Genellikle WordPress yeni başlayanlar yazılar ve sayfalar arasında şaşırır. Varsayılan olarak, WordPress iki içerik türüyle gelir: yazılar ve sayfalar.
Bir acemi olarak, muhtemelen yazılanlar ile sayfalar arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyorsunuz. WordPress panosunda ve web sitesinde benzer gözüküyorlar.
Okuyucular sık sık bize soruyor: Neden ikisine de ihtiyacım var? Postaları ne zaman kullanmalıyım? Sayfaları ne zaman kullanmalıyım?
Bu yazıda, WordPress’teki yazılar ile sayfalar arasındaki farkı açıklayacağız.
WordPress’teki Gönderiler nedir?
Yazılar, ters kronolojik sırayla listelenen blog içeriğidir (en üstteki en yeni içerik). Blog sayfanızda listelenen yayınları göreceksiniz.
Eğer kullanıyorsanız bir blog olarak WordPress , o zaman web sitenizin içeriğinin çoğunluğu için mesajları kullanarak sona erecek.
WordPress gönderilerinizi gösterge panelinizdeki ‘Gönderiler’ menüsünden ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yeni Posta Ekleme ekranı nasıl görünür?
Ters kronolojik sıralarından dolayı, mesajlarınızın zamanında olması gerekiyordu. Daha eski yazılar, ay ve yıla göre arşivlenir.
Gönderiler büyüdükçe, kullanıcının onları bulmak için daha derine inmesi gerekir. Yayınlarınızı kategorilere ve etiketlere göre düzenleme seçeneğiniz vardır .
WordPress gönderileri zaman ve tarih göz önünde bulundurularak yayınlandığı için, RSS yayınları aracılığıyla sendikalanırlar . Bu, okuyucularınızın RSS yayınları yoluyla en son güncellemelerden haberdar edilmelerini sağlar.
Blogcular, RSS beslemesini Constant Contact , Aweber veya MailChimp gibi hizmetler aracılığıyla e-posta yayınları sunmak için kullanabilir . Şunları yapabilirsiniz Bir günlük ve haftalık bülten oluşturmak üzere kitle abone olmak için.
Yazıların çok zamanında olması onu son derece sosyal yapar. Kullanıcılarınızın yayınlarınızı Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest vb. Gibi sosyal medya ağlarında paylaşmalarını sağlamak için birçok sosyal paylaşım eklentisinden birini kullanabilirsiniz .
Mesajlar konuşmayı teşvik eder. Kullanıcıların belirli bir konu hakkında yorum yapmalarına izin veren yerleşik bir yorum özelliği vardır. Varsayılan olarak, yorumlar, geri bildirim ve geri izleme etkindir.
İsterseniz eski yayınlarla ilgili yorumları kapatmak için Ayarlar »Tartışma bölümüne gidebilirsiniz .
WordPress gönderileri genellikle yazarın adına ve yayınlanma / güncellenme tarihine sahiptir.
Bir WordPress gönderisinin en iyi örneği, şu anda okuduğunuz bu makale olabilir. Üste git ve makale başlığının üstünde ‘Başlangıç Kılavuzu’ yazı kategorisini görebilirsin. Başlığın altında, en son güncellenmiş tarih, yazarın adı ve sosyal paylaşım düğmeleri bulunur.
Ana makale içeriğinden sonra, yorumlar bölümü var. Bunları genellikle bir sayfada bulamazsınız.
Artık yazıların ne olduğunu bildiğinize göre, sayfalara ve bunların nasıl farklı olduklarına bakalım.
WordPress’teki Sayfalar nedir?
Sayfalar, sayfanız, gizlilik politikanız, iletişim sayfanız, vb. Gibi statik bir kerelik içeriktir. WordPress veritabanı sayfanın yayınlanma tarihini saklarken sayfalar zamansız varlıklardır.
Örneğin, yaklaşık sayfanızın süresinin dolması gerekmiyor. Tabii ki geri dönüp güncellemeler yapabilirsiniz, ancak şansınız sayfa 2012, sayfa 2013 vb. Olmayacaktır. Sayfalara bağlı zaman ve tarih olmadığından, varsayılan olarak RSS yayınlarına dahil edilmezler.
Kontrol panelinizdeki ‘Sayfalar’ menüsünden WordPress’te sayfa ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Yeni Sayfa Ekle ekranı şu şekilde görünür:
Sayfaların çoğu durumda sosyal olması amaçlanmamıştır, bu nedenle sosyal paylaşım düğmelerini içermez. Örneğin, muhtemelen çoğu zaman başkalarının gizlilik politikası sayfanızı tweet atmasını istemiyorsunuzdur.
Benzer şekilde, sayfalar ayrıca yorumlar içermez. Kullanıcıların iletişim sayfanıza veya yasal sorumluluk reddi sayfanıza yorum yapmalarını istemezsiniz. Yorumları etkinleştirme seçeneği vardır, ancak WordPress sayfalarınız için varsayılan olarak devre dışı bırakılmıştır.
Yayınların aksine, sayfalar doğaya göre hiyerarşiktir. Örneğin, bir sayfada alt sayfalara veya alt sayfalara sahip olabilirsiniz. Bir sayfayı düzenlerken Sayfa Özellikleri’nden bir üst sayfa seçerek bir sayfayı kolayca alt sayfaya dönüştürebilirsiniz.
Bunun eylemdeki en önemli örneği Blueprint sayfamız olacaktır . Bu özellik, sayfalarınızı birlikte düzenlemenizi ve hatta onlara özel bir şablon atamanızı sağlar.
WordPress varsayılan olarak temanızı kullanarak özel sayfa şablonları oluşturmanıza olanak veren bir özellik ile birlikte gelir . Bu, geliştiricilerin gerektiğinde her sayfanın görünümünü özelleştirmesini sağlar.
Çoğu temada, yayın ve sayfalar aynı görünür. Ancak, bir açılış sayfası veya galeri sayfası oluşturmak için sayfanızı kullanırken , özel sayfa şablonları özelliği çok kullanışlı olur.
Sayfalarda ayrıca ‘Order’ adı verilen ve arkaplanına bir değer atayarak sayfa sırasını özelleştirmenizi sağlayan bu arka plan özelliği vardır. Ancak, bu özellik, sayfaların sırasını sürükleyip bırakmanıza izin veren Basit Sayfa Sırası gibi eklentilerle genişletilir .
WordPress Sayfaları ve Gönderiler (Anahtar Farklılıklar)
Özetlemek gerekirse, WordPress’teki yazılarla sayfalar arasındaki temel farklar aşağıdadır.
- Mesajlar zamanında vs. Sayfalar zamansız.
- Gönderiler sosyaldir; Sayfalar DEĞİLDİR.
- Yayınlar, kategoriler ve etiketler kullanılarak düzenlenir. Sayfalar hiyerarşiktir ve alt ve üst sayfalar olarak düzenlenebilir.
- Gönderiler RSS beslemesine dahil edildi.
- Yazılar var ve yayınlanma tarihi vs Sayfalar yok.
Yukarıda listelediğimiz farklılıkların istisnaları olabilir. Her iki içerik türünün işlevselliğini genişletmek için eklentileri kullanabilirsiniz.
Bu farklılıklara rağmen, WordPress’te sayfalar ve yazılar arasında bazı benzerlikler vardır.
İlk olarak, ikisi de içerik yayınlamak için kullanılır. Hem yazılara hem de sayfalara metin, resim, form vb. Ekleyebilirsiniz. Hem sayfalarda hem de yazılarda öne çıkan resim meta alanı var.
WordPress’in yazılarını veya bloglama özelliklerini hiç kullanmadan bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca , haberler, duyurular ve diğer makaleler için sayfalar ve ayrı bir blog bölümü içeren bir iş web sitesi yapabilirsiniz .
sık sorulan Sorular
Aşağıda, kullanıcılarımızdan yazılar ve sayfalar hakkında duyduğumuz en sık sorulan bazı sorular ve bunların WordPress’te nasıl doğru bir şekilde kullanılacağı yer almaktadır.
1. Ne Kadar Gönderi ve / veya Sayfa Alabilirim?
İstediğiniz sayıda yayın ve / veya sayfa olabilir. Oluşturulabilecek yayınların veya sayfaların sayısında bir sınır yoktur.
2. Biri veya diğeri için herhangi bir SEO avantajı var mı?
Arama motorları içerik gibi düzenlenecek. Zamansız içerik daha önemli olarak kabul edilir; Bununla birlikte, en son zamanında içeriğe verilen bir çok öncelik vardır.
Kısacası, bir fark olabilir, ancak bir başlangıç olarak, bu konuda endişelenmenize gerek yok. Sitenizi kullanıcı için organize etmeye odaklanın.
3. Web sitemde veya blogumda hangi sayfaları oluşturmalıyım?
Gerçekten ne tür bir blog veya web sitesi yaptığınıza bağlı.
4. Gönderileri sayfalara ve tam tersine değiştirebilir miyim?
Birçok yeni başlayanlar, aslında sayfalar oluşturmak istediklerinde yanlışlıkla içeriklere içerik eklerler. Benzer şekilde, bazı yeni blog yazarları blog gönderilerini sayfa olarak kaydedebilir.
Henüz yeni başladıysanız, yazı tipi değiştirici eklentisini kullanarak bunu kolayca düzeltebilirsiniz .
5. WordPress’te yazı ve sayfaların yanı sıra başka içerik türleri var mı?
Evet var. Bununla birlikte, bu diğer varsayılan içerik türleri normalde yazılar ve sayfalarla aynı şekilde kullanılmayan ekleri, düzeltmeleri ve gezinme menülerini içerir.
WordPress ayrıca geliştiricilerin kendi özel gönderi türlerini oluşturmasına olanak tanır . Bu özellik, eklentiler tarafından WordPress’te ek içerik türleri oluşturmak için kullanılır. Örneğin, bir WooCommerce mağazası işletiyorsanız , WordPress yönetici alanında bir ‘Ürünler’ yazı tipi göreceksiniz.
Umarız bu makale WordPress’teki sayfalar ve yazılar arasındaki farkı ve bunların nasıl kullanılacağını öğrenmenize yardımcı olur.