Bir WordPress Sitesini Devralırken Yapmanız Gereken 11 Şey

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, bir WordPress sitesini devraldıktan hemen sonra önerdiğimiz bazı şeylerin neler olduğunu sordu?

Yakın zamanda yeni bir web sitesi satın alan bir işletme sahibi veya şirketinizin mevcut web sitesini başka bir ekip üyesinden devralan bir ofis asistanı olun, en önemli sonraki adımların ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Bu makalede, bir WordPress sitesini devralırken yapmanız gereken en iyi şeyleri göstereceğiz.

1. Tüm Şifreleri Alın

Parolaları yönetme

Bir WordPress sitesini devralırken, yapmanız gereken ilk şey tüm kullanıcı adı ve şifre bilgilerini toplamaktır. Bu içermektedir web barındırma şifre FTP şifresi, CDN şifre alanı yönetimi şifre e-posta pazarlama hizmeti web sitesi kullandığını tüm üçüncü taraf prim eklentiler veya hizmetlere şifreleri ve şifresini.

Deneyimlerimize göre, eski geliştirici veya site sahipleriyle video görüşmesi planlamak en iyi sonucu verir çünkü her şeyi ayrıntılı olarak açıklayabilirler.

Tüm web sitesi şifrelerinizi yönetmenin en iyi yolu bir şifre yöneticisi kullanmaktır. LastPass kullanmanızı öneririz, çünkü tüm cihazlarınızla çalışır ve şifreleri grup halinde saklamanızı, güvenli bir şekilde paylaşmanızı ve daha güçlü şifreler kullanmanızı sağlar.

2. Tüm Yönetici Parolalarını ve E-postalarını Değiştirin

Tüm şifreleri aldıktan sonra, tüm şifreleri değiştirmeniz gerekir.

Bu, önceki geliştiricinin veya site sahibinin hiçbir şeyi değiştirememesini sağlar. Yapmak istediğiniz başka bir şey, tüm yönetici iletişim e-postalarını güncellemektir, bu nedenle gelecekte şifreleri sıfırlama olanağınız vardır.

Bunu, WordPress yönetici alanındaki Kullanıcılar »Tüm Kullanıcılar sayfasına gidip tüm kullanıcı şifrelerini kişi bilgileriyle birlikte düzenleyerek yapabilirsiniz.

WordPress'de tüm kullanıcı şifrelerini düzenleme

Ardından, WordPress site yöneticisi e-posta adresini değiştirmeniz gerekir. WordPress bunu önemli web sitesi bildirimleri göndermek için kullanır. Basitçe gidin Ayarlar »Genel sayfa ve orada yeni bir e-posta adresi girin.

Yönetici e-posta adresini değiştirme

3. Not Alın ve Kendinizi Tanıyın

Not almak

Sitede başka herhangi bir değişiklik yapmadan önce, not almanız ve web sitesini tanımanız önemlidir. 

Web sitesinde kullanılan her WordPress eklentisinin önemini ve işlevselliğini anlamanız çok önemlidir.

Tema ayarlarını ve kullandığınız widget’ları da incelemek istersiniz.

Farklı işlevler, değiştirmek istediğiniz özellikler ve daha fazlası hakkında not alabilirsiniz.

Not: lütfen tüm bu notları Google Dokümanlar’a, Dropbox Paper’a veya kaybetmeyeceğiniz başka bir yere yazın.

Bu bilgi her şeyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir şeyi anlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, önceki sahiple veya geliştiriciyle iletişim kurmayı deneyebilirsiniz.

4. Otomatik Yedekleme Çözümü Kurma

Otomatik yedeklemeler

Yedeklemeler, çevrimiçi aksiliklere karşı ilk savunma katmanınızdır. Önceki site sahibinin, yedekleme dosyalarını uzak depolama hesaplarından birine depolayabilecek kendi yedekleme eklentileri kurulumu olabilir.

Kendi yedeklerinizi ayarlamak istersiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok mükemmel WordPress yedekleme eklentisi var.

Yedeklerinizi Google Drive, Dropbox gibi uzak bir yere ayarladığınızdan emin olmanız gerekir.

Web sitenizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce tam bir WordPress yedeklemesi oluşturmanız gerekir. Bu, bir sorun olduğunda web sitenizi geri almanıza yardımcı olur.

5. Kullanıcı Rollerini ve İzinlerini Güncelleme

Bir web sitesinde çalışan bir geliştiriciyseniz , personeline kullanıcı rolleri ve izinleri atamak için müşterinizle birlikte çalışmanız gerekir.

Amacınız, yönetici kullanıcı rolünü, gerçekten yönetici görevleri gerçekleştirmesi gereken kişilerle sınırlamak olmalıdır . Bu görevler arasında temayı değiştirme, yeni eklentiler yükleme veya web sitesine yeni kullanıcılar ekleme gibi şeyler bulunur.

Kendi sitenizde çalışıyorsanız, kullanıcı erişimini gözden geçirmeniz gerekir. Gerekirse yazarlarınız için yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun.

Çalışmayacağınız eski yazar ve editör hesapları varsa, bu kullanıcı hesaplarını düzenlemeniz ve e-posta adreslerini ve şifrelerini değiştirmeniz gerekir.

6. Güvenlik ve Performans Taramalarını Çalıştırma

WordPress Güvenliği

Ardından, yeni WordPress web sitenizin güvenli ve iyi performans gösterdiğinden emin olmanız gerekir.

Güvenlik taramaları için Sucuri kullanmanızı öneririz. Piyasadaki en iyi WordPress güvenlik eklentisidir ve web sitenizi kötü amaçlı kod, güvenlik tehditleri ve güvenlik açıklarına karşı kolayca taramanızı sağlar.

Performans için çevrimiçi web sitesi hız testi araçlarından herhangi birini kullanabilirsiniz.

Önbelleğin doğru yapılandırıldığını kontrol etmeniz de önemlidir.

Site bir CDN çalıştırmıyorsa, bir CDN hizmeti kullanmayı düşünmelisiniz . Bu gerekli olmasa da, kullanıcılara her zaman bir CDN kullanmalarını öneririz.

7. Düzgün İzleme ve SEO Entegrasyonunu kontrol edin

Kullanıcı analizlerini izleme

Yeni bir web sitesinin sahipliğini devralmışsanız, eski web sitesi sahibi Google Analytics mülkünü size aktarmış olabilir.

Birçok web sitesi sahibi, Google Analytics kodunu WordPress temalarına eklemelidir. Temayı güncellediğinizde veya yeni bir tane yüklediğinizde bu kod kaybolur.

MonsterInsights eklentisini kullanarak veya izleme kodunu WordPress temasının dışına ekleyerek Google Analytics’in web sitesine düzgün bir şekilde yüklendiğinden emin olun.

Benzer şekilde, Google Search Console mülkünü de size aktarmış olabilirler.

Sitenizde arama konsolu için XML Site Haritaları bulunduğundan emin olun.

8. Sürüm Kontrolü ve / veya Evreleme Sitesini Uygulama

Sürüm kontrolü

Bir geliştiriciyseniz, site için sürüm kontrolü uygulamanız önemle tavsiye edilir. GitHub veya BitBucket’i kullanmak oldukça kolaydır.

Bir geliştirici değilseniz, en azından bir şeyi canlı yayınlamadan önce kararlı bir test ortamına sahip olmanızı sağlayan bir WordPress hazırlama sitesi kurmanızı öneririz . Bu adımı tüm kullanıcılar için öneriyoruz.

Bu yukarı, sonra ayarlamak için Korkuyorsun olanlar için WP Engine bir yönetilen WordPress barındırma sağlayıcı teklifler sağlam evreleme ortamı ve git sürüm kontrol entegrasyonu.

9. Bir Web Sitesi Temizleyin Çalıştırın

WordPress'i Temizleme

Artık projeye aşina olduğunuza göre, gereksiz tüm şeyleri temizlemek en iyisidir. Etkin olmayan tüm temaları ve eklentileri silin. Gerekli olmayan tüm kullanıcı hesaplarını silin.

WordPress veritabanınıza giriş yapın ve veritabanını optimize edin. Bazı kötü eklentiler, silindikten sonra bile veritabanı tablolarını terk eder. Bunlardan herhangi birini fark ederseniz, onları silmek en iyisidir. 

10. Eklenti Ayarlarını Gözden Geçirin

Eklenti ayarlarını inceleyin

Tipik bir WordPress web sitesi, eski sahiplerine atıfta bulunabilecek birkaç eklenti kullanır. Bir web sitesinin sahipliğiniz varsa, bunu değiştirmek istersiniz.

Örneğin , web sitesindeki iletişim formu eklentisi hala eski e-posta adreslerine bildirim gönderiyor olabilir. WordPress SEO eklentisi hala önceki sahiplerinin sosyal medya profillerini işaret ediyor olabilir.

Web sitesine bakarak ve tüm özelliklerini test ederek bunlardan bazılarını keşfedebilirsiniz. Eklenti ayarlarını da inceleyebilir ve gerekirse güncelleyebilirsiniz.

11. Hosting Hizmetinizi Yükseltin

Ağ sağlayıcısı

Web sitesi hız testini çalıştırdıktan sonra, web siteniz önbelleğe almanıza rağmen hala yavaşsa, o zaman barındırma yükseltme zamanı.

Bir müşteri web sitesiyse, performans testleriniz müşteriyi hareket için ikna etmenize yardımcı olur. Web sitesinin sahibi sizseniz, sadece doğru hamleyi seçmeniz gerekir.

En büyük barındırma şirketlerinden biri olduğu ve resmi olarak WordPress barındırma sağlayıcısı olduğu için natro veya Bluehost kullanmanızı öneririz.

Web sitenizde paylaşılan barındırma süresi aşılmışsa, WP Engine gibi yönetilen bir WordPress barındırma hizmeti kullanmayı düşünebilirsiniz .

Bu makalenin bir WordPress sitesini devralırken ne yapmanız gerektiği konusunda bazı bilgiler sunduğunu umuyoruz. 

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!