WordPress PHP ayarları, merhaba bir önceki wordpress dersimizde wordpress kurulumunu ve temel ayarlarının yapılmasını göstermiştim. Şimdi bu temel ayarların en önemlisi olan sunucu php ayarlarının çok basit ve hızlıca yapılmasını anlatacağım.
PHP ayarlarını bir eklenti sayesinde değiştireceğiz. Eklentiye normal wordpress panelimizden Eklentiler=>Yeni Ekle diyip arama kısmına php settings yazdığınızda ulaşabilir ve oradan yükleyebilirsiniz.
Ayarlama yapılırken bu eklentiyi kullanıyoruz.
Şimdi ayarlamadaki kodların bazılarının açıklamasını yapıyorum.
memory_limit = Sunucunun kullandığı RAM in değeri dir. Bu sunucunuzun kısıtlamasına göre ayarlanabilir. 512mb 1024mb gibi değerler yazılır. Bu değer ne kadar yüksekse o kadar çok hızlı bir web siteniz olur.
max_execution_time = Web sitesinde yapılan bir işlemin dönüşünün en fazla ne kadar süre içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini gösterir. Bu değer sn cinsinden yazılır. Girilen süreyi geçerse işlem otomatik olarak sunucu tarafından durdurulur. Hazır bir wordpress teması aldıysanız bu değer ile ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
max_upload_filesize = Maksimum yüklenecek dosyaların boyutunu belirtir.
post_max_size = Yüklenecek görselin maksimum kaç mb olması gerektini belirtir.
Temel ve en önemli değerler bunlardır. Bu dersin devamı için alttaki videoyu izlemelisiniz.
Değerlerin minimum olması gereken hali.
magic_quotes_gpc = Off; register_globals = Off; display_errors = Off; default_charset = UTF-8; memory_limit = 512M; max_execution_time = 90; max_upload_filesize = 100M; mysql.connect_timeout = 20; session.use_cookies = On; session.use_trans_sid = Off; session.gc_maxlifetime = 12000000; extension=php_curl.dll extension=php_gd2.dll max_input_vars =10000 post_max_size = 64M upload_max_filesize = 64M suhosin.post.max_vars=5000 suhosin.request.max_vars=5000 max_input_vars = 10000
WordPress PHP Ayarları videosu
diğer wordpress dersleri için tıklayınız.