En iyi çevrimiçi kurs platformlarını mı karşılaştırıyorsunuz?
İster kurs satmak için çevrimiçi bir kurs platformu arayan bir içerik oluşturucu, ister çevrimiçi kurslardan bir şeyler öğrenmek isteyen bir öğrenci olun, doğru yerdesiniz.
Bu kapsamlı kılavuzda, en iyi çevrimiçi kurs platformlarını artıları ve eksileri ile karşılaştıracağız.
Çevrimiçi Kurs Oluşturucu Platformunda Neler Aranmalı?
Aşağıda, çevrimiçi bir kurs oluşturucu platformunda aramanız gereken birkaç şey var. Bunlar, daha iyi kurslar oluşturma ve zamanla işinizi büyütme becerinizi etkileyebilir.
1. Kurs oluşturma özellikleri
Ne tür bir çevrimiçi kurs satmak istediğinize bağlı olarak, ihtiyacınız olan belirli özelliklere sahip olabilirsiniz. Örneğin, öğrencilere ödev vermek, sınavlar oluşturmak veya birden çok ödeme yöntemi sunmak isteyebilirsiniz.
Farklı öğrenim yönetimi sistemleri (LMS), farklı kurs oluşturma özellikleri sunar. Kaydolmadan önce bunları gözden geçirdiğinizden emin olun, böylece daha sonra platformlar arasında geçiş yapmak zorunda kalmazsınız.
2. Ödeme çözümleri
İşletme sahibi olarak sizin için uygun fiyatlı ödeme çözümleri sunduklarından da emin olmak isteyebilirsiniz. Bazı çevrimiçi kurs oluşturucu platformlar, her kursun satışından elde edilen gelirin bir yüzdesini talep edebilir ve bu miktar zamanla artar.
3. Entegrasyonlar
Entegrasyonlar, çevrimiçi kurslarınızı üçüncü taraf platformlara ve pazarlama otomasyon araçlarına bağlamanıza yardımcı olur. Örneğin, e-posta pazarlama hizmetinize, sosyal medya pazarlama aracınıza veya CRM yazılımınıza bağlamak isteyebilirsiniz.
Çevrimiçi kurs platformunuzun üçüncü taraf entegrasyonlarını desteklediğinden ve kullanıma hazır birçok önemli platformun zaten bulunduğundan emin olun.
4. Esneklik ve özgürlük
Birçok çevrimiçi kurs platformunun, işinizi etkileyebilecek kendi hüküm ve koşulları olabilir. Örneğin, belirli türdeki kursları satmanıza izin vermeyebilirler veya herhangi bir bildirimde bulunmaksızın tüm işinizi kapatma imkanına sahip olabilirler.
Bazı platformlar kullanım kolaylığı için esneklikten ödün verir, bu da kurslarınız üzerinde daha az kontrole sahip olduğunuz ve kendi kursunuza yeni özelleştirme / özellikler ekleyemeyeceğiniz anlamına gelir.
5. Kullanım kolaylığı ve Destek
Bir kurs oluşturucu ve girişimci olarak, kullanımı kolay bir kurs oluşturucu seçmek istersiniz. Özelleştirilebilir şablonlarla birlikte gelmeli, kendi web sitenizle çalışmalı ve iyi müşteri desteği sunmalıdır.
Ayrıca öğrencileriniz ve müşterileriniz için de kullanıcı dostu olduğundan emin olmak istersiniz.
Bu kriterleri göz önünde bulundurarak, bugün piyasadaki en iyi çevrimiçi kurs platformlarına bir göz atalım.
Çevrimiçi Kurs Oluşturmak ve Satmak için En İyi Çevrimiçi Kurs Platformları
Kılavuzumuzu iki bölüme ayırıyoruz. İlk altı kurs platformu, çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak isteyen içerik oluşturucular içindir.
Öğrenciler için en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarını arıyorsanız, o bölüme atlamak için lütfen bağlantıya tıklayın.
Bununla birlikte, içerik oluşturucular ve öğretmenler için en iyi çevrimiçi kurs platformları şunlardır:
1. MemberPress
MemberPress, piyasadaki en iyi WordPress LMS eklentisidir ve çevrimiçi kurslar oluşturmanın en kolay yoludur.
İnternetteki tüm web sitelerinin% 39’undan fazlasına güç veren WordPress’in üzerinde çalışır.
MemberPress, çevrimiçi kursları kolayca oluşturmanıza, yönetmenize ve satmanıza olanak tanıyan bir çevrimiçi kurs eklentisiyle birlikte gelir. Sürükle ve bırak kurs oluşturucusunun kullanımı çok kolaydır.
Ayrıca tasarım becerileri konusunda endişelenmenize gerek yok. MemberPress, tasarımla ilgilenen ve tüm WordPress temalarıyla çalışan sanal bir sınıf işlevselliği içerir.
Sınıf modu, kurs web sitenizde etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunmak için tasarlanmıştır. Ek indirilebilir kaynaklarla birlikte yüksek kaliteli video içeriği ekleyebilirsiniz.
En iyi bölüm, MemberPress’in güçlü içerik erişim kontrollerine erişebilmenizdir. Bu, farklı fiyatlandırma seçenekleri ve abonelik planları ile sınırsız kurs satmanıza olanak tanır.
Erişim kontrolü ile dijital indirmeler de ekleyebilirsiniz, böylece yalnızca oturum açmış öğrenciler bunlara erişebilir.
MemberPress checkout, e-posta pazarlama hizmetinizle sorunsuz bir şekilde bütünleşir, böylece her öğrenciyi e-posta listenize ekleyebilir, böylece onları gelecekte yeni kurs satışları veya indirimler konusunda bilgilendirebilirsiniz.
Bağlılığı artırmak için bbPress kullanarak bir tartışma forumu ekleyebilir, satışları artırmak için Affiliate Royale kullanarak bir tavsiye sistemi veya bağlı kuruluş programı ekleyebilir ve çevrimiçi kurs işinizi büyütmek için SeedProd kullanarak özel satış sayfaları / web semineri sayfaları oluşturabilirsiniz.
Artıları
- MemberPress, yeni başlayanlar için bile kullanımı son derece kolaydır. Kullanmak için herhangi bir kodlama becerisine ihtiyacınız yok.
- Görsel kurs oluşturucu, eğitimciler için kurslar oluşturmayı çok kolaylaştırır. Ders içeriğini damlama, grup üyeliklerini satma ve tüm güçlü üyelik özelliklerini
- sınıf modu
- Yeteneğine sahip öğrenciler için daha iyi bir öğrenme deneyimi sunar .
- Kendi kurs fiyatlarınızı belirleme, abonelik ödemelerine karşı peşin ücretlendirme, çevrimiçi okulunuz için birden fazla fiyatlandırma seçeneğine sahip olma ve daha fazlasını yapma özgürlüğüne sahipsiniz.
- Kredi kartları ve tam PayPal desteği için Stripe ve Authorize.net gibi birden çok ödeme ağ geçidini destekler.
- Diğer platformlar gibi kurs satışlarınızın bir yüzdesini almaz.
- MemberPress, MailChimp gibi tüm popüler e-posta pazarlama hizmetleriyle bütünleşir ve ayrıca 2000’den fazla uygulama ile bağlantı kurmanıza izin veren bir Zapier entegrasyonuna sahiptir.
- Bir WordPress eklentisi olduğu için, herhangi bir kısıtlama olmaksızın web sitesi tasarımınızı özelleştirme, yeni özellikler ekleme ve daha fazlasını yapma esnekliğine sahipsiniz.
Eksileri:
- Bir WordPress sitesini yönetmeniz gerekir, bu da güncellemeleri yüklemek ve yedeklemeleri yönetmek anlamına gelir.
- Daha önce WordPress kullanmadıysanız, kendinizi tanıdıkça hafif bir öğrenme eğrisi olabilir. Yeni başlayanların çoğu bu aşamayı oldukça kolay bir şekilde atlatır.
Fiyatlandırma: Tek bir site lisansı için yıllık 149 $ ‘dan başlar (aylık ücret yoktur).
2. LearnDash
LearnDash, bir başka popüler WordPress LMS eklentisi ve çevrimiçi kurs oluşturucusudur. WordPress kullanarak çevrimiçi kursları kolayca satmanıza olanak tanır.
LearnDash, her türden kurs oluşturmanıza, etkileşimli video dersleri, sınavlar, ödevler ve daha fazlasını eklemenize olanak tanıyan sezgisel bir sürükle ve bırak kurs oluşturucu ile birlikte gelir.
Tüm kurs içeriğini doğru şekilde verebilir veya kullanıcılar bir kurs boyunca hareket ederken içeriği yayınlamak için drip içerik özelliğini kullanabilirsiniz. Kullanımı çok kolaydır ve size bir LMS platformunda görmek isteyeceğiniz birçok araç sunar.
Tüm popüler ödeme hizmetleri, WordPress e-ticaret eklentileri, bbPress ve daha fazlasıyla entegre olur. MemberPress ile bile çalışır ve MemberPress’in abonelikleri yönetmesine ve LearnDash’in kurs yönetimini yönetmesine izin verir.
SeedProd açılış sayfası oluşturucusunu kullanarak kurslarınız için satış hunileri oluşturabilir ve herhangi bir WordPress oyunlaştırma eklentisini kullanarak oyunlaştırma ekleyebilirsiniz.
SCORM veya TinCan içeriği oluşturmak istiyorsanız, tüm erişim geçişine sahip UncannyOwl Toolkit‘e ihtiyacınız olacaktır. LearnDash’e birçok güçlü özellik eklemenize izin verir.
Artıları:
- Sınavlar, dersler, ödevler, sertifikalar ve daha fazlasını içeren tam teşekküllü WordPress LMS eklentisi.
- Etkileşimli çevrimiçi kurslar oluşturmanıza olanak tanıyan görsel bir kurs oluşturucu ile kullanımı kolaydır.
- Entegrasyonlar, çevrimiçi kursunuzu tanıtmak için ihtiyaç duyacağınız üçüncü taraf araçları eklemenize olanak tanır.
- Diğer platformlar gibi kurs satışlarınızın bir yüzdesini almaz.
Eksileri:
- İçerik erişim kontrolleri MemberPress kadar güçlü değildir.
- Farklı erişim kontrolleriyle birden çok abonelik oluşturma konusunda daha az kontrol.
- WordPress’te çalışır, bu nedenle çoğu yeni başlayanlar için oldukça kolay olan kendi sitenizi yönetmeniz gerekir.
Fiyatlandırma: Tek bir site lisansı için 159 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.
Web siteniz kurulduktan sonra, LearnDash eklentisini yüklemeniz ve kurslarınızı oluşturmaya devam etmeniz gerekecektir.
3. Teachable
Teachable, herhangi bir yazılımı yönetmeden veya güncelleme yüklemeden kolayca kurslar oluşturmanıza ve bunları satmanıza olanak tanıyan, barındırılan hepsi bir arada bir platformdur.
Teachable’ı kendi özel alan adınızda kullanabilir veya mevcut web sitenize bir alt alan adı olarak ekleyebilirsiniz.
Kullanımı son derece kolaydır ve kurslar hazırlamanız, içerik yüklemeniz ve yayınlamanız için kolay bir sürükle ve bırak platformu sağlar. Kursunuzu tanıtmaya yardımcı olacak pazarlama ve analitikleri de içerir.
Teachable ayrıca sizin için ödemelerle ilgilenir ve müşterilerinize birçok ödeme yöntemi sunar. Kurslarınız için açılış sayfaları oluşturmak için yüksek düzeyde optimize edilmiş satışlarını da kullanabilirsiniz.
Artıları:
- İnanılmaz derecede kolay kullanım.
- Herhangi bir yazılım kurulumunu, güncellemesini veya yedeklemesini yönetmenize gerek yoktur.
- İşletmeniz büyüdükçe kaynakları ölçeklendirme konusunda endişelenmenize de gerek yok.
- Güçlü entegrasyonlar, pazarlama ve büyüme için üçüncü taraf araçlarını kullanmanıza olanak tanır.
Eksileri:
- Öğretilebilir, MemberPress veya LearnDash’tan daha pahalıdır.
- Ayrıca, temel plandaysanız her işlem için% 5 işlem ücreti alır.
Fiyatlandırma:% 5 işlem ücreti ile temel plan için aylık 29 $ ‘dan başlar. İşlem ücreti olmayan ancak aylık 99 ABD doları olan Pro planına geçebilirsiniz.
4. Thinkific
Thinkific, Teachable’a benzer, tamamen barındırılan başka bir çevrimiçi kurs platformudur.
Son derece etkileşimli kurslar oluşturmanıza olanak tanıyan sezgisel bir sürükle ve bırak görsel kurs oluşturucu ile birlikte gelir. Videolar dahil her türlü içeriği kursunuza yükleyebilirsiniz.
Thinkific, bir LMS eklentisinden bekleyebileceğiniz tüm özellikleri destekler. Ayrıca, farklı çoklu abonelik programları oluşturabilir, açılış sayfaları oluşturabilir ve bir üyelik topluluğu oluşturabilirsiniz.
Artıları:
- Thinkific’in tüm kullanıcılar için kullanımı çok kolaydır
- Tamamen barındırılır, bu da yazılım, yedekleme ve diğer teknik konular hakkında endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.
- Platformu ölçeklendirme konusunda endişelenmeden işinizi büyütebilirsiniz
Eksileri:
- MemberPress gibi WordPress destekli LMS platformundan daha geniştir
- Ücretsiz plan, özelliklerde oldukça sınırlıdır
Fiyatlandırma: En fazla üç kurs sunmanıza izin veren sınırlı ücretsiz plan. Ücretli planlar ayda 39 dolardan başlıyor.
5. LifterLMS
LifterLMS, çevrimiçi kurslar oluşturmak ve görmek için kullanabileceğiniz popüler bir WordPress LMS eklentisidir.
LifterLMS güçlü bir platformdur ve kolayca çevrimiçi kurslar oluşturmanıza yardımcı olan araçlarla birlikte gelir. Ayrıca, web sitenizin etrafında bir topluluk oluşturmak için önemli olan kullanıcılarınız için daha iyi bir öğrenme deneyimi sunar.
Küçük bir çevrimiçi koçluk web sitesi veya tam teşekküllü bir derece programı oluşturmak için yeterince esnektir. Eğitim modülleri, dersler, kategoriler ve daha fazlasını ekleyebileceğiniz çok katmanlı kursları destekler.
Damla içeriği, kurs ilerleme gereksinimleri, grup üyelikleri ve daha fazlası gibi gelişmiş özelliklere sahiptir.
Artıları:
- Son derece ilgi çekici çevrimiçi öğrenme toplulukları oluşturmak için güçlü bir platform.
- Her tür kurs materyali eklemenize yardımcı olan basit kurs oluşturucu ile kullanımı kolaydır.
- Üçüncü şahıs hizmetleri için tanıtım yapmanıza ve büyümenize yardımcı olacak entegrasyonlar.
Eksileri:
- WordPress web sitenizi yönetmeniz ve güncellemeleri yüklemeniz
- gerekiyor Bireysel eklentiler satın almayı seçerseniz maliyet artabilir
Fiyatlandırma: Tek bir site için yıllık 99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla. Eklentileri ayrı olarak satın almanız gerekir ve eklentiler için fiyatlandırma genellikle yıllık 99 $ ‘dan başlar.
6. WooCommerce
WooCommerce, dünyadaki en popüler e-ticaret platformudur. İnanılmaz derecede kolay ve esnektir, bu da onu çevrimiçi kursunuzu oluşturmak için iyi bir temel yapar.
WooCommerce ile bir çevrimiçi kurs satmak ve yönetmek için Sensei LMS uzantısına ihtiyacınız olacak.
Sensei LMS, kurslar oluşturmanıza, modüller, dersler ve sınavlar eklemenize olanak tanıyan basit ve anlaşılır bir LMS eklentisidir.
Kullanımı kolaydır ve WooCommerce vitrin temasını kullanarak hızlı bir şekilde bir kurs web sitesi kurabilirsiniz.
Özel satış sayfaları oluşturmak istiyorsanız, SeedProd sayfa oluşturucuyu kullanabilirsiniz. Gerçek zamanlı analiz için MonsterInsights analiz eklentisini kullanabilirsiniz.
Artıları:
- Basit ve anlaşılır LMS eklentisi
- , aynı sitede diğer fiziksel veya dijital ürünleri satmanıza olanak tanıyan WooCommerce’in üzerinde çalışır.
- Web sitenizi genişletmek ve işinizi büyütmek için temel WordPress eklentilerini kullanabilirsiniz.
Eksileri:
- Ücretli kurslar ve abonelik programları oluşturmak için ücretli eklentiler gerektirir
- Bazı gelişmiş LMS eklenti özelliklerinden yoksundur.
- WooCommerce mağazanızı yönetmeniz ve güncellemeleri yüklemeniz gerekecek
Fiyatlandırma: Sensie LMS’nin kendisi ücretsizdir, ancak yıllık 129 dolara mal olan ücretli kurslar oluşturmak için WooCommerce Ücretli Abonelikler eklentisine ihtiyacınız olacaktır.
Öğrenciler için En İyi Çevrimiçi Kurs Platformları
İster öğrenci ister hevesli bir profesyonel olun, yeni beceriler edinmek ve bunları geliştirmeye devam etmek, modern ekonomide birçok fırsat kapısı açabilir.
Yeni bir beceri edinmek veya tutkunuzu takip etmek için katılabileceğiniz öğrenciler için tonlarca çevrimiçi öğrenme platformu var.
7. LinkedIn Öğrenimi
LinkedIn Learning (eski adıyla Lynda), dijital, yaratıcı ve diğer profesyonel becerileri öğrenmek için popüler bir platformdur. Her seviyeden kullanıcı için çok çeşitli konular ve sınıflar (sadece yeni başlayanlar için değil).
LinkedIn Learning’in kursları, alanlarında gerçek dünya deneyimi ve nitelikleri olan profesyoneller tarafından verilmektedir.
Çevrimiçi öğretim platformlarını veya iOS / Android uygulamalarını kullanarak kendi hızınızda öğrenebilirsiniz.
Ayrıca, bir kursu tamamladıktan sonra, LinkedIn profilinizde bir rozet olarak görüntüleyebileceğiniz sertifikalar da kazanırsınız.
Artıları:
- LinkedIn profilinizde gösterebileceğiniz ilgili arka plan Rozetleri ve sertifikaları olan profesyoneller tarafından verilen daha yüksek kaliteli kurslar
- Ayrıca, daha fazla maaş ve iş bilgisi, sınırsız profil görüntüleme, InMail kredisi ve daha fazlasıyla LinkedIn Premium’a erişebilirsiniz.
- Alakalı geçmişe sahip profesyoneller tarafından verilen daha kaliteli kurslar.
Eksileri:
- Diğer çevrimiçi öğrenme ve beceri paylaşım platformlarından daha kapsamlı.
- LinkedIn para iadesi sunmadığından, satın almadan önce ücretsiz deneme sürümünden yararlanmanız daha iyi olur.
Fiyatlandırma: Ücretsiz deneme, ancak fiyatlandırma aylık 29,99 ABD dolarından başlar.
8. Beceri Paylaşımı
Skillshare, çok çeşitli konularda ve kategorilerde yüzlerce kurs sunan öğrenciler için en büyük çevrimiçi kurs platformlarından biridir.
Sınırlı bir ücretsiz deneme süresine sahiptir, bundan sonra, katılabileceğiniz binlerce premium çevrimiçi kursa erişmenizi sağlayan premium’a yükseltebilirsiniz.
Kurslar, Skillshare tarafından değil, profesyoneller ve öğretmenler tarafından oluşturulur. Öğretmenlere bu kurslar için görüntüleme ile ödeme yapılır. Bu, öğretmenlerin daha kaliteli ve son derece ilgi çekici kurslar sunmaları için bir teşvik görevi görür.
Artıları:
- Uygun fiyatlı ve istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
- Çok sayıda beceri ve konu hakkında binlerce sınıf
- Öğrenmeyi eğlenceli hale getiren yerleşik bir topluluk öğesi ile kullanımı kolay
Eksileri:
- Çok fazla kursa nereden başlayacağınıza karar vermek zor olabilir.
- Beceri paylaşımı kursları herkes tarafından verilebilir ve kursların kalitesi veya standardizasyonu konusunda çok fazla kontrol yoktur.
Fiyatlandırma: Skillshare Premium, yıllık ödenen aylık 3.29 $ ‘dan başlar.
9. Coursera
Coursera, yeni beceriler öğrenmek için başka bir iyi yerdir.
Çeşitli ücretsiz ve ücretli kurslar ve hatta çevrimiçi derece programları sunarlar. Ücretsiz kurslar sunarak teknolojilerinin kullanımını teşvik etmek isteyen Google ve IBM gibi teknoloji şirketleriyle ortaklık kurdular.
Ek olarak, Coursera ayrıca çevrimiçi derece programları sunan kolejlerle de işbirliği yapmaktadır. Sunulan kurslar, konuyla ilgili nitelik ve becerilere sahip profesyoneller tarafından hazırlanır.
Artıları:
- Yeni başlayanlar için bazı yararlı teknik kurslar ücretsiz kayıt için mevcuttur
- Benzer platformlardan nispeten daha iyi bir kalite kontrolüne sahip, kullanımı kolay bir platform En
- iyi BT şirketlerinden ve kolejlerden kurs materyallerine erişim
- Kurslara daha akademik bir yaklaşım gerektirir.
Eksileri:
- Kolejler tarafından sunulan derece programlarının yükseltilmesi
Fiyatlandırma Kaydolmayı seçtiğiniz kurslara veya programlara göre değişir.
En İyi Çevrimiçi Kurs Platformu Hangisi (Uzman Seçimi)
Tüm popüler çevrimiçi kurs platformlarını değerlendirdikten sonra, çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak için en iyi çevrimiçi kurs platformu olarak MemberPress‘i öneriyoruz.
Becerilerinizi geliştirmek için en iyi çevrimiçi öğrenme platformunu arayan bir öğrenciyseniz, LinkedIn Learning ve Skillshare, öğrenciler için en iyi çevrimiçi öğrenme platformlarıdır.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz