En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

[total_posts]

Yayınlanan İçerik

WordPress Sitenizde İzlemeniz Gereken 10 Pazarlama Verisi

Bir web sitesini başlattıktan sonra , küçük işletme sahiplerinin çoğu önemli pazarlama kararları vermek için en iyi tahminlerine güvenir. Bu sadece büyük bir risk katmakla kalmaz, aynı zamanda büyümeyi önemli ölçüde yavaşlatır. Bu kılavuzda, her WordPress sitesinde izlemeniz gereken en iyi web sitesi pazarlama verilerini paylaşacağız, böylece işinizi büyütmek için veri odaklı kararlar verebilirsiniz.

WordPress’te Pazarlama Verilerini Neden İzlemelisiniz?

İnsanların web sitenizi nasıl bulduğunu ve kullandığını tam olarak bildiğinizde trafiğinizi ve satışlarınızı ikiye katlamanın kolay olduğuna inanıyoruz.

Çoğu işletme sahibi, WordPress sitenizdeki önemli pazarlama metriklerini izlemenin ne kadar kolay olduğunun farkında değildir.

Örneğin, birkaç tıklamayla ziyaretçilerinizin kim olduğunu, nereden geldiklerini ve web sitenizde ne yaptıklarını öğrenebilirsiniz. Hangi makalelerinizin daha fazla ziyaret aldığını ve sitenizdeki hangi sayfaların görüntülenmediğini öğrenebilirsiniz.

Çevrimiçi bir mağaza işletiyorsanız, web sitenizin dönüşüm oranının ne olduğunu, hangi sayfanın en fazla satış sağladığını, en iyi yönlendirme kaynaklarınız vb. Görebilirsiniz.

Tüm bu pazarlama verilerini bilinçli iş kararları vermek ve işinizi güvenle büyütmek için kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, her WordPress sitesinde izlemeniz gereken en iyi web sitesi pazarlama istatistiklerine bir göz atalım (ve bunu nasıl kolayca yapacağınız).

1. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics , dünyanın en popüler web sitesi analiz yazılımıdır. İşletmeler, blogcular ve pazarlamacılar tarafından sevilir, çünkü bilgi hazinesi sunar.

Örneğin, aşağıdakileri öğrenmek için Google Analytics’i kullanabilirsiniz:

  • Web sitenizdeki ziyaretlerin ve sayfa görüntülemelerin sayısı
  • Web sitenizi kimler ziyaret ediyor (ziyaretçi konumu, tarayıcı, işletim sistemi, ekran boyutu ve daha fazlası)
  • Web sitenizi nasıl buldular
  • Kullanıcılar web sitenizle nasıl etkileşimde bulunur?
  • ve çok daha fazlası

Google Analytics, kendi işimizde önemli bir araçtır. İlk günden itibaren Google Analytics’i tüm WordPress web sitelerinizde kullanmanızı öneririz.

2. Google Analytics’i Kullanarak Giden Bağlantıları İzleyin

Kullanıcıları web sitenizden uzaklaştıran bağlantılara giden bağlantı denir. Eğer kullanırsanız satış ortaklığı için web sitenizden daha sonra bu giden bağlantıları da ortaklık bağlantılarından olarak bilinir.

Bu giden bağlantıları izlemek, diğer sitelere ne kadar trafik gönderdiğinizi görmenize yardımcı olur ve bu verileri bu sitelerle daha güçlü ortaklıklar oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Bir blog yazarı / satış ortağı olarak, hangi satış ortağı bağlantılarının ziyaretçileriniz tarafından daha sık tıklandığını görebilirsiniz. Bu bilgiler uygun bir bağlı kuruluş pazarlama stratejisi oluşturmanıza ve tavsiye kazançlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

WordPress’te bağlı kuruluş bağlantılarını izlemenin en kolay yolu MonsterInsights kullanmaktır . WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve giden bağlantıları kolayca izlemenizi sağlar.

Ayrıca, en iyi satış ortağı bağlantılarınızı gösteren raporlar da dahil olmak üzere WordPress kontrol panelinizdeki raporları kolayca anlayabilirsiniz. 

MonsterInsights ortaklık bağlantıları raporu

3. Google Analytics ile Geliştirilmiş E-ticaret İzleme

Çevrimiçi bir mağaza işletiyorsanız, Google Analytics’te gelişmiş e-Ticaret izlemeyi etkinleştirmeniz gerekir. Bu, çevrimiçi mağazanızda aşağıdaki müşteri bilgilerini izlemenize olanak tanır.

  • Müşterilerinizin alışveriş davranışları
  • Ödeme davranışı ve terk edilmiş alışveriş sepeti bilgilerini izleme
  • Ürün performansı listeler
  • Satış performansı

WordPress mağazanızda gelişmiş e-Ticaret izlemeyi kurmak zor olabilir. MonsterInsights’ı sizin için kolaylaştırmak için oluşturduk (kelimenin tam anlamıyla 1 tıklama alır).

Hem WooCommerce hem de Easy Digital Downloads ile sorunsuz bir şekilde çalışır (her ikisi de WordPress için en iyi e-ticaret eklentilerimizde listelenmiştir ).

MonsterInsights'ta e-ticaret izleme

4. Google Analytics ile Kullanıcı Katılım Verilerini İzleme

Kullanıcı etkileşimi, kullanıcıların web sitenize geldiklerinde ne yaptığını gösterir. Daha fazla dönüşüm ve satış sağlayan yüksek düzeyde etkileşimli kullanıcı davranışı kalıplarını tanımlamanıza yardımcı olur.

Örneğin, belirli bir sayfayı ziyaret eden kullanıcıların satın alma olasılığının 10 kat daha yüksek olduğunu fark edebilirsiniz. Daha sonra bu bilgileri, söz konusu sayfaya daha fazla kullanıcı göndermek veya benzer deneyimi web sitenizin diğer sayfalarına çoğaltmak için kullanabilirsiniz.

Temel olarak, kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime girdiğiyle ilgili verileri izleyeceksiniz. Örneğin:

  • En popüler içeriğinizi izleme
  • Form gönderme takibi
  • E-ticaret izleme
  • Kullanıcıların web sitenizdeki reklamlarla nasıl etkileşime girdiğini anlamak için reklam izleme
  • Hemen çıkma oranını izleme
  • Kullanıcıların web sitenizde geçirdiği süre
  • Oturum başına sayfa görüntüleme sayısı

5. Kampanya Bağlantılarını UTM Kodlarıyla İzleyin

Google Analytics, web sitesi web sitenizin trafiğinin nereden geldiğini izleme konusunda gerçekten iyidir. Trafiğinizi kaynaklarına (organik, sosyal, yönlendirme ve daha fazlası) göre sınıflandırabilir.

Ancak, ücretli reklam kampanyaları, e-posta pazarlama kampanyaları veya sosyal medya tanıtımları yayınlarken ayrıntılı kampanya izlemeye ihtiyacınız vardır.

UTM izleme devreye giriyor.

Kampanya düzeyinde izleme, tam olarak hangi e-posta, reklam veya belirli bir harekete geçirici mesaj bağlantısının en fazla trafik veya satış elde etmenize yardımcı olduğunu görmenize olanak tanır.

UTM bağlantıları oluşturmanızı kolaylaştırmak için MonsterInsights ücretsiz bir kampanya URL oluşturucu ile birlikte gelir, böylece daha ayrıntılı raporlar alabilirsiniz:

MonsterInsights'ta URL oluşturucu

Bu etiketler, Google Analytics tarafından izlenen ve raporlarınıza dahil edilen yerel analiz parametrelerini içerir.

6. Facebook Yeniden Hedefleme Kampanyalarını İzleyin ve Geliştirin

Facebook’un geçmişte web sitenizi ziyaret etmiş kullanıcılara hedefli reklamlar göstermenize izin verdiğini biliyor muydunuz? Evet, buna yeniden hedefleme denir.

Son 180 gün içinde web sitenizi ziyaret eden herkese bir Facebook pikseli yükleyebilir ve hedefli reklamlar görüntüleyebilirsiniz.

Facebook özel kitlesi yeniden hedefleme

Ancak bu yalnızca Facebook pikseli yüklüyse çalışır. Örneğin, bugün Facebook yeniden hedefleme pikselini yüklerseniz, reklamlarınızı yalnızca bugün ve daha sonra ziyaret eden kullanıcılara gösterebilirsiniz.

Şu anda bir Facebook reklam kampanyası yayınlamasanız bile, yeniden hedefleme pikselini yüklemenizi öneririz. Bu nedenle, başlamaya hazır olduğunuzda yerleşik bir kitleniz olur.

Facebook reklam kampanyaları yayınlamaya başladıktan sonra, Facebook Insights ile reklam performansınızı görebilirsiniz. Google Analytics’te iyileştirilmiş Facebook reklam takibi de ekleyebilirsiniz.

7. Google AdWords Kampanyalarını İzleme

Google AdWords’ü kullanarak PPC kampanyaları yayınlıyorsanız, reklamlarınızın AdWords gösterge tablosunda nasıl performans gösterdiğini kolayca görebilirsiniz. Ancak, bu raporlar size yalnızca kullanıcıların reklamlarınızla nasıl etkileşimde bulunduklarını değil bundan sonra ne yaptıklarını gösterir.

Bunun için, AdWords hesabınızla yerleşik entegrasyon ile birlikte gelen Google Analytics’e bir kez daha ihtiyacınız olacak. Bu entegrasyon, ücretli trafik dönüşümlerinizi kolayca izlemenizi sağlar.

AdWords'ü Google Analytics'e bağlayın

8. Sitenizi Google Arama Konsolu ile İzleyin

Search Console

Google Search Console , yayıncılara web sitelerinin arama motoru tarafından nasıl görüldüğüne bir göz atmak için Google tarafından sunulan bir dizi ücretsiz araçtır.

Sayfalarınızın farklı anahtar kelimeler için nasıl sıralandığı (daha sonra bu konu hakkında daha fazla bilgi), sitenizin arama motorundaki genel performansı ve Google tarayıcısının web sitenizde bulduğu hatalar gibi son derece yararlı bilgiler sağlar.

9. Anahtar Kelime Sıralamanızı Takip Edin

Anahtar kelimeler, kullanıcıların aradıklarını bulmak için arama motorlarına girdiği kelime öbekleridir. Arama motorlarından daha fazla trafik almak için, tam olarak hangi anahtar kelimelerin web sitenize en fazla trafiği getirdiğini bilmeniz gerekir, böylece neyin işe yaradığına odaklanabilirsiniz.

Biz var tam WordPress SEO’sunu belirli anahtar kelimeler için içeriğinizi optimize etmeyi öğrenmek için kullanabileceği.

Normalde, yeni başlayanlar, sitelerinin sıralanıp sıralanmadığını görmek için Google aramada manuel olarak anahtar kelime girmeye güvenirler. Bu, sitenizin kolayca sıralanabileceği binlerce anahtar kelimeyi kaçırdığınız için son derece verimsizdir.

Google Search Console, ortalama konuma sahip değerli anahtar kelime verileri sağlayan ücretsiz bir araçtır. Hangi anahtar kelimelerin üst sıralarda yer aldığını, arama gösterimlerini ve ortalama kaç tıklama aldığınızı görebilirsiniz.

Anahtar kelime konumları

Ancak, yalnızca kendi sitenizin anahtar kelime verilerini görmenizi sağlar. Rakiplerinizi araştırmak istiyorsanız, SEMRush’a ihtiyacınız olacak . Bu inanılmaz derecede güçlü SEO aracı , herhangi bir web sitesi için derinlemesine anahtar kelime verilerini görüntülemenizi sağlar.

10. E-posta Listenizin Büyüme ve Performansını Takip Edin

En popüler e-posta pazarlama hizmetleri , izleyebileceğiniz istatistikler ve bilgilerle birlikte gelir. Bu raporlar, açık oran, tıklama oranı, abonelikten çıkma oranı ve daha fazlası gibi yararlı veriler sağlar.

E-posta analizi

E-posta kampanyalarınızdan web sitenize gelen trafiği, Edinme »Kampanyalar altındaki Google Analytics raporlarınızda da görebilirsiniz . Buradan e-posta bülten trafiğinizin ne kadar iyi dönüşüm sağladığını ve iyileştirmek için neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.

E-posta pazarlama verilerini izlemek, e-posta listenizi büyütmenize yardımcı olur. Yeni e-posta formları oluşturabilir, form yerleşimlerini değiştirebilir ve aboneleri artırmak için pop-up’lar kullanabilirsiniz.

Kesinlikle takip edebileceğiniz başka pazarlama metrikleri olsa da, bunların her işletme sahibinin WordPress sitelerinde izlemesi gereken en iyi pazarlama verileri olduğuna inanıyoruz.

MonsterInsights’ın birçok sözünü görebilirsiniz ve bunun sponsorlu bir makale olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Değil.

MonsterInsights’ın amacı, size önemli istatistikleri göstererek analitiği kolaylaştırmaya yardımcı olmaktır. WordPress için en popüler Google Analytics eklentisi haline geldi. 2 milyondan fazla web sitesi, Microsoft, Bloomberg, Yelp, FedEx ve elbette furkansaglam.com gibi MonsterInsights kullanıyor.

Bu makalenin, tüm WordPress sitelerinizdeki doğru web sitesi pazarlama verilerini izlemenize yardımcı olmasını umuyoruz. Web sitenizi güvende tutmak için adım adım WordPress güvenlik kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!

Haftanın WordPress Eklentisi

WP Sweep

Eski taslakları, spam yorumları ve kullanılmayan verileri silerek performansınızı artırın.
Hemen keşfedin!