Web Host Tarafından Yapılan PHP Güncellemeleri WordPress Sitelerinizi Nasıl Etkiler?

Son zamanlarda kullanıcılarımızdan biri, yeni bir PHP sürümüne yükseltme hakkında barındırma sağlayıcılarından aldıkları bir bildirimle ilgili olarak bize ulaştı.

WordPress PHP programlama dilinde yazılmıştır. Sunucu tarafı bir dildir; bu, dinamik olarak WordPress sayfaları oluşturmak için web barındırma sunucunuzda çalıştığı anlamına gelir.

Bu yazıda, web sunucunuz tarafından yapılan PHP güncellemelerinin WordPress sitelerinizi nasıl etkilediğini açıklayacağız. Web sitenizde herhangi bir anlaşmazlık veya aksaklıktan kaçınmak için yapabileceğiniz şeyleri de tartışacağız.

Web sunucunuz tarafından yapılan bir PHP güncellemesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor, fakat aynı zamanda son derece yanlış olabilir. Her şey web sunucunuza ve sunucularını nasıl yapılandırdıklarına bağlıdır.

Bu nedenle, kullanıcılarımıza en iyi WordPress barındırma yazılımını seçmelerini öneriyoruz , bu yüzden bu sunuculara bakan birinci sınıf mühendisler olduğunu biliyorlar.

WordPress siteniz için güvenilir olmayan bir web sunucusu seçmek, güncelleme sırasında veya sonrasında beklenmeyen bir duruş süresine neden olabilir ve daha iyi bir ana bilgisayara geçmek dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.

WordPress ve PHP Güncellemeleri

WordPress PHP açık kaynaklı programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir . Bu makaleyi yazarken, WordPress en az PHP 5.6.20 veya daha yeni bir sürüm gerektirir. PHP için mevcut kararlı sürüm 7.3.8.

Çoğu paylaşılan barındırma hizmeti sağlayıcısı şu anda kendi sunucularında kurulu PHP 7.0 sürümünü sunmaktadır.

Bazı web barındıranları PHP sürümünüzü kontrol panelinden değiştirmenize bile izin verebilir. Kanama kenarını ve PHP’nin en yeni kararlı sürümlerini web ana bilgisayarları tarafından kullanmamak için çeşitli nedenler vardır, ancak en yaygın neden, en son sürümlerin bazen bazı PHP uygulamalarını kırabilmesidir.

Ancak, onlar da geride kalmak istemiyorlar. Şu anda PHP 5.6. + Gerekli asgari sürümdür ve php 7.0+ genellikle önerilir.

Ana Bilgisayarınız PHP Güncellediğinde Yapmanız Gerekenler

Web sunucunuz muhtemelen binlerce WordPress sitesine ev sahipliği yapıyor. Her şeyin sorunsuz gittiğinden ve müşterilerin hizmette bir aksaklık hissetmediğinden emin olmak için her türlü önlemi alacaklar.

Aldığınız bildirim, güncelleme hakkında bilgi sahibi olmanızı ve bir sorun olup olmadığını görmek için göz atmanızı sağlar. Bu güncellemenin bazı şeyleri bozması muhtemel olmasa da, bir geri dönüş planı yapmak her zaman iyidir.

Öncelikle, kullanıcılarımızdan her zaman düzenli olarak WordPress sitelerini yedeklemelerini öneririz. BackupBuddy , VaultPress veya BackWPup gibi bir otomatik yedekleme çözümünüz.

Yedeklemelerin ardından yapmanız gereken bir sonraki şey, WordPress’in en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olmaktır. Ayrıca tüm eklentilerinizin ve temalarınızın güncel olduğundan emin olun.

Git Güncellemeler ekran ve herhangi bir güncelleme yükleyin.

WordPress’in kendisi ve en popüler WordPress eklentileri PHP güncellemesinden etkilenmeyecektir. Ancak, bazı eklentilerin çalışmamaya başlaması mümkündür.

Sitenizdeki bir eklenti PHP güncellemesi nedeniyle çalışmayı durdurduysa, destek için eklenti yazarı ile iletişime geçmeniz veya bir alternatif bulmanız gerekir.

Bir PHP Güncellemesi WordPress Sitenizi Kırdığında Ne Yapmalı?

WordPress sitenizi kırmak için PHP güncellemesinde çok az şans var. Ancak, ücretsiz ve ücretli eklentilerin bolluğu ile tek bir hatalı kod satırı bir hataya neden olabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, bu hataya neden olan bir eklenti veya tema olmadığından emin olmaktır. Bunu yapmak için tüm WordPress eklentilerinizi devre dışı bırakın ve varsayılan bir WordPress temasına geçin.

Bu sorununuzu çözmezse, web sunucunuzun destek ekibine başvurun. Karşılaştığınız sorunun önceden bildirilmeleri ve size yardımcı olmaları için iyi bir şans var.

Web sunucunuz size yardımcı olamıyorsa, WordPress’in yeni bir kopyasını yüklemeyi deneyin ve ardından WordPress sitenizi yedekten geri yükleyin .

Bunların hiçbiri yardımcı olmazsa, belki de WordPress sunucunuzu değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Bu kılavuzun, web sunucunuz tarafından yapılan PHP güncellemelerinin WordPress sitenizi nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı olacağını umarız. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!