En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

640

Yayınlanan İçerik

WordPress’e iFrame Kodunu Kolayca Yerleştirme (3 Yöntem)

Bir iFrame kodunu bir WordPress gönderisine veya sayfasına yerleştirmek ister misiniz?

IFrame’ler, sitenize video veya diğer içeriği yüklemeden yerleştirmenin kolay bir yolunu sağlar. YouTube gibi birçok üçüncü taraf platform, kullanıcıların web sitelerinden içerik yerleştirmek için iframe kullanmalarına izin verir.

Bu makalede, iFrame kodunu WordPress’e birden çok yöntem kullanarak nasıl kolayca yerleştireceğinizi göstereceğiz.

İFrame nedir?

İFrame, sitenize video veya başka içerik yerleştirmenize olanak tanır. Bu, sitenizde bir videoyu gerçekten barındırmadan görüntüleyebileceğiniz anlamına gelir.

İframe, harici içeriği görüntülemek için sitenizde bir pencere açmak gibidir. Gerçek içerik, gömdüğünüz kaynaktan yine de yüklenir.

Bir iframe eklemek için özel bir HTML kodu eklemeniz gerekir. Kulağa oldukça teknik geliyorsa endişelenmeyin.

WordPress blogunuza bir iFrame yerleştirmenin en kolay yolunu göstereceğiz.

Neden iFrame’leri Kullanmalı?

İFrame’i kullanmanın temel bir nedeni, sitenizde bant genişliğinizi ve depolama alanınızı tüketecek videolar veya diğer kaynakları barındırmak zorunda kalmamaktır.

Ayrıca, iFrame’ler, başkalarının telif hakkıyla korunan içeriğini ihlal etmekten kaçınmanıza olanak tanır. Videolarını veya diğer içerikleri indirip ardından sitenize yüklemek yerine, bunu bir iFrame kullanarak sayfanıza eklemeniz yeterlidir.

Diğer bir avantaj ise, orijinal içerik değiştirilirse, iFrame’de de otomatik olarak güncellenecektir.

An image of cartoon people adding content to a website

İFrame’leri kullanmanın da bazı dezavantajları vardır. Tüm web siteleri içeriklerini bir iFrame’e koymanıza izin vermez. Ayrıca iFrame, sayfanız için çok büyük veya küçük olabilir ve bunu manuel olarak ayarlamanız gerekecektir.

Başka bir sorun da, HTTPS sitelerinin diğer HTTPS sitelerinden içerik için yalnızca iFrame’i kullanabilmesidir. Benzer şekilde, HTTP siteleri yalnızca diğer HTTP sitelerinden içerik için iFrame’i kullanabilir.

Bu yüzden WordPress gibi birçok platform oEmbed’i tercih ediyor. WordPress gönderinize bir URL yapıştırarak oEmbed’i videoları ve diğer bazı içerik türlerini gömmek için kullanabilirsiniz. İçerik sığacak şekilde otomatik olarak yeniden boyutlandırılacak ve mobil cihazlarda bile doğru boyutta olacaktır.

Önemli: WordPress, Facebook ve Instagram gönderileri için oEmbed’i desteklemez. Bununla ilgili daha fazla bilgi için, Facebook / Instagram oEmbed sorunu ve nasıl düzeltileceği hakkındaki tam kılavuzumuza göz atın.

İFrames’e bir başka harika alternatif, bir sosyal besleme eklentisi kullanmaktır. Smash Balloon’un eklentilerini kullanmanızı öneririz. Bunlar Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube’dan içerik görüntülemenizi sağlar.

Bunu söyledikten sonra, sitenize iFrame eklemenin üç farklı yolunu inceleyelim.

WordPress’e iFrame Eklemek için Kaynağın Yerleştirme Kodunu Kullanın

Pek çok büyük sitenin içeriği için bir Gömme seçeneği vardır. Bu size sitenize eklemeniz gereken özel iFrame kodunu verir.

Ardından, birkaç paylaşım seçeneğinin bulunduğu bir açılır pencere göreceksiniz. Katıştır düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Clicking the Embed button to get the YouTube embed code

Şimdi, YouTube size iFrame kodunu gösterecek. YouTube, varsayılan olarak oynatıcı kontrollerini içerecektir. Ayrıca gelişmiş gizlilik modunu etkinleştirmenizi de öneririz.

Bundan sonra, devam edin ve kodu kopyalamak için Kopyala düğmesini tıklayın.

Copying the embed code for the YouTube video

Artık bu kodu sitenizdeki herhangi bir gönderiye veya sayfaya yapıştırabilirsiniz. Onu blok düzenleyicide yeni bir sayfaya ekleyeceğiz.

Yeni bir sayfa oluşturmak için, WordPress panonuzda Sayfalar »Yeni Ekle’ye gidin.

Ardından sayfanıza bir HTML bloğu ekleyin.

Şimdi, YouTube iFrame kodunu bu bloğa yapıştırmanız gerekiyor.

Ardından, buraya yerleştirilmiş YouTube videosunu görmek için sayfanızı önizleyebilir veya yayınlayabilirsiniz.

Bir iFrame’i Gömmek için iFrame WordPress Eklentisini Kullanma

Bu yöntem, herhangi bir kaynaktan içerik yerleştirmek için bir iç çerçeve oluşturmanıza izin verdiği için, bu kaynak bir ekleme kodu sağlamasa bile, kullanışlıdır.

Öncelikle, iFrame eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, eklenti kurulum gerektirmeden hemen çalışmaya başlayacaktır. Devam edin ve bir gönderi veya sayfa düzenleyin veya oluşturun. Ardından, bir kısa kod bloğu ekleyin.

Adding a shortcode block in the block editor

Bundan sonra, iFrame kodunuzu girmek için bu kısa kodu kullanabilirsiniz.
1

[iframe src = “URL buraya gelir”]

Buraya URL’yi sitenize yerleştirmek istediğiniz içeriğin URL’si ile değiştirmeniz yeterlidir. Bir Google haritası yerleştiriyoruz.

İpucu: İçeriğin doğrudan URL’sini almak için Göm seçeneğini kullanmanız gerekebilir. Gömme kodunun geri kalanını değil, yalnızca URL’yi kullanmanız gerekir.

The shortcode to embed a Google map

Ardından, yayınınızı önizleyin veya yayınlayın. Sitenize gömülü Google haritasını görmelisiniz.

Adding the shortcode in the classic editor

3. iFrame Kodunu Manuel Olarak Oluşturma ve WordPress’e Gömme

Bir iFrame eklentisi kullanmamayı tercih ederseniz, iFrame kodunu manuel olarak oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için, WordPress içerik düzenleyicisine bir HTML bloğu eklemeniz gerekir.

Adding a custom HTML block

Öncelikle, bu kodu HTML bloğunuza yapıştırmanız gerekir.

1<iframe src="URL buraya gelir"></iframe>



Gömmek istediğiniz içeriğin doğrudan URL’sini “URL buraya gelecek” ile değiştirmeniz yeterlidir. Yalnızca URL’nin kendisine ihtiyacınız var.

Burada, Google’dan bir harita yerleştiriyoruz.

Entering the iFrame code for the Google map

HTML etiketine fazladan parametreler ekleyebilirsiniz. Örneğin, iFrame’inizin genişliğini ve yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki kod, gömülü içeriğinizin 600 piksel genişliğinde ve 300 piksel yüksekliğinde görüntüleneceği anlamına gelir

1<iframe src="URL buraya gelir" width="600" height="300"></iframe>

Bu, gömülü içeriği daha küçük bir alanla sınırlamanız gerekiyorsa kullanışlıdır.

Bu makalenin, iFrame kodunu WordPress’e nasıl kolayca yerleştireceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress sitenizi nasıl hızlandıracağınızla ilgili nihai kılavuzumuza ve SEO sıralamanızı iyileştirmek için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını karşılaştırmamıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir