En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

[total_posts]

Yayınlanan İçerik

E-mail Pazarlama’ya Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-mail Pazarlama ya başlarken verimli dönüşümler elde edebilmeniz için dikkatli olmalısınız.

Unutmayın sizinde rakipleriniz ve onlarda e-mail pazarlamayı kullanıyorlar. Her gün binlerce mail atıyorlar. Rakiplerinizin önüne geçmek için e-mail pazarlamayı dikkatli ve doğru şekilde kullanmanız gerekmektedir.

E-mail pazarlama yaparken kendi maillerinizi ön plana çıkaran, mail kutusunda dikkat çekebilen ve satın almaya yönlediren bir halde göndermeniz için ihtiyacınız olan ipuçlarını aşağıda paylaşıyorum.

Kısa başlıklar kullanın

Karşıdaki kullanıcıların mailinizi açması için kısa başlıklar kullanın.
E-mail pazarlama sistemi MailChimp mailleri açma oranının %17 ile %28 arasında olduğunu söylüyor. Bu da demek oluyor ki maili alan 4 kişiden sadece biri o mailin içeriğini görüntülüyor.

Seçeceğiniz başlıklar kısa ve biraz da merak uyandıracak şekilde olsun. E-mail pazarlama tarihindeki en başarılı mail Obama’nın ilk başkanlık kampanyasında gönderdiği ve 690 milyon dolar bağış almasını sağlayan maildi. Mailin başlığı ise sadece “Hey (Selam)” di. Uzmanlar bunun tamamen psikolojik bir başarı olduğunu söylüyor. Çünkü arkadaşlarımıza veya aile üyelerimizden birine mail gönderirken “Selam” şeklinde mail atıyoruz. Maili alan kişiler de bu maili bir yakınından aldığı psikolojisini bürünüp maili almış ve başarıya ulaşmış.

Teklifleri ve içerikleri karıştırın

Çoğu kişi e-mail pazarlamanın sonunun geldiğini veya işe yaramaz olduğunu düşünüyor. Direk pazarlamanın veya kitle hedeflemenin çok daha başarılı olduğunu düşünenler var. Uzmanlar e-mail pazarlamanın doğru bir şekilde yapıldığı takdirde yatırımdan yüzde 4.300 geri dönüş aldığını söylüyor.

E-mail pazarlamada en büyük sorun e-maillerin spam (gereksiz) olarak görülmesi. Bu yüzden işin uzmanları mail içeriklerinde değerli bir içerik oluşturulmasını tavsiye ediyor. Sunacağınız fırsatları da bu içerikle birleştirerek mailleri daha önemli hale getirebilirsiniz.

Maillerinizi göndermeden test edin

Göndereceğiniz maili test etmenin en sağlıklı ve kolay yolu A/B testidir. Burda mailin bir kaç versiyonunu test ediyorsunuz ve kullanıcıların verdiği reaksiyona göre mailinizi düzenleyebiliyorsunuz.

Test aşamasında en çok dikkat etmeniz gereken noktalar:

Başlık
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi başlık kısmı kullanıcıların maili açma oranını çok büyük ölçüde etkiler. Başlık uzunluğunu, büyük karakter kullanımını ve hatta emoji ekleyip başlıklarınızı test edin.

Tasarım
Kendi tasarımınızı çok güzel buluyor olsanız da değişik tasarımları test ederek kullanıcının hoşuna gidebilecek tasarımı seçin. Farklı butonlar, renkler ve görseller kullanarak uygun tasarımı yakalayın.

Gönderi zamanı
Yapılan araştırmalara göre hafta içi gönderilen mailler haftasonuna göre daha başarılı. Özellikle de akşam 8’den gece yarısına kadar olan zaman dilimi en iyi saatler. Tabiki bu zaman aralıkları her sektör için farklı olabiliyor. Yapacağınız testlerle size en uygun günü ve zaman dilimini bulun.

Güzel bir yazının daha sonuna geldik. İşinize yarayacak bilgiler paylaştım kullanmak size kalmış. 🙂

Bu arada e-mail pazarlama ile ilgilenecek vaktiniz yok ise sizlere ücret karşılığında hizmette bulunabilirim.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!

Haftanın WordPress Eklentisi

WP Sweep

Eski taslakları, spam yorumları ve kullanılmayan verileri silerek performansınızı artırın.
Hemen keşfedin!