Slider Revolution Eklentisi İncelemesi ve Klavuzu

Slider Revolution, bir WordPress eklentisi ve Magento uzantısı olarak kullanılabilen birinci sınıf bir kaydırıcıdır. Çok çeşitli özellikleri ve kullanım kolaylığı nedeniyle WordPress topluluğunda büyük bir popülerlik kazandı.

Bu genel bakışta Slider Revolution WordPress Eklentisinin ana özelliklerini ele alacağız ve sonra size kendi kaydırıcılarınızı sıfırdan yapmanın ne kadar kolay olduğunu göstereceğiz.

SLİDER REVOLUTİON’I ALIN

Slider Revolution: Bu Eklentiyi Bu Kadar Harika Yapan Nedir?

Web siteniz için özel kaydırıcılar oluşturmayı kolaylaştırmak için Slider Revolution’da yerleşik olarak bulunan tonlarca harika özellik vardır. İşte bizim en çok beğendiklerimizden bir kaç tanesi.

Düzenler ve Duyarlılık

Slider Revolution, odak noktasını kaydırıcıdan daha fazlası olacak şekilde değiştirdi. Sürüm 6 güncellemesinden bu yana, elbette çarpıcı animasyonlu kaydırıcılar, atlı karıncalar ve sahneler (sayfa oluşturucu satırı gibi kullanılan tek bir slayt) oluşturabilirsiniz. Eklenti ayrıca yeni bir akıllı devralma seçeneğiyle yanıt vermeye hazırdır. Dolayısıyla, kaydırıcınız yerine mobil cihazlarda küçülme öğeleri yeniden boyutlandıracak veya küçülecektir, böylece kaydırıcınız veya modülünüzün içinde okunabilir ve cihaza göre optimize edilmiş olur.

Çoklu İçerik Kaynakları

Gönderileriniz için bir kaydırıcı oluşturmak ister misiniz? Veya WooCommerce ürünleriniz için? Sorun değil – kaydırıcınızı oluştururken 9 farklı içerik kaynağı arasından seçim yapın.

Bu yazıyı yazarken Slider Revolution şunlara dayalı içeriği destekler:

  • Varsayılan / özel : kendi resimlerinizi / videonuzu yükleyin
  • Gönderiler : blog gönderilerinizden, özel gönderi türlerinizden, belirli gönderi kimliklerinizden seçim yapın veya geçerli gönderiyi / sayfayı kullanın (blog gönderisine veya portföy öğesine öne çıkan bir kaydırıcı eklemek istiyorsanız harika)
  • WooCommerce : ürünlerinizi sergileyin
  • Sosyal medya : özellikle Flickr, Instagram, Twitter, Facebook, YouTube veya Vimeo

Kolay Seçenekler

Slider Revolution, hemen hemen her şey için seçenekler ekleyerek özel kaydırıcılar oluşturmanızı kolaylaştırır. Eklenti boyunca açılır menüleri kullanarak slayt gecikmenizi, gezinme oklarınızı, özel yazı tiplerinizi seçin, paralaks arka planlar ekleyin, kaydırıcı konumu (kenar boşlukları ekleyin), ortam katmanları ekleyin, düğmeler ekleyin, slayt geçişlerini seçin ve daha fazlasını yapın.

Üstelik yazı tipi stillerini, slayt geçişlerini, katman animasyonlarını ve daha fazlasını yeniden kullanmak için hemen hemen her şeyi özelleştirebilir ve hatta kendi ön ayarlarınızı kaydedebilirsiniz.

Medya Desteği

Farenizi birkaç tıklama ile metin, bağlantı, resim, video ve ses ekleyin. Bu size okuyucularınızın ve müşterilerinizin özdeşleşebileceği bilgi açısından zengin slaytlar oluşturma yeteneği sağlar. Ayrıca bu medya türlerinin her biri, Slider Revolution’ın süper seçeneklerini kullanarak ayarladığınız benzersiz animasyonlar, zamanlama ve stillerle kendi katmanı olarak eklenir.

Slider Revolution Kurulumu

Öncelikle Slider Revolution WordPress Eklentisinin bir kopyasını almanız gerekir . Eklentinin kendi kopyanızı satın alıp almadığınıza veya premium temanıza dahil olup olmadığına bağlı olarak eklentiyi kurmanın birkaç farklı yöntemi vardır.

1. Slider Revolution Kopyanızı Yükleyin

Slider Revolution İndir

CodeCanyon’dan kendi Slider Revolution kopyanızı satın aldıysanız , eklentiyi kendiniz yüklemeniz gerekir. Eklenti dosyalarını indirmek için Envato hesabınıza giriş yapın ve indirilenler sayfanıza gidin (kullanıcı adınızın üzerine gelerek bu sayfaya ulaşabilirsiniz). Ardından Slider Revolution kopyanızı bulun ve “Yalnızca Yüklenebilir WordPress dosyası” için indirme seçeneğini seçin.

Slider Revolution Yeni Eklenti Ekleme

Ardından, WordPress sitenizde oturum açın ve Eklentiler> Yeni Ekle’ye gidin .

Slider Revolution Eklenti Zip Seçimi

Ardından, ekranınızın sol üst köşesindeki “Eklentiyi Yükle” düğmesine tıklayın.

Buradan CodeCanyon’dan yeni indirdiğiniz eklenti dosyasını seçmek için “Dosya Seç” düğmesini kullanın ve “Şimdi Yükle” düğmesini tıklayın.

Slider Revolution Eklentiyi Etkinleştir

Bundan sonra eklentiyi etkinleştirin ve kaydırıcı oluşturmaya hazırsınız!

FTP yoluyla Yüklemek için Eklenti Klasörünü Açın

Not: Eklentinizi, sunucunuzda oturum açarak ve çıkarılan (sıkıştırılmış) eklentiyi wp-content / plugins adresinde bulunan klasörünüze yükleyerek FTP yoluyla da yükleyebilirsiniz.

2. Premium Temanın Dahil Olduğu Slider Revolution’ı Yükleyin

Birçok premium tema, indirilen tema ile birlikte premium eklentilerin kopyalarını içerir. Slider Revolution kopyanızı bu şekilde kurmak istiyorsanız, temanızın belgelerine başvurmanız gerekecektir.

Çoğu tema geliştiricisi, birlikte gelen eklenti kurulum sürecini kolaylaştırmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Örneğin, bir bildirim çubuğu veya aktivasyon paneli ekleyerek.

Toplam Tema Yükleme Eklentileri

Kılavuzumuzda Toplam WordPress temasını kullanıyoruz . Total’i yükledikten ve etkinleştirdikten sonra, Slider Revolution’ı (ve temaya dahil olan diğer eklentileri) yüklemenizi öneren bir ekran istemini görmelisiniz.

Toplam Tema Eklentileri Etkinleştir

Önerilen / paketlenmiş eklentiler sayfasına gitmek için bağlantıya tıklayın, ardından eklentilerinizi yüklemek ve etkinleştirmek için tıklayın.

Slider Revolution'u Total ile Kurun

Total ayrıca, örnek verileri içe aktarırken Slider Revolution’ı yüklemek ve etkinleştirmek için demo içe aktarıcıda özel bir seçenek içerir. İçe aktardığınız demoyu oluşturmak için Slider Revolution kullanıldıysa, eklentiyi yukarıda görüldüğü gibi yüklemeniz istenmelidir.

Toplam ile Slider Revolution kaydırıcılarını içe aktar

Ardından, “Kaydırıcıları İçe Aktar” seçeneğinin seçildiğinden emin olun ve tema, demodaki tüm özel kaydırıcıları otomatik olarak içe aktaracaktır. Kolay!

Slider Revolution Kullanım Kılavuzu

Eklentiyi yükledikten sonra, ana WordPress panonuza bir menü öğesi eklemelidir. Ana Slider Revolution kaydırıcı yönetimi sayfasına gitmek için buna tıklayın.

Slider Revolution Ana Eklenti Sayfası

Buradan kaydırıcılar oluşturabilir veya düzenleyebilir, şablonları içe aktarabilir, eklentinin kendi kopyasını satın aldıysanız lisansınızı etkinleştirebilirsiniz.

Slider Revolution Eklenti Lisans Aktivasyonu

Slider Revolution’ı kendiniz satın aldıysanız, tüm kaydırıcı özelliklerinin kilidini açmak için etkinleştirebilirsiniz. Lisansınızı bulmak için CodeCanyon’a geri dönmeniz ve Slider Revolution eklenti sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Slider Revolution Eklenti Lisansı

Buradan, satın aldığınız tüm lisansları görüntülemek için “Destek” sekmesine tıklayın. Lisans anahtarınızı kopyalayın ve WordPress kontrol panelinize geri dönün.

Slider Revolution Bell Simgesi

Zil simgesine tıklamak.

Slider Revolution Etkinleştir

Ardından lisans anahtarınızı girin. Eklenti yazarından destek almak ve premium Slider Revolution Modülü Şablonları ve Eklentilerinin kilidini açmak için kendi lisansınızı satın almanız gerekir.

ÖNEMLİ, Birlikte Gelen Eklenti: Slider Revolution kopyanız temanıza dahil edilmişse, bu bölümü göz ardı edebilirsiniz. Birlikte gelen eklentilerin bir lisansı olmadığından, eklenti lisansını etkinleştirmeye gerek yoktur. Bunun yerine, eklenti kopyanızın tema güncellemelerinizde güncellenmesini sağlamak tema yazarınıza kalmıştır. Bazen bu, bir kaydırıcı güncellemesi için biraz beklemeniz gerekebileceği anlamına gelse de, eklentinin temanızla tamamen uyumlu olmasını sağlar.

Slider Revolution Global Ayarları

Oluşturmaya başlamadan önce Global Ayarlar seçeneğini (Slider Revolution’ın altındaki bir alt menü öğesi olan) ziyaret etmenizi öneririz .

Slider Revolution Global Ayarları

Burada, varsayılan duyarlı ızgara ayarları (yeni kaydırıcılar oluştururken geçerlidir), özel yazı tipi yükleme URL’si, eklenti için veritabanı oluşturma ve daha fazlası için birçok önemli seçenek vardır. Ancak ince ayar yapmanızı önerdiğimiz iki seçenek var.

Senin düzenlemeyi düşünmelisiniz ilk seçenektir İzin yalnızca yöneticiler için eklentisi erişimi kısıtlamak için kullanabilirsiniz. Bu, sitenizde kaydırıcı oluşturan yalnızca sizin, web tasarımcınızın veya diğer yöneticilerinizin olduğundan emin olmanın kolay bir yoludur (özellikle blogunuzda konuk yazarlarınız varsa yararlıdır).

Düzenlemek isteyebileceğiniz ikinci seçenek, Varsayılan Düzen Izgara Kesme Noktaları seçeneğidir. Bunlar, yanıt verme ayarlarınız için cihaza göre piksel genişlikleridir.

Burası aynı zamanda özel yazı tiplerini, 3. taraf gecikmeli yüklemeyi etkinleştirebileceğiniz ve veritabanı oluşturmaya zorlayabileceğiniz yerdir (Slider Devir Tablosu sorunları yaşıyorsanız). Tamamlandığında, ayarlarınızı kaydettiğinizden emin olun.

Şimdi kaydırıcılarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz! Üç seçeneğiniz var – sıfırdan başlayın, Slider Revolution “kullanım örnekleri” nden ücretsiz bir dışa aktarma dosyası alın veya temanızla birlikte verilen örnek kaydırıcıları içe aktarın.

Slider Manuel Olarak İçe Aktarma

Slider Revolution Manuel İçe Aktarma

Slider Revolution’ın kullanım örneklerinden başka bir web sitesinden indirdiğiniz bir kaydırıcıyı içe aktarmak için önce kaydırıcı dosyasını kendi sitelerinden indirin, ardından İçe Aktarma Kaydırıcısı seçeneğine tıklayarak WordPress’e geri dönün  . Buradan indirdiğiniz örnek dosyasına göz atmak ve tıklayabilir yükle . Bu, örnek kaydırıcıyı ve tüm ayarlarını eklemelidir, böylece onu yeni bir kaydırıcı için temel olarak kullanabilirsiniz.

Şablondan Yeni Modül

Slider Revolution İçe Aktarma Şablonu

Slider Revolution için kendi lisansınızı satın aldıysanız , bunların önceden hazırlanmış tüm düzenlerine erişebilirsiniz (seçim yapabileceğiniz 180’den fazla var). Bir şablonu kullanmak için sadece sevdiğiniz şablonun üzerine gelin, önizleme yapmak için Göz simgesini veya şablonu yüklemek için Artı simgesini tıklayın.

Not : Slider Revolution kopyanız temanızla birlikte geldiyse, bu şablonlara erişemezsiniz. Bununla birlikte, birçok tema yazarı, elle içe aktarabileceğiniz tema demolarıyla birlikte gitmek için oluşturdukları kendi kaydırıcı şablonlarını içerir.

Yeni Bir Slider Oluşturun

Sıfırdan bir Slider yapıyorsanız, Yeni Boş Modül seçeneğine tıklayın. Şimdi işe koyulalım!

Slider Revolution Karşılama Mesajı

İlk olarak, hızlı başlangıç ​​kılavuzlarını kullanma seçeneği içeren bir karşılama mesajı göreceksiniz. Başlamak için tıklayın ve aşağıdaki adım adım açıklamalı kılavuzumuzu takip edin.

Slider Revolution Slider Tipi

Bir kaydırıcı türü seçin – modülünüzü seçme seçeneğiniz vardır:

  • Kaydırıcı : tam olarak kulağa benzeyen, birbiri ardına slayt görüntülemek için dönen birden çok hareketli slayt
  • Sahne : bir içerik modülü kullanılabilen tek bir slayt (sayfa oluşturucuyu kullanırken bir satır gibi)
  • Atlı karınca : aynı anda birden fazla görünür olan birçok slayt
Kaydırıcı Devrimi Düzeni

Ardından bir düzen seçin:

  • Otomatik : Bu, kaydırıcınızı WordPress temanız tarafından tanımlanan ana kap genişliğine uzatan varsayılan ayardır, ancak yine de yüksekliği tanımlayacaksınız.
  • Tam genişlik : tam olarak göründüğü gibi – soldan sağa tam genişlikte tam genişlikte bir kaydırıcı seçeneği. Yine de kaydırıcınızın yüksekliğini tanımlamanız gerekecektir.
  • Tam ekran : Tarayıcınızın veya cihazınızın boyutu ne olursa olsun, kelimenin tam anlamıyla tüm ekranı dolduran büyük kaydırıcılar oluşturmak için bunu kullanın (bu seçeneği daha fazla etki için videolara tam ekran kaydırıcılar eklemek için bile kullanabilirsiniz).
Slider Revolution Duyarlılığı

Son adım olarak, yanıt verme hızınızı veya “yeniden boyutlandırma” ayarlarınızı seçmeniz ve özelleştirmeniz gerekir:

  • Klasik (doğrusal) yeniden boyutlandırma : Ana ekran boyutu ayarlarınızı yapılandırdıktan sonra kaydırıcınız uygun şekilde sıkıştırılır (böylece 1000x400px kaydırıcı, orantılı olarak küçülen yazı tipleri, resimler ve diğer kaydırıcı öğeleriyle birlikte 500x200px kaydırıcıya sıkıştırılır).
  • Akıllı devralma : Dört cihaz boyutu, gerektiğinde ayarlamalar yapma seçeneğiyle birlikte, seçtiğiniz masaüstü ayarlarına göre otomatik olarak oluşturulur.
  • Özel (manuel) : Kaydırıcı boyutlarını çeşitli ekran genişliğinde (masaüstü, dizüstü bilgisayar, tablet ve telefon) ayarlamak için ek seçeneklerle birlikte kaydırıcı boyutunuzu tam pikselleri kullanarak ayarlamanıza olanak tanır.
Slider Revolution Ana Oluşturucu

Ana kaydırıcı ayarlarınızı seçtikten sonra Slider Revolution oluşturucusuna yönlendirileceksiniz. Bu, aslında tüm slaytlarınızı oluşturacağınız yerdir.

Slider Revolution Genel Seçenekler

İnşa etmeden önce, bazı temel konulara dikkat etmelisiniz. Sağ tarafta, tüm kaydırıcı ayarlarınız var. Genel Ayarlar için Dişli simgesinden başlayarak , burada ne bulacağınıza hızlı bir bakış verilmiştir.

Başlık : Kaydırıcınıza bir ad verin. Elbette, varsayılan Slider 1 başlığını ve diğer adını bırakabilirsiniz, ancak bunu kaydırıcının amacına göre benzersiz bir adlandırma kuralına değiştirmenizi öneririz. Kaydırıcınız için neyi içerdiğini veya hangi sayfada kullandığınızı hatırlamanıza yardımcı olacak bir ad seçin. Örnek için evde  kendi ana sayfasında kaydırma çubuğunu kullanarak olacağım eğer. Bu aynı zamanda kaydırıcınızın yazılara ve sayfalara eklemek için kolay kısa kodunu bulacağınız yerdir.

Düzen : Kaydırıcı türünüzü (kaydırıcı, sahne veya atlı karınca) ve boyutlandırmanızı (otomatik, tam genişlikte veya tam ekran) seçin. Hızlı başlangıç ​​kılavuzunu kullandıysanız, bunu zaten seçmişsinizdir. Bununla birlikte, katman alanınız için genişlik ve yükseklikleri (kaydırıcı öğeleri ekleyeceğiniz yer), modülünüzün konumunu (merkez varsayılandır), kaydırıcınız için varsayılan arka plan rengini veya resmini (not – bu, ayrı slayt arka planlarından ayrıdır), özel kenarlık, alt gölge ve bir avuç gelişmiş seçenek (sarıcı maksimum yüksekliği, taşma, katman perspektifi vb. İçin).

İçerik : Kaydırıcınıza nasıl içerik eklemek istediğinizi seçin. Aralarından seçim yapabileceğiniz 9 içerik kaynağı var, ancak çoğunlukla kaydırıcınızı kendiniz oluşturmak için Özel seçeneğini seçmek isteyeceksiniz (Post tabanlı ve WooCommerce seçenekleri de çok kullanışlıdır).

Varsayılanlar : Bu bölümdeki en önemli seçenek, varsayılan Slayt Süresi içindir – bu, her slaydın varsayılan olarak ne kadar süreceğini gösterir (not – bunu daha sonra slayt başına ayrı ayrı özelleştirebilirsiniz, ancak varsayılanın olması güzeldir). Ayrıca, hareket ettirmeden önce kaydırıcınızın belirli bir süre beklemesini sağlayacak bir Başlatma Gecikmesi de ayarlayabilirsiniz. Özel modül kimliği, sınıflar ve yanıt verme ve daha fazlası için başka varsayılanlar vardır, ancak çoğu kullanıcının bunları değiştirmesi gerekmez.

Genel : Bu bölümde kullanmak isteyebileceğiniz seçeneklerden bazıları, otomatik döndürme, üzerine gelindiğinde durma, slaytları döngüleme ve belirlenmiş bir ilk slaydı seçme (kaydırıcınızı oluştururken ilk eklediğiniz slayttan farklıysa) için slayt gösterisi ayarlarını içerir. Bu ayrıca kaydırıcınızı mobil cihazda veya belirtilen piksel genişliklerinde gizlemek veya devre dışı bırakmak için seçenekler bulacağınız yerdir.

Kaydırmada : Slider Revolution, paralaks, 3B derinlikler, zaman çizelgesi, solma, bulanıklaştırma, gri tonlama ve daha fazlası gibi bir dizi gelişmiş kaydırma efekti içerir. Hepsi kaydırma hızı, kaydırma / eğme, vb. İçin özelleştirilebilir ayarlarla. Bunlarda uzmanlaşmaları biraz zaman alabileceğinden bunları incelemeyeceğiz, ancak kendi kaydırıcı lisansınızı satın aldıysanız, bazılarıyla oynamanızı öneririz. Bu farklı kaydırma efektlerinin nasıl davrandığını öğrenmek için şablon kitaplığındaki hazır seçenekler.

Döndürücü : Bu ön yükleyicinizdir – resimleriniz ve animasyonlarınız sunucunuza yüklenirken, sayfanızın ziyaretçileri, seçtiğiniz kaydırıcıyla birlikte seçtiğiniz kaydırıcı arka planını görecektir. Şu anda özelleştirilebilir renklere sahip 15 benzersiz iplikçi var.

Gelişmiş : Geç yüklemeyi etkinleştirmek isterseniz, bunu buradan yapabilir ve bir yedek resim seçebilir veya kaydırıcınızı eski tarayıcılarda (özellikle iOS4 ve IE8 için) basitleştirebilirsiniz.

CSS / jQuery : Kaydırıcılara kendi özel kodunuzu ekleyebilirsiniz, ancak bu caziptir, kodlama dillerinden memnun değilseniz bu seçeneği tek başına bırakmanızı öneririz.

Modal olarak : Bir kaydırıcı oluşturuyorsanız, açılır pencere veya ışık kutusu olarak görünmesini istiyorsanız, burası, bir kapak rengi kullanmak istiyorsanız, kaydırıcı konumu için seçenekleri ve içeriğinizi yerleştirirken kullanılacak kısa kodu bulacağınız yerdir. sayfalardaki kalıcı kaydırıcı (not – bu, kullanım özelliği eklediği için ana kaydırıcı kısa kodundan farklıdır).

Dış Görünüm : Dış görünüm seçeneği, slayt oluştururken oluşturabileceğiniz ve ardından metin katmanlarına atayabileceğiniz bir hazır ayardır. Markanızı katmanlar arasında aynı tutmak istiyorsanız bu harika bir araçtır.

Eklentiler : Bu bölüm eklentileri etkinleştirmenize ve bunlara erişmenize izin verir (not – eklentiler yalnızca kendi kaydırıcı lisansınızı satın aldıysanız kullanılabilir, temalarla birlikte gelen Slider Revolution sürümlerine dahil değildir).

Slider Revolution Gezinme Seçenekleri

Sonraki, Tuş Takımı simgesi altında gezinmek için neyi kullanmak istediğinize karar vermektir . Kaydırıcınız için kullanabileceğiniz birçok seçenek vardır. Aşağıdaki tüm seçenekler konum / hizalama, boyutlandırma, görünürlük ve genel stil / ön ayarlar için özelleştirmesi kolay ayarları içerir.

  • İlerleme : Geçerli slayt ilerlemesini (veya tam kaydırıcı / modül ilerlemesini) görselleştiren bir ilerleme çubuğu veya daire ekleyin.
  • Oklar : 13 farklı stil seçeneğiyle ziyaretçilerin slaytlarınız arasında tıklama yapmasını kolaylaştırmak için oklar ekleyin (not – özel genellikle temanıza bağlıdır).
  • Madde İşaretleri : Slaytlarınıza gezinme noktaları eklemek için madde işaretlerini etkinleştirin ve 14 stil arasından seçim yapın.
  • Sekmeler : Blog yayınlarınıza göre bir içerik kaydırıcısı oluşturuyorsanız, sekmelerdeki gezinmeye bakmak isteyebilirsiniz. Bu, bir küçük resim, başlık ve herhangi bir parametreyi (Slayt Seçenekleri altında tanımlandığı gibi) görüntüler – örneğin, son gönderiler widget’ına çok benzer.
  • Küçük Resim : Gezinme seçeneği olarak bir küçük resim görüntülemek için başparmakları seçin ve 5 stil arasından seçim yapın.
  • Önceki Boyut : Gezinme için kullanılan önizleme resimlerinizin boyutunu tanımlayın.
  • Dokunma : Blok kaydırma, hız ve yön seçenekleri de dahil olmak üzere dokunarak kaydırmalı navigasyonu etkinleştirin ve özelleştirin.
  • Klavye : Klavye gezintisini etkinleştirin (erişilebilirlik için önerilir).
  • Fare : Atlı karınca işlevi veya ters kaydırma kullanmak için fare kontrollü gezinmeyi düzenleyin.
  • Gezinme Düzenleyicisi : Bu bölüm okları, madde işaretlerini, sekmeleri veya başparmakları kendi özel kodunuzla özelleştirmek içindir. Daha önce de belirtildiği gibi, kodlama konusunda rahat değilseniz, kaydırıcının yerleşik seçeneklerini kullanmanızı öneririz.

Slider Revolution Slide Seçenekleri

Ve son olarak, Slayt Seçenekleriniz.

  • Arka plan : Slaydınızın arka planını seçin. Şeffaf, renkli (gradyan ekleyebilirsiniz), görüntü, harici görüntü veya video (YouTube, Video veya HTML5) arasından seçim yapın.
  • Küçük resim : Yönetici tarafından görünen küçük resmi ve gezinme için kullanılan küçük resmi tanımlayın.
  • Animasyon : Slaytlarınız için geçiş animasyonunu seçin.
  • Filtreler : Kaydırıcınıza filtre ekleyebilirsiniz. Kanımca bunlar, arka planı resim olan slaytlar için daha mantıklı ama size kalmış. Şu anda seçim yapabileceğiniz 22 ön ayar var.
  • İlerleme : Slayt uzunluğunu (ms cinsinden süre), duraklatmayı ve slayt bazında görünürlüğü özelleştirebilirsiniz.
  • Yayınlama Kuralları : Slaydınızın yayınlanıp yayınlanmayacağını belirleyin. Yavaş yavaş oluşturmak, yayınlamak ve daha sonra kaldırmak istediğiniz sezonluk veya sınırlı süreli slaytlar üzerinde çalışıyorsanız bu harikadır.
  • Etiketler ve Bağlantı : Bu bölümde, slaydınız için özel sınıf, kimlik ve HTML verileri ekleyebilir ve ayrıca bir bağlantıyı etkinleştirebilirsiniz (slaydın tamamına bir bağlantı eklemek istiyorsanız).
  • Parametreler : Slaytlarınızda ve gezinmede kullanmak için en fazla 10 özel parametre ekleyin.
  • Döngü Katmanları : Kaydırıcınızda yalnızca bir slayt varsa, slayt döngüsü ayarlarınızı oluşturun ve özelleştirin (kaydırıcınızı bir karşılama paspası veya sayfa bölümü olarak kullanıyorsanız özellikle yararlıdır).
  • Kaydırmada : Ayrıca slayt başına paralaks ve kaydırma efektlerinizi (solma, bulanıklaştırma veya gri tonlama) özelleştirebilirsiniz.

Slider Revolution ile Slider Nasıl Yapılır

Artık özellikleri gördüğünüze göre (vay canına çok şey var!) Size en önemli seçenekler olduğunu düşündüğümüz şeylerin hızlı bir özetini vereceğim. Özellikle size basit bir kaydırıcıyı nasıl oluşturacağınızı göstererek.

Genel seçenekler

Kaydırıcı Örneği: Genel Seçenekler

Önce birkaç Genel Seçenek seçtik:

  • Başlık bölümüne özel bir başlık ve takma ad ekleyin
  • Layout altında masaüstü katman alanı yüksekliğini ve genişliğini özelleştirin (site genişliğimize uyması için bizimkini 1000 piksel genişliğe ve 500 piksel uzunluğa ayarladık)
  • Altında (biz 5 saniyedir 5000ms kullanılır) varsayılan bir slayt süresini seç Varsayılan
  • Ön yükleyiciniz için kullanmak üzere bir Döndürücü seçin (seçenek 7’yi tercih ediyoruz)

Kaydırıcıda Gezinme

Kaydırıcı Örneği: Oklar

Ardından Navigasyon Seçeneklerimizi seçiyoruz. Örneğimizde basit oklar olan “Uranüs” stilini seçtik.

Slayt Ekleme

Kaydırıcımız için ayarlamak istediğimiz tek şey buydu, bu yüzden sonraki adım birkaç slayt eklemektir. Yeni bir kaydırıcı oluştururken, varsayılan olarak zaten 1. slayt üzerindesiniz, böylece ayarları ve katmanları hemen eklemeye başlayabilirsiniz.

Kaydırıcı Örneği: Slayt Rengi Arka Planı

Bir arka plan rengi, resmi veya video ekleyebilirsiniz. Bir renk eklemeyi seçerseniz, bir degrade de ekleyebilirsiniz.

Kaydırıcı Örneği: Slayt Video Arka Planı

Bir video için kaynağı eklemeniz ve birkaç seçim yapmanız yeterlidir. Yukarıdaki ekran görüntüsünde, slaydı Kapak Modunu zorlayacak (böylece video tüm kaydırıcıyı dolduracak) ve başlangıçta geri saracak (böylece slayt her başladığında baştan başlayacak) şekilde ayarladık.

Kaydırıcı Örneği: Slayt Resmi Arka Planı

Örneğimiz için Medya Kitaplığımızdan bir resim ekledik . Görüntüyü varsayılan Kapak ayarıyla bıraktık (bu ayar, görüntüyü kaydırıcı kısıtlamalarınıza sığacak şekilde daraltan İçerme seçeneğinin aksine, görüntüyü tam kaydırıcıyı kaplayacak şekilde uzatır).

Katmanlar Ekleme

Şimdi katmanlar eklemek için! Ekranın üst kısmında “+ Katman Ekle” seçeneğini göreceksiniz. Slaytlarınıza eklemek için tonlarca seçenek bulacağınız yer burasıdır. 8 farklı Katman Ekle seçeneğinden birini seçebilirsiniz :

  • Metin katmanları başlıklar, açıklamalar ve hatta basit bağlantılar eklemek için mükemmeldir. Slaydınızda söylemek istediğiniz her şeyi ekleyin.
  • Görseller , logonuzu eklemek, paralaks slaytlara derinlik eklemek, setlerden önce / sonra eklemek ve daha fazlası için harikadır.
  • Düğme katmanı seçenekleri, rengini, arka planını, kenarlık rengini, yazı tipini, üzerine gelme durumunu ve metni düzenleyebileceğiniz tonlarca boyut ve kenarlık yarıçapı kombinasyonlarını içerir. Ek olarak, sosyal bağlantılar için animasyonlu fare kaydırma simgeleri, hamburger menüsü ve hatta oynatma / duraklatma için bir dizi yararlı ön ayar vardır.
  • Şekiller  , efekt eklemek (bir düğmenin arkasına bir renk atma veya yayma gibi), bir metin katmanının bir bölümünü tanımlamak (yalnızca bir kelimeyi veya ifadeyi vurgulamak için bir şekil kullanın) veya görsel ilgi eklemek için kullanılabilir. Arka planınızı, kenarlık renginizi / boyutunuzu, şekil kenarlık yarıçapınızı (kare için 0, daire için 100), piksel olarak şekil boyutunu ve dolguyu seçin.
  • Ses ve  Video katmanları oldukça basittir. Eklemek istediğiniz medyayı seçin ve medya kitaplığınızdan bir dosya seçin veya bir bağlantı ekleyin (YouTube, Vimeo, SoundCloud, vb.). Ardından döngü, otomatik oynatma, sonda sonraki slayt, temel hacim, segment başlangıcı / bitişi ve ön yüklemeyi etkinleştirmek için ayarlar ekleyin. Bu, kaydırıcınıza gerçek referanslar, bir giriş videosu veya bir eğitici eklemenin kolay bir yoludur.
  • Simge / SVG , kulağa tam olarak benzeyen şeydir – simgeler ekleyin veya aygıtlar arasında kaydırıcınızla güzel bir şekilde ölçeklenen özel SVG görüntüleri ekleyin.
  • Satırlar eklenebilir ve tıpkı diğer sayfa oluşturucular gibi sütun ayarlarıyla tamamlanır. Bu, katman öğelerini düzenlemenin veya tek bir slayt modülü oluşturmanın harika bir yoludur.
  • Grup , ilgili katmanları konumlandırmak ve taşımak için bir grup katman oluşturmak için kullanılır.
  • Katman Kitaplığı yalnızca Slider Revolution için kendi lisansınız varsa ve ThemePunch’ın hazır kaynaklarının bir koleksiyonuysa kullanılabilir.
  •  Kitaplığınızdaki başka bir kaydırıcıdan bir katmanı veya slaydı kopyalamak için içe aktarın . Hızlı ve basit!
Kaydırıcı Örneği: Metin Katmanı Ekle

Önce basit bir Metin katmanı ekleyelim . Bir Hızlı Stil başlığı veya içerik ekleme seçeneğiniz olacak – her ikisi de metin katmanlarıdır, tek fark, sağ tarafta göreceğiniz önceden şekillendirilmiş seçeneklerdir. Katman ayarlarına gitmek için bu stillerden birini seçebilir veya sağ üst köşedeki X işaretini tıklayabilirsiniz.

Kaydırıcı Örneği: Metin Katmanı Ayarları

Örneğimiz için, başlığımız için seçtiğimiz seçenekler ve slaydımız için bir alt başlık bunlar:

  • Metnimizi İçerik bölümüne ekledik ve metnimizi ortaladık
  • Yazı tipi boyutu, ağırlığı, satır yüksekliği ve Google yazı tipi için bir Stil seçildi
  • Kaydırıcı kapsayıcımızdaki katmanın konumunu değiştirmek için Boyut ve Konum’u özelleştirdik (unutmayın – kapsayıcımız 1000 x 500 pikseldir)
  • Ve son olarak, metnimizin 800ms’de (IN: Anim To) solması için bir Animasyon efekti ve hızı ve metnimizin çıkması için aynı animasyonlar (OUT: Anim To) eklendi.

Ayrıca bir düğme ekledik. Bunu yapmak için, “+ Katman Ekle” bağlantısının üzerine gelin ve düğme seçeneğini tıklayın.

Kaydırıcı Örneği: Düğme Katmanı Ekle

Metinde olduğu gibi, başlamak için kullanabileceğiniz bazı Hızlı Stiller vardır.

Kaydırıcı Örneği: Düğme Katmanı Ayarları

Düğmemiz için aşağıdakileri kullandık. Yine, metin seçeneklerine çok benzer (ancak birkaç önemli farklılık vardır):

  • İçin İçerik bizim düğme metni eklendi.
  • Gönderen Stil bölümünde, metin ve düğme renkleri, yazı tipi seçenekleri ekleyebilir ve dolgu (içinde) veya kenar (dışında) ile düğmeye boşluk eklemek. Düğmemiz, onu genişletmek için sol ve sağ dolgular kullanır.
  • Düğme katmanımızı slaytta ortalamak için Boyut ve Konum seçeneklerini tekrar kullandık .
  • Ve slayta girmek ve çıkmak için düğme için bir Animasyon eklendi .
  • Bu bir düğme katmanı olduğu için, ziyaretçilerin sezgisel olarak bir bağlantı olduğunu bilmeleri için bir Hover efekti de ekledik . Bu yüzden bir animasyon seçtik ve düğmemizi fareyle üzerine gelindiğinde biraz şeffaf hale getirdik.
Kaydırıcı Örneği: Düğme Katman Bağlantısı

Bir düğme veya bağlantı eklemek istediğiniz herhangi bir katman için Eylemi eklemelisiniz . Örneğin, bir Basit Bağlantı ekledik ve ayarları tanımladık (tıklandığında, URL ve yeni bir pencerede açılacak bir hedef). Ancak Basit bağlantı dışında, kimliğe kaydır (yerel kaydırma), slayta atla (slaytlarınız arasında geçiş yapmak için), slaytı oynatmak (örneğin, etkileşimli bir özellik eklediyseniz), açmak gibi birçok seçenek vardır. kaydırıcı modal, oynatma ortamı (video için harika) vb.

Bu bizim yaptığımız ilk slayt! Şimdi size birkaç özellik daha göstermek için bir saniye ekleyelim.

Kaydırıcı Örneği: İkinci Slayt Ekle

Fareyle “Slaytlar” seçeneğinin üzerine gelirseniz aşağıdakiler için bir açılır menü görürsünüz:

  • Slayt Ekle : Yeni bir boş slayt eklemek için tıklayın, aynı arka plana sahip birden çok slayt eklemek için toplu slayt veya bir slayt içe aktarın.
  • Global Katmanlar : Bunlar, oluşturduğunuz slaytların üzerinde bir katman olarak görünecektir. Bir logo veya filigran eklemenin harika bir yoludur, ürününüz için bir “Şimdi Satın Al” düğmesi veya hatta bülteninize abone olmak için bir bağlantı ekleyin.
  • Mevcut slaytlarınızın tümü (son slaydımız 1 Numaralı Yeni Slayttır).

Şimdi slayt oluşturma sürecinizi istediğiniz kadar tekrarlayın!

Slider Revolution’da katmanlarınızı daha da özelleştirmek için kullanabileceğiniz çok daha fazla seçenek vardır. Örneğin, katmanınıza bir döngü ekleyebilir (bunu yanıp sönen bir “satış” metni oluşturmak için kullanabilirsiniz), kaydırma efektleri ekleyebilir, küçük cihazlarda gizlemek için görünürlüğü düzenleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Mevcut özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi Slider Revolution bilgi tabanına göz atmanızı öneririz.

Kaydırıcı Örneği: Üst Çubuk

Ve son olarak, kaydırıcı oluşturucunun üstünde ve altında birkaç yararlı bağlantıya daha dikkat çekmek istiyorum. En üstten başlayarak, aşağıdaki hızlı bağlantıları bulacaksınız (sırayla):

  • Geri : WordPress panonuzdaki ana Slider Revolution sayfasına geri dönmek için
  • Slaytlar : kaydırıcınızda slayt eklemek ve yönetmek için
  • Katman Ekle : mevcut slaydınıza yeni katmanlar eklemek için
  • Ad seçtiğiniz katmanın
  • Mevcut katmanınızı çoğaltmak veya kopyalamak için simgeyi çoğaltın
  • Mevcut seçili katmanı silmek için çöp kutusu simgesi
  • Yanlışlıkla düzenlemeleri önlemek için katmanınızı kilitlemek için kilit simgesi
  • Katmanları göstermek veya gizlemek için göz simgesi
  • Katmanlar arasında gezinmek için Yukarı ve Aşağı Oklar
  • Biraz fazla getirecektir İmleç katmanları seçmek için
  • Son değişikliklerin listesini geri almak ve incelemek için bir Geri Sar simgesi
  • Bilgisayar simgesi standart cihaz boyutları üzerinde Kaydırıcının yanıt önizleme
  • Soru işareti simgesi yardım bağlantısı
  • Ve son olarak, katmanınız için hızlı stil ön ayarlarına erişmek için bir Damlacık simgesi
Kaydırıcı Örneği: Zaman Çizelgesi

Kaydırıcı önizlemenizin altında bir zaman çizelgesi görmelisiniz. Buradan, katmanlarınızın slaytınızda ne zaman canlandırılacağına ilişkin gecikmeyi düzenleyebilirsiniz (bizim için bitiş zamanı 00:05:00 veya 5 saniyedir – slaydınızı düzenlemek için üzerine tıklamanız yeterlidir). Ayrıca, slaydın toplam süre uzunluğuna kıyasla katman zamanlamasını gösteren görsel bir zaman çizelgesi de görebilirsiniz. Engellenen bölümler, değiştirmek için tıklayıp sürükleyebileceğiniz katman animasyon sürelerinizdir .

Birden fazla katman ekledikten sonra, katmanlarınızı sırayla sürükleyip bırakarak katmanlarınızı yeniden düzenlemek için bu bölümü de kullanabilirsiniz. Ayrıca, sol üst tarafta, düzenlemeleri yaparken zamanlamanızı önizlemek için slaytınızı oynatmak için kullanışlı bir bağlantı bulabilirsiniz.

Kaydırıcınızı Önizleyin ve Kaydedin

Kaydırıcı Örneği: Kaydırıcınızı Önizleyin

Çalışırken, sağ alt köşedeki mavi Önizleme düğmesini tıklayarak kaydırıcınızı önizleyebilirsiniz .

Kaydırıcı Örneği: Kaydırıcınızı Kaydedin

Ve unutmayın kaydet Çalışırken Slaytlarınızın! Herhangi bir değişiklik yaptıktan sonra slaydınızı kaydettiğinizden emin olun. Slaydınızdan uzaklaşırsanız (başka bir slayda olsa bile) tüm sıkı çalışmanızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden kaydettiğinizden, kaydettiğinizden, kaydettiğinizden emin olun!

Slider Revolution , kaydederken Dosya Boyutlarını Optimize Etme seçeneği de sunar; bu, bazı sunucu tarafı sıkıştırma ve optimizasyon önerileri sunar.

Kaydettikten sonra, ilerleyebilir ve diğer slaytlar veya kaydırıcılar üzerinde çalışabilir veya bitmiş ürününüzü bir sayfada kullanabilirsiniz.

Kaydırıcınızı Kullanma

Muhteşem kaydırıcınızı herhangi bir gönderiye veya sayfaya eklemek için, daha önce oluşturduğunuz Slider Revolution kısa kodunu kullanın. Bu kısa kod, panonuzdaki Slider Revolution menü öğesine tıklayarak bulunabilir.

Slider Revolution: Kısa Kodu Bulun

Kısa kod , kaydırıcıyı ilk oluşturduğunuzda verdiğiniz takma ada göre “başlık” ile [rev_slider alias = ”title”] [/ rev_slider] şeklinde görünmelidir .

Slider Revolution: Kısa Kodu Kopyala

Kısa kodu yayınınıza veya sayfa içeriğinize yapıştırmanız yeterlidir. Veya temanız ek kaydırıcı konumlarını destekliyorsa, kısa kodu oraya da ekleyebilirsiniz.

Slider Revolution: WPBakery Sayfa Oluşturucu Modülü

Temanız WPBakery sayfa oluşturucuyu kullanıyorsa (örneğin, Toplam Çok Amaçlı WordPress Teması gibi ), o zaman dahil edilen Slider Revolution sayfa oluşturucu öğesini kullanabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken modülü eklemek, ızgaradan bir kaydırıcı seçmek (önceden oluşturduğunuz tüm kaydırıcıların bir listesini gösterecektir), kaydırıcıyı eklemek ve ardından yerine sürükleyip bırakmaktır. Kolay değil mi?

Slider Revolution Üzerine Son Düşünceler

Slider Revolution’ın, özellikle kullanımı kolay bir görsel düzenleyici ve tonlarca yerleşik özellik sunduğundan, slaytlarınızı biçimlendirmek için CSS bilmeniz gerekmediğinden, kullanımı en kolay premium kaydırıcı eklentilerinden biri olduğuna inanıyoruz (düğmeler, yazı tipleri, renkler ve daha fazlası zaten var!). Sağlam bir 5 yıldız alıyor ve bize göre daha iyi bir kaydırıcı eklenti bulmak için zorlanacaksınız.

Umarım rehberimiz, başlama sürecinde size yardımcı olmuştur, ancak daha fazla bilgi edinmek (veya kendi kopyanızı almak için) için ThemePunch’ın ana Slider Revolution sayfasını ziyaret edin. Slider Revolution’ın neler yapabileceğini görebileceğiniz canlı demoların yanı sıra kaydırıcılarının harika örneklerini gösterirler.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of destek

destek

2 yanıt

  1. merhaba.Sitemizde yer alan slide silindi ve yeniden aktif hale getiremiyoruz.Ne yapmamız lazım.yardımcı olursan sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!