Kısa bir süre önce bir blog başlattıysanız, blogunuzda bulunması gereken en önemli sayfaların neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Sayfalar, düzenli blog gönderim planınızı etkilemeden blogunuz hakkında faydalı bilgiler eklemenizi sağlar. Bu yazıda, her WordPress blogunun sahip olması gereken en önemli sayfaları paylaşacağız.
WordPress Blogunuza Neden Sayfa Ekleyiniz?
WordPress, yazılar ve sayfalar olarak adlandırılan iki varsayılan içerik türüyle birlikte gelir. Yayınlar blog makaleleri yazmak için kullanılırken, sayfalar normal blog yayını programınızın bir parçası olmayan içerik oluşturmak için kullanılır.
Daha fazla bilgi için, WordPress’teki yazılar ve sayfalar arasındaki farklarla ilgili kılavuzumuza bakın .
Sayfalar normalde çok sık değişmemesi gereken statik içerik eklemek için kullanılır. Örneğin, bir hakkımızda sayfa.
Bu içeriği blog yayınlarınızdan ayrı tutmak, kullanıcıların kolayca keşfetmesine yardımcı olur. Ayrıca sayfalarınızı kolayca yönetebilir, yeniden düzenleyebilir, gezinme menülerinize ekleyebilir ve hatta her sayfa için özel düzenler oluşturmak için sayfa oluşturucuları kullanabilirsiniz .
Olduğu söyleniyor, WordPress blogunuzda kullanabileceğiniz bazı blog sayfası fikirlerine bir göz atalım.
1. Sayfa Hakkında
Bu, internetteki hemen hemen tüm web siteleri için mutlaka bulunması gereken bir sayfadır. Bir işletme blogunuzun veya tek yazarlı bir kişisel blogunuzun olmasına bağlı olarak bu sayfayı “Hakkımızda” veya “Hakkımda” olarak adlandırabilirsiniz.
Bu sayfayı, kullanıcılara web sitesinin arkasındaki kişiler, amacı, misyonu, değerleri ve kullanıcıların blogunuzda ne bulmaları gerektiğini anlatmak için kullanabilirsiniz. Hakkında sayfası, izleyicileriniz arasında sahne arkasındaki gerçek insanları tanıdıkça güven oluşturmanıza yardımcı olur. Bu fırsatı en popüler içeriğinizi göstermek için de kullanabilirsiniz .
2. İletişim Sayfası
Blog okuyucularınızın, reklamverenlerin ve potansiyel iş ortaklarının iletişim bilgilerinizi bulması gerekir. Bir iletişim sayfası, kullanıcıların blogunuza bir yorum yapmadan size hızlı ve kolay bir şekilde mesaj göndermelerini veya sizinle nasıl bağlantı kuracaklarını öğrenmelerini sağlar.
Kullanıcıların sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırmak için bir iletişim formu eklemeniz gerekir . Bununla birlikte, sizinle bağlantı kurmanın daha fazla yolunu sunmak için e-posta adresinizi , konum haritanızı ve sosyal medya profillerinizi de ekleyebilirsiniz .
3. Yasal Uyarı Sayfası
Eğer varsa para çevrimiçi yapmak WordPress blog gelen, o zaman bir feragat sayfası eklemek gerekir. Bu, kullanıcıların blogunuzdan nasıl para kazandığınızı bilmelerine izin verebileceğiniz yerdir. Örneğin, banner reklamlar görüntüler veya bağlı kuruluş ürünlerini tanıtırsanız, içeriğinizin nasıl para kazandığı hakkında kullanıcıları bilgilendirebilirsiniz.
4. Gizlilik Politikası Sayfası
Gizlilik politikası sayfası, temel olarak kullanıcıları web sitenizde topladığınız veriler ile sizin ve diğer üçüncü tarafların bu verileri nasıl kullanabileceği hakkında bilgilendirir. Herhangi bir kullanıcı verisi toplamıyor olsanız bile, web sitenizdeki Google Analytics gibi üçüncü taraf araçları da çerezleri ayarlayabilir.
Google AdSense kullanıyorsanız , web sitenize bir gizlilik politikası sayfası eklemeniz gerekir .
Çevrimiçi olarak birçok gizlilik politikası şablonu ve üreticisini bulabilirsiniz. Alternatif olarak, gizlilik politikası sayfamıza da bakabilir ve kendinizinkini oluşturmak için kullanabilirsiniz.
5. Hizmet Şartları Sayfası
Bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız veya blogunuzda hizmet veriyorsanız, bir hizmet sayfası sayfasına ihtiyacınız vardır. Bu yasal bir belgedir, bu yüzden profesyonel yasal yardım almak şiddetle tavsiye edilir. Kullanabileceğiniz çevrimiçi şablonlar da var, ancak bunları kendi sorumluluğunuzdadır.
Web sitenizde verilen bilgilerin ve hizmetlerin kötüye kullanılması durumunda sorumluluğunuzu sınırlandırmanıza olanak tanır. Kullanıcıları, telif hakkı ve ticari marka ile ilgili sorumlulukları ve web sitenizi, ürününüzü veya hizmetlerinizi nasıl kullanabilecekleri hakkında bilgilendirmek için de kullanılabilir .
6. Buradan Başlayın Sayfası
Blogunuz büyüdükçe, ön sayfanızda gösterilecek çok daha fazla içeriğiniz olacak. Bu, yeni kullanıcıların blogunuzdan en iyi şekilde nasıl yararlanabilecekleri konusunda biraz kafasını karıştırabilir. Burası, Buradan Başlayın sayfasının kullanışlı olduğu yerdir.
Bu sayfanın amacı, yeni kullanıcıları en faydalı içeriğinizle tanıştırmaktır. Bu, kullanıcılara içeriğinizden nasıl yararlanabilecekleri ve ilk önce göz atmaları gereken kaynaklar neler olduğu hakkında net bir fikir verir.
7. Ürünler / Hizmetler Sayfası
Ürünleri satmak için WooCommerce gibi bir e-ticaret platformu kullanıyorsanız , otomatik olarak navigasyon menülerinize ekleyebileceğiniz bir mağaza sayfası oluşturacaktır.
Öte yandan, bir e-Ticaret eklentisi kullanmadan ürün satıyor veya hizmet sunuyorsanız, bunlar için bir ürün veya hizmet sayfasına ihtiyacınız olacaktır. Tek tek ürünler için tüm ürünlerinizi ve alt sayfalarınızı daha ayrıntılı olarak listelemek için bir ana sayfa da oluşturabilirsiniz .
Tipik bir ürün sayfasına örnek olarak FurkanSaglam’ın WordPress eklentileri sayfasına göz atın .
8. Özel 404 Sayfa
WordPress , belirli bir içerik parçasını bulamadığında otomatik olarak bir 404 hata sayfası görüntüler . Normalde, 404 sayfa çok düz ve çok kullanışlı değildir.
Bu düz sayfayı özel bir 404 hata sayfasıyla değiştirebilir ve kullanıcılarınıza içeriği keşfetme ve taramaya devam etme konusunda daha fazla fırsat verebilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te 404 sayfa şablonunun nasıl geliştirileceğine ilişkin makalemize bakın .
9. Arşiv Sayfası
WordPress otomatik olarak tarih, kategori ve etiket tabanlı arşivler oluşturur. Ancak, bilgiler hala farklı sayfalara dağılmıştır ve kullanıcılarınızın en değerli içeriğinizi kuşbakışı görmelerine izin vermeyebilir.
Özel bir arşiv sayfasının geldiği yer burasıdır. Popüler yazılarınızı, kompakt arşivlerinizi , üst kategorilerinizi, etiketlerinizi ve daha fazlasını görüntülemek için kullanabileceğiniz basit bir sayfadır .
10. Reklam Sayfası
Birçok blog, içeriğinden para kazanmak için yalnızca reklamlara güvenir. Bunu yapmanın en kolay yolu Google AdSense’e kaydolmaktır . Ancak, reklam spotlarını doğrudan reklamverenlere satabilirsiniz.
Bunu yapmak için, mevcut reklam noktaları, aylık ortalama sayfa görünümleriniz ve kitle demografik bilgileriniz hakkında bilgiler içeren bir ‘Reklam’ sayfası oluşturmanız gerekecektir. Reklamverenlerin sizinle hızlı bir şekilde iletişim kurabilmesi için sonunda bir iletişim formu eklemeyi unutmayın.
Web sitenizdeki reklamları görüntülemek ve yönetmek için bir WordPress reklam yönetimi eklentisine ihtiyacınız olacak . Reklamları , kendileri tarafından barındırılanlar veya Google AdSense gibi üçüncü taraf reklamlar olsun , kolayca yönetmenizi sağladığından, AdSanity kullanmanızı öneririz .
11. Bize Yazın
Çok yazarlı bir WordPress blogu çalıştırıyorsanız ve daha fazla yazar arıyorsanız, o zaman bize bir sayfa yazmalısınız. Bu sayfa, blog oluşturma programlarını arayan kullanıcıların web sitenizdeki yazma fırsatını keşfetmelerini sağlar.
Kullanıcılara blogunuzun ne hakkında olduğunu ve ne tür içerik aradığınızı anlatmak için bu sayfayı kullanabilirsiniz. En önemlisi, blogunuza yazmaktan nasıl bir fayda sağlayabileceklerini bilmelerini sağlayın. Kullanıcıların size hızlı bir şekilde mesaj göndermesi için bir iletişim formu eklemeyi unutmayın .
Bu makalenin, WordPress blogunuzda olması gereken önemli sayfaları öğrenmenize yardımcı olacağını umarız. Ayrıca , yeni başlayanlar için web sitenize daha fazla ziyaretçi getirmesi için nihai WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz .
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun . Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz .