Elementor Nedir?
Elementor ile WordPress Sitelerini Güzel Tasarlamak
Elementor, görsel bir sürükle bırak arayüzüne sahip, kullanımı kolay bir WordPress sayfa oluşturucu, düzenleme eklentisidir. Sürükle ve bırak araçlarıyla sayfanızdaki içeriği kolayca düzenlemenizi sağlayan çok çeşitli öğelerle birlikte gelir. Eklenti, ayarlarını yapılandırmak ve sayfa oluşturmak için hiç kodlama gerektirmez.
5.000.000’dan fazla etkin yüklemeyle, web’de bulunan en popüler WordPress sayfa oluşturucusudur.
Elementor ile Yazı ve Sayfa Oluşturma
Sayfa düzenleyicinizde yeni bir sayfa ekledikçe veya mevcut bir sayfayı düzenledikçe, Elementor ile Düzenle düğmesine basın. Elementor editörünü başlatmak için üzerine tıklayabilirsiniz.
Sol tarafta, sürükleyip bırakmanız için hazır öğeler veya widget’lar var. Sen-ebilmek bulmak Ayarlar öğelerinin altındaki çubuk. Yeni içerik eklemek için Yeni Bölüm Ekle veya Şablon Ekle içerik alanında.
Bölüm, içinde bir veya daha fazla sütun bulunan bir tasarım düzeni bloğudur. Yeni Bölüm Ekle’yi seçtikten sonra, yeni sayfanız için bir içerik yapısı seçmeniz istenir. Ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, seçim yapabileceğiniz 12 bölüm türü vardır.
Sayfanızın yapısını seçtikten sonra, bir bölüm düzeni seçebilir ve öğeleri bölümün sütunlarına sürükleyebilirsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, sol taraftaki düzenleyiciden her şeyi değiştirebilir ve içerik alanındaki değişiklikleri canlı olarak görebilirsiniz.
Sayfanız için önceden hazırlanmış şablonlar kullanmak istiyorsanız, Şablon Ekle buton. Elementor kütüphanesinde önceden tasarlanmış 300’den fazla şablona, adlandırılmış sayfalara ve bloklara erişiminiz var.
Kütüphaneden kolayca bir şablon ekleyebilir, özelleştirebilir ve yayınla’ya basabilirsiniz.
Kapsamlı Eleman Seti & Şablonlar
Elementor eklentisi, kapsamlı bir dizi özel yapım öğeye veya widget’a sahiptir. Başlıklar, düğmeler, formlar, karuseller veya Google haritaları gibi ihtiyacınız olan her türlü içerik için yalnızca birkaçını adlandırmak üzere bir widget bulabilirsiniz.
Elementor widget’larına ek olarak, editör içindeki varsayılan WordPress widget’larını veya diğer tema tabanlı widget’ları veya eklenti widget’larını kullanabilirsiniz. Elementor, yüklediğiniz her tema ve eklentiyle entegre olur ve etkinleştirilmiş temanızı ve diğer uyumlu eklenti widget’larını Elementor sayfa düzenleyicisine ekler.
En sevdiğiniz temaları ve eklentileri yükleyin ve temanızın ve diğer eklentilerin sağladığı widget’ları kullanarak Elelemtor düzenleyicisinden sayfalarınızı kolayca oluşturun.
Ayrıca, tasarımınızı şablon olarak kaydedebilir ve sitenizdeki diğer sayfalarda yeniden kullanabilirsiniz.
Tıklamak Kaydetme Seçenekleri ve sonra Şablon olarak kaydet.
Artık yeni şablonunuz Elementor kütüphanesinde saklanıyor.
Özel şablonunuzu istediğiniz herhangi bir sayfaya ekleyebilirsiniz. Dahası, şablonu sahip olduğunuz diğer web sitelerine dışa aktarabilir ve süper uygun hale getirebilirsiniz. Her seferinde sıfırdan yeni bir sayfa oluşturmanız gerekmeyecek.
3. Sonsuz Özelleştirme Seçenekleri
Elementor, web siteniz için size sonsuz özelleştirme seçenekleri sunar.
Şuraya git: stil ve ileri tüm özelleştirme seçeneklerini görmek için Elementor düzenleyicisindeki.
Bölümlerin genişliğini ve yüksekliğini yönetebilirsiniz; sütunları yeniden boyutlandır; içerik konumunuzu bir sütunun üstüne, ortasına veya altına ayarlayın; bölümler, sütunlar ve widget’lar için dolgu ve kenar boşlukları ayarlama; sütun boşluğunu ayarlama; vb.
4. Duyarlı Tasarım Kontrolleri
Elementor, web sayfalarınızın tasarımını ziyaretçilerinizin kullandığı cihaz türüne göre özelleştirmenizi sağlar. Bu, web sitenizin% 100 duyarlı olmasını sağlar, yani sitenizin masaüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve tabletler de dahil olmak üzere tüm cihazlarda harika görünmesini sağlar.
Eklentinin varsayılan olarak bir masaüstü görünümü vardır. Ziyaretçilerinizin sitenizi mobil cihazlarında nasıl görüntüleyeceğini keşfetmek için görünümü mobil olarak değiştirebilirsiniz.
Eklenti, yanıt vermeyi sağlamak için ek bir özelliğe de sahiptir. Sen-ebilmek bulmak duyarlı altındaki seçenek ileri bir öğeyi düzenlerken. Bu, belirli bir cihaz için widget’ı gizlemenizi sağlar. Bu, her cihazda aynı içerik parçasını görüntülemek istemediğinizde kullanışlıdır.
5. Tam Düzeltme Geçmişi – Değişiklikleri geri al / yeniden yap
Elementor’un bir başka şaşırtıcı özelliği de tam revizyon geçmişidir. Bu özellik, istediğiniz zaman önceki bir sürüme dönmenizi sağlar. Eklenti tüm girişlerinizi kaydeder, böylece ihtiyacınız olduğunda daha eski bir sürüme geçebilirsiniz.
Diğer Elementor Özellikleri
Elementor eklentisinin bazı özelliklerine bir göz atalım:
- Satır içi düzenleme: Bu özelliği kullanarak metin içeriğini doğrudan canlı ekranda düzenleyebilirsiniz. Bu özellik, blog yayınları yazmayı ve mevcut içeriğinizi düzenlemenizi kolaylaştırır.
- Üstbilgi ve altbilgi düzenleyicisi: Elementor ile sitenizin üstbilgi ve altbilgi alanlarını düzenlemek kolaydır. Kodlamadan görsel olarak düzenleyebilirsiniz.
- Çeviri ve RTL Hazır: Eklenti 23’ten fazla dile çevrilmiştir ve kolayca ek dillere de çevrilebilir. RTL dilini tamamen destekler.
- Global renkler ve tipografi: Web sitenizin tamamında uyumlu bir tasarım oluşturmak için global renkler ve tipografi ayarlayabilirsiniz.
- Kapsamlı tipografi seçenekleri: 800’den fazla Google yazı tipi kullanın veya kendi özel daktilo formlarınızı ekleyin ve bunları web sitenizde kullanın.
- Üçüncü taraf entegrasyonları: Eklenti, MailChimp, Drip, ActiveCampaign vb.Dahil olmak üzere üçüncü taraf entegrasyonlarını destekler..
- Bakım Modu: Bakım modunu yakında Elementor’ın güzel yaklaşımı ve bakım modu şablonlarını kullanarak ayarlayabilirsiniz.
- e-Ticaret widget’ları: E-Ticaret sayfalarını kolayca oluşturmak için fiyat tabloları ve fiyat listesi widget’larıyla birlikte önceden oluşturulmuş WooCommerce widget’larını kullanın.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.
Bir Yanıt
Elementor divi page builder gibi eklentilerden daha güzel. Kullanımı daha sade ve göze uygun. Anlatım için teşekkürler bu arada.