizdeki en pahalı şifre yöneticisi uygulaması. Kurduğunuz her cihaz için bir lisans satın almanız gerekecektir.

Çoğu Apple kullanıcısı sezgisel kullanıcı arayüzü sayesinde onu sevmektedir, bu da yeni kullanıcıların uygulamayı hızla keşfetmelerini kolaylaştırmaktadır.

1Password’de eksik olan bir özellik, çok faktörlü veya biyometrik kimlik doğrulamadır. En sık sorulan özelliklerden biridir ve gelecekteki bazı sürümlerde mevcut olma olasılığı yüksektir.

Herhangi bir iyi şifre yönetimi uygulaması gibi, 1Password de yeni bir hesap oluştururken şifre alanları oluşturmayı ve doldurmayı çok kolaylaştırır. Aynı zamanda sizin için formları otomatik doldurur.

Parolaları arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla paylaşmak, LastPass kadar sezgisel değildir. Niye ya? Çünkü 1Password’ün kendi bulutu yok. Paylaşılan kasanızı, başkalarının erişebilmesi için paylaşılan bir Dropbox klasöründe saklamanız gerekir. Ayrıca diğer kullanıcıların cihazlarına 1Password kurulu olmalıdır.

3. Dashlane

Dashlane şifre yöneticisi

Dashlane en iyi şifre yönetimi uygulamaları listemizdeki üçüncü yarışmacı. Listedeki diğer uygulamalar gibi, Dashlane masaüstü, mobil ve tüm platformlarda kullanılabilir.

Sadece premium kullanıcılar için mevcut olan bazı özelliklerle tamamen ücretsizdir. Prim planı 29,99 $ için kullanılabilir ve sınırsız yedekleme ve sınırsız cihaz içerir.

Dashlane, çevrimiçi formları doldururken güçlü şifreler oluşturmanıza olanak sağlar. Şifrelerinizi şifreler ve saklar ve şifrelerinizi sizin için otomatik olarak doldurur.

Dashlane ayrıca şifreleri arkadaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanıza da olanak sağlar.

Dashlane’un ücretsiz sürümü, tüm cihazlarınızdaki şifreleri senkronize etmenize, web’deki şifrelere erişmenize veya yedeklemeleri kaydetmenize izin vermez.

Sonuç:

LastPass , şifre yönetimi için en kolay, güvenli ve uygun maliyetli bir çözümdür. Özellikle bir çevrimiçi işletme işletiyorsanız, LastPass’ın sağlam güvenlik özelliklerini takdir edeceksiniz. Ülkeler için kilitleyebilir, iki adımlı kimlik doğrulaması ayarlayabilir ve bulut senkronizasyonunu kapatabilirsiniz. Tüm cihazlarınızda sınırsız bir süre için ücretsiz olarak çalıştırabilirsiniz ve hepsinde harika çalışıyor.

Parola yönetimimiz için LastPass kullanıyoruz.

Bu makalenin, şifreleri daha verimli ve güvenli bir şekilde yönetmeyi öğrenmenize yardımcı olacağını umarız. Bir web sitesi sahibi şifreleri, bilgisayar korsanlarına karşı aldığınız en önemli güvenlik savunması olduğundan, her hesap için benzersiz ve güçlü şifreler kullanmaktan ödün vermemelisiniz.

Çok kullanıcılı bir WordPress sitesi çalıştırırsanız, sitenize güçlü şifreler uygulayabilir ve hatta tüm kullanıcılarınız için şifreleri sıfırlayabilirsiniz . Ayrıca ,kullanıcının yapabileceği giriş denemesi sayısını da sınırlayabilirsiniz .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!