En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

640

Yayınlanan İçerik

WordPress’te Dahili Bağlantı için En İyi Uygulamalar

İç bağlantı, çeşitli nedenlerden dolayı WordPress’te çok önemlidir. NinjaOutreach’in bir örnek olay incelemesinde , dahili bağlantıların organik trafiği% 40 oranında artırmaya yardımcı olduğu bulundu.

Bunun dışında dahili bağlantı WordPress şu konularda yardımcı olur:

  • Görüntüleyenleriniz sitenizde kolayca gezinebilir
  • Site yapınızı kurar ve iyileştirir
  • Web sitelerine bağlantı eşitliğini yayar
  • Ziyaretçileri sitenizde tutar
  • Google’ın sitenizi taramasına yardımcı olur
  • SEO’nuzu oluşturur
  • Ve dahası

Bu makale, WordPress’teki dahili bağlantı için en iyi uygulamaları söylemeden, en basitlerinden bazılarını kapsar. Başlayalım!

1. Harika bir İçerik Pazarlama Stratejisine Sahip Olun

WordPress web sitenizde bol miktarda yüksek kaliteli içeriğiniz olmadığı sürece, dahili bağlantılar oluşturamazsınız.

Bu nedenle harika bir içerik pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir . Ancak, içerik blobları yazmak yeterli değildir. Kitlenizin sorunlarını çözmek için gerçekten değerli bir şeyler yazmalısınız.

Harika içerikler yaratabilseniz de, kitlenizin aradığı soruları cevaplamadıkça anlamsız olacaktır. Bu nedenle, bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmadan önce, hedef kitlenizi tanıdığınızdan emin olun.

Ayrıca, anahtar kelime açısından zengin içerik oluşturmaya odaklanın. Doğru anahtar kelimeleri doğru yerlerde öne çıkarmak da önemlidir. Bu görev için bir içerik pazarlama uzmanı tutabilir veya organik trafiğinizi artırmak için anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabilirsiniz.

Yeterince uygun içeriğe sahip olduğunuzda, dahili bağlantı stratejinizi geliştirmek için birçok dahili bağlantı oluşturabilirsiniz.

2. Bağlantı Metnini Aşırı Kullanmaktan Kaçının

Dahili bağlantı stratejiniz için bağlantı metni kullanmak kesinlikle harika bir fikirdir. Bununla birlikte, bu stratejiyi aşırı kullanmak size geri tepebilir. Aslında, MicrositeMasters.com, para şartlarını aşırı kullanan sitelerin önemli sayıda Google Penguin tarafından cezalandırıldığını tespit etti:

MicrositeMaster - Google Penguin Bulguları

Bu nedenle, her dahili bağlantı oluşturduğunuzda aynı bağlantı metnini kullanmak yerine bağlantı metnini mantıklı bir şekilde kullandığınızdan emin olun.

Ek olarak, bağlantılı görüntüleri kullanmak yerine bağlantı metni kullanmak daha iyi bir fikirdir. Resim bağlantıları bağlantıların ana kaynağı olmadığı ve görseller uygun alt metinler içermediği sürece. Bağlantı metnini optimize etmekten kaçının. Bunun yerine, doğal cümle parçalarını kullanın, vurgulayın ve ilişkilendirin. Bunun dışında, blog yazılarınızı gereksiz yere anahtar kelimelerle doldurmak da iyi bir fikir değildir.

Ve sadece birbirine bağlama stratejisi için değil, harika blog yazıları yazmak için bir blog başlattığınızda bu ipuçları kullanışlı olacaktır .

3. Görüntü Bağlantılarının Alt Özelliklere Sahip Olduğundan Emin Olun

Alt etiketli resim bağlantıları, metin bağlantıları için bağlantı metni görevi görür ve arama motorlarına bir sıralama sinyali gönderir. Bu nedenle, tüm resimlerinize alakalı alt metinler eklediğinizden emin olun.

Sitenizde çok sayıda resim varsa, Görsel SEO Doktoru gibi bir araç yardımcı olabilir. Bu eklenti otomatik olarak ilgili resim adlarını ve alternatif metni oluşturur.

resim seo iyileştirici ayarları panosu

Hangi resim bağlantılarının alternatif metinleri olmadığını bulmak için de kullanabilirsiniz. API’larına bağlandıktan sonra, medya kitaplığınızdaki kaç görüntünün alternatif metni olmadığını bir bakışta görebileceksiniz.

4. Üst Düzey Sayfalara Bağlantı Vermekten Kaçının

Sitenizdeki Ana Sayfa ve Bize Ulaşın sayfası gibi üst düzey sayfalar genellikle ana gezinme menüsüne bağlantılıdır. Bu nedenle, bu sayfalara daha fazla bağlantı yönlendirmekten kaçının.

Bunun yerine, blog yazılarınıza bağlantı vermek daha iyi bir fikirdir. Bu, dahili bağlantılarınızı ve sayfalarınızı güçlendirmenize, sitenizin tarama yeteneğini artırmanıza ve sitenizin SEO’sunu artırmanıza yardımcı olacaktır .

5. Manuel Dahili Bağlama

Çok zaman alacak olsa da bu yöntem diğer yöntemlere göre oldukça etkilidir. Ana gönderi içeriğindeki farklı gönderileri manuel olarak bağlamaya yardımcı olmak için, WordPress’in birçok bağlantı aracı vardır. Gönderide arama yapmak ve onu bağlamak için gelişmiş bağlantı seçeneğini kullanabilirsiniz.

Manuel Dahili Bağlama

İster Klasik Editör veya Gutenberg kullanıyor olun, yayınınıza veya sayfanıza biraz metin ekleyin. Bağlantı metniniz olarak kullanmak istediğiniz ifadeyi seçin ve Bağlantı simgesine tıklayın (Klasik Düzenleyicide, editörünüzün en üstündedir, Gutenberg’de yazmayı bıraktığınızda metninizin hemen üzerinde bir açılır pencere görünecektir). Bağlantınızı buraya yapıştırabilir veya sitenizde yayınlanan sayfaları aramak için yazmaya başlayabilirsiniz.

Belirtildiği gibi, yalnızca ilgili içeriği doğru bağlantı metinleriyle bağlayın ve Ana sayfayı ve Bize Ulaşın sayfasını dışarıda bırakın.

6. Otomatik Dahili Bağlama İçin Eklentileri Kullanın

Blog yazılarınıza manuel olarak bağlantı vermek daha etkili olabilir, ancak sitenizde yüzlerce blog yazısı varsa zorlaşır.

Bu durumda, sayısız web sayfasını seçmeniz ve ardından hangi sayfalara bağlanacağınıza karar vermeniz gerekir.

Ve işte burada eklentiler devreye giriyor!

Manuel iç bağlantı yönteminin aksine, otomatik bağlantı için eklentileri kullanmak size çok zaman kazandıracaktır. Bu tür eklentileri kullandığınızda eski içeriği dahili bağlantı için düzenlemek de kolaydır.

Otomatik dahili bağlantı için kullanabileceğiniz eklentilerden bazıları şunlardır:

Tüm gönderilerdeki anahtar kelimeleri belirli bağlantılara otomatik olarak bağlamanıza yardımcı olurlar.

Örneğin Link Whisper’ı ele alalım:

Fısıltı Ücretsiz Link

Link Whisper, içeriğinizle ilgili dahili bağlantılar önerecektir. Yapay zekayı kullanan eklenti, yazılarınızdaki ve yorumlarınızdaki anahtar kelimeleri ve cümleleri, web sitenizdeki eşleşen sayfalar, gönderiler, kategoriler ve etiketlerle bulur.

Ancak, özellikle bağlanacak tonlarca web sayfanız varsa, eklentilerden herhangi birinin premium sürümünü kullanmak genellikle daha iyi bir fikirdir. Örneğin, Link Whisper Free öneriler ve temel raporlar sunacaktır. Ancak hızlı düzenleme, otomatik bağlantı, toplu bağlantı değişikliği ve daha fazlası gibi gelişmiş özellikler premium ile sınırlıdır.

7. DoFollow Bağlantılarını Kullanın

Web sahiplerinin dahili bağlantı oluşturmasının ana nedenlerinden biri, diğer sayfaların SEO’sunu optimize etmektir. Dahili bağlantıları nofollow yaparak mahvetmeyin.

Bir DoFollow bağlantısı, arama motoru botlarına hedefine giden bir bağlantıyı takip etmelerini söyleyen bir HTML özelliği kullanır. Bu, sayfanızdan bağladığınız sayfaya “bağlantı suyu” aktarır.

Çoğu bağlantı için, bağlantı değerinin dahili sayfalarla sınırlama olmaksızın takip etmesine izin verin. WordPress ile bu, eklediğiniz bağlantılar varsayılan olarak zaten takip edildiğinden kolaydır. Gizlilik politikası gibi bazı sayfalarda ve her zaman bağlı kuruluş bağlantılarında nofollow kullanmanın bir sakıncası olmasa da, SEO için pek bir önemi yoktur.

8. Sayfa Başına Çok Fazla Bağlantı Eklemeyin

Bir sayfaya ne kadar çok bağlantı eklerseniz, işaret ettiği sayfaya o kadar az bağlantı suyu gönderirler. Ve içerik iyi yapılandırılmamışsa, ziyaretçileriniz hiç bitmeyen kaynaklar listesini aşağı kaydırmak istemeyecektir.

Dahası, çok fazla bağlantı arama motorlarına spam sinyali gönderebilir ve sayfanızın otoritesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu nedenle, bağlantı verdiğiniz sayfaların SEO’sunu artırmak için giden bağlantıların sayısını sınırlayın. Herhangi bir sayfadaki bağlantı sayısını 100’ün altında tutmak en iyisidir.

9. Değer İçeren Bağlantılar Ekleyin

Dahili bağlantı, değer ve bilgi katabilmeniz için kullanıcı odaklı bir taktik gerektirir. Okuyucuya değer katmak burada siteye yayılan link değerinden daha önemlidir.

Dahili bağlantının önemli bir yararı, kullanıcı katılımını artırmasıdır. Kullanıcılar, bilgilendirici olduğunu ve içeriğin bağlamıyla eşleştiğini gördüklerinde genellikle bağlantıya tıklarlar.

Harici bir bağlantı olsa bile önemli değil. Okuyucular ilginç bulurlarsa tıklayacaklardır.

Dahili bağlantılar söz konusu olduğunda, ziyaretçi daha uzun süre kalacak ve site deneyiminize dalacaktır.

İçerik bağlantıları, arama motoruna ve bağlantı kurduğunuz içeriğin değerli olduğuna dair kullanıcıya güçlü bir sinyal gönderir. Okuyucularınız bunu ister ve bu nedenle içsel bağlantı okuyucuya yardımcı olur. Aynı zamanda SEO’nuzu da güçlendiriyorsunuz.

Bu nedenle, dahili bağlantı yalnızca bağlantılarınız okuyucu için değerliyse çalışacaktır.

10. İlgili Bağlantıları Ekleyin

İç bağlantı, düşündüğünüzden daha az tekniktir. Ancak bu, yalnızca bağlantı sağlamak için bağlantı kurmanız gerektiği anlamına gelmez. Kaynağın bağlamıyla alakalı içeriğe bağlantı verdiğinizden emin olun.

Örneğin, sitenizde fotoğrafçılıkla ilgili bir sayfanız varsa, onu bir uygunluk sayfasına bağlamak, ikisi arasında bir bağlantı olmadığı için bir anlam ifade etmeyecektir.

Sonuç olarak – ilgili içeriğe bağlantı.

11. Altbilgide Optimize Edilmiş Dahili Bağlantıları Biriktirmeyin

Bu taktik, birkaç yıl önce popüler bir şekilde uygulandı. Bununla birlikte, web sitenizde binlerce web sayfası varsa, on binlerce spam bağlantısıyla çoğalacaktır. Dahası, arama motorları sitenizi cezalandırabilir.

Bunun yerine, tıpkı başlığınız için yaptığınız gibi altbilginize düşünceler ekleyin. İletişim sayfanız veya sosyal profilleriniz gibi yararlı bağlantılar ekleyin.

12. Kırıntıları kullanın

Breadcrumbs, web sitesinde mevcut konumunuzu takip etmenize yardımcı olacak ve iyi düzenlenmiş bir hiyerarşiyi korumanıza yardımcı olacak bir gezinme hiyerarşisidir.

Trafiği Artırmak için Ekmek Kırıntıları Ekleyin

Google ayrıca, SEO’yu güçlendirmek için kırıntıları önerir. İyi haber şu ki, çoğu iyi WordPress teması bunu sunuyor. Bunu tema ayarlarınızdan etkinleştirmeniz yeterlidir.

Ancak temanızın kırıntıları sunmaması durumunda, WordPress’in Yoast SEO Eklentisini kullanarak uygulayabilirsiniz . Eklentiyi kurun, Gösterge Paneline gidin ve ardından SEO seçeneğine gidin. Dahili bağlantıları bulun ve içerik haritası seçeneğini etkinleştirin.

Aşağıda, WordPress’te dahili bağlantı için kısaca birkaç ipucu verilmiştir:

  • İçerikte anahtar kelime kullanmanın bir yolu yoksa, bunları sayfanın veya gönderinin sonuna “İlgili Bağlantılar” olarak eklemeyi düşünün.
  • SEO çok önemli olsa da, ziyaretçileri ve tıklamayı göz önünde bulundurarak her dahili bağlantıyı oluşturun.
  • Açıklayıcı olun ve ziyaretçiye bağlantıyı tıklamanın avantajını bildirin.
  • Güçlü ve ikna edici eylem kelimeleri kullanın.
  • Değeri yüksek olan eski bir gönderiyle ilgili yeni bir gönderiniz varsa, bir bağlantı ekleyin ve bunun tersini de yapın.
  • Kendi sitenizde ilgili sayfaları aramak için Google arama operatörü gibi araçları kullanın.

Stratejiyi biliyor ve doğru bir şekilde uyguluyorsanız, iç bağlantıların ezici bir görev olması gerekmez.

Dahili bir bağlantı oluştururken her zaman kullanıcılarınızı ve tıklamayı aklınızda bulundurun. Kullanıcılar aradıkları bilgileri bulmak için doğal olarak bağlantıya tıklayabilmelidir. Sonuç olarak, sadece uğruna dahili bağlantılar oluşturmaktan kaçının.

Ayrıca, WordPress dahili bağlantı oluşturmada size yardımcı olacak çok sayıda eklenti sunduğuna göre – neden bundan yararlanmıyorsunuz?

Ve olabildiğince üst düzey sayfalarınızı bağlamaktan kaçının ve bir sayfadaki veya gönderideki toplam bağlantı sayısını 100’ün altında tutun.

Bu ipuçlarını takip etmek, iç bağlantınızı çok az zorluk çekmeden veya hiç zorluk çekmeden oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir