Arama motorları çoğu web sitesi için ana trafik kaynağıdır. Bu nedenle kullanıcılarımız sık sık bizden, WordPress sitelerinde SEO’yu geliştirmelerine yardımcı olabilecek SEO ipuçları ve eklentileri soruyorlar. Bu makalede, en iyi 9 WordPress SEO eklentisini ve web sitenizin SEO’sunu artıracak araçları paylaşacağız.
1. WordPress SEO tarafından Yoast
Tüm zamanların en çok indirilen WordPress eklentisinden biridir. Yoast’ın WordPress SEO’su, tüm site SEO ihtiyaçlarınız için kapsamlı bir çözümdür.
Sitenizdeki her yazı ve sayfaya SEO başlığı, meta açıklaması ve meta anahtar kelimeleri eklemenizi sağlar.
Ayrıca ana siteniz, arşivleriniz, kategori ve etiket sayfalarınız için özel başlık da yazabilirsiniz. Ayrıca sitenizi her güncellediğinizde Open Graph meta verileri, Twitter Kartları, Site Haritaları ve ping arama motorları ekler.
WordPress SEO için özelliklerin listesi son derece uzundur. furkansaglam.com ve tüm web sitelerimizde neden WordPress SEO kullandığımızı görün . Bundan sonra, WordPress SEO eklentisini nasıl kuracağınızı ve kuracağınızı öğrenmek için başınıza gidin .
2. SEMrush
SEMRush, Uzmanların kendi SEO’larını geliştirmelerine yardımcı olmak için rakiplerinden analitik ve bilgi toplamak için kullandıkları bir araçtır.
Sıralanacak organik anahtar kelimeler, geri alabileceğiniz yerler, rakiplerinizin reklam stratejileri hakkında bilgiler ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
SEMrush ücretli bir aboneliktir ve tüm dünyada binlerce SEO uzmanı tarafından kullanılmaktadır. Size muazzam bir veri zenginliği sağlayabilir.
3. Google Anahtar Kelime Planlayıcı
Gezegendeki hiç kimsenin, insanların aradığı şeyle ilgili arama devi Google’dan daha fazla fikri yok.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanarak kendi anahtar kelime fikirlerinizi Google’ın kendisinden alabileceğinizi biliyor muydunuz.
Bu ücretsiz araç Google’ın reklamverenlerine ücretsiz olarak sunulmaktadır ve herkes kullanabilir. Temel amaç, reklamverenlere reklam kampanyaları için teklif edebilecekleri anahtar kelimeleri göstermektir. Ayrıca, reklamverenlerin arama hacmini, sonuç sayısını ve zorluk seviyesini tahmin ederek göstererek doğru anahtar kelimeleri seçmelerine yardımcı olur.
Bir içerik pazarlamacısı veya blog yazarı olarak, bu verileri yüksek arama hacmi, yüksek reklamveren ilgisi ve daha da önemlisi tüm diğer sitelerin kolayca altından geçebileceği anahtar kelimeler içeren anahtar kelimeler bulmak için kullanabilirsiniz.
4. KeywordTool.io
Anahtar Kelime Aracı, şu anda mevcut en iyi ücretsiz anahtar kelime araştırma aracı biridir. Bir anahtar kelimeyi yazarak yalnızca anahtar kelime fikirleri oluşturmanıza olanak sağlar. Bu anahtar kelime önerileri, Google’ın otomatik önerme özelliğinden toplanmıştır.
Bu anahtar kelime önerileri bir bilgi hazinesidir. Google otomatik tamamlama, bir anahtar kelimenin arama için ne sıklıkta kullanıldığına bağlı olarak anahtar kelimeler önerir. Bu, en çok elde edilen sonuçların, söz konusu anahtar kelime için Google’da en sık aranan terimler olduğu anlamına gelir.
Anahtar Kelime Aracı inanılmaz hızlıdır ve en önemlisi, herkesin kullanması için tamamen ücretsizdir. WordPress sitenizdeki içeriği optimize etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, YouTube, Bing ve App Store’dan anahtar kelime önerileri almanıza da olanak sağlar.
5. Site Explorer’ı açın
Moz tarafından geliştirilen bu ücretsiz araç, herhangi bir alan adı için verileri kontrol etmenizi sağlar. Bu etki alanına kimin bağlandığını ve hangi metinleri kullandıklarını görebilirsiniz. Bunun dışında, Open Site Explorer, üst sayfalar, bağlantı alanları, sitenize hangi sayfaların bağlandığı, vb. Gibi birçok bilgi sunar.
Bu araç ücretsizdir, ancak her kişi için günlük arama sınırlamaları vardır.
Tüm gücün kilidini açmak için, diğer araçlara da erişmenizi sağlayan bir Moz Pro Aboneliğine ihtiyacınız olacak.
6. Sosyal Yardım
OutreachPlus pazarlama hedeflerinizi ezmek için en iyi e-posta sosyal yardım yazılımıdır. Akıllı kişiselleştirme, otomatik yanıtlar, açık, yanıtlanan e-posta bilgileri, tıklanan bağlantılar ve daha fazlası gibi güçlü özelliklerle birlikte gelir.
Kullanımı oldukça kolaydır ve e-postalarınızın spam ile sonuçlanmamasını sağlayan yerleşik bir e-posta istemcisi vardır. Birden fazla e-posta hesabı ekleyebilir, potansiyel müşterileri takip edebilir ve kampanyalarınızı 360 derece görüntüleyebilirsiniz. Bu, geri bağlantı almak, basından söz etmek ve etkileyicilerle bağlantı kurmak için uzanarak harika bir araçtır. Bu yetki vermenize ve web sitenize trafik çekmenize yardımcı olacaktır.
7. Kırık Bağlantı Denetleyicisi
Bozuk bağlantılar, kullanıcılarınız için yalnızca kötü bir deneyim oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizin SEO’sunu da etkiler. Bir süredir bir blog çalıştırıyorsanız, zaman zaman bozuk linkler için sitenizi kontrol etmeli ve bunları düzeltmelisiniz.
Broken Link Checker, WordPress sitenizde kopuk bağlantılar bulmanızı sağlayan ücretsiz bir WordPress eklentisidir. Daha sonra bu bağlantıları yazılarınızı bile düzenlemeden düzeltebilirsiniz. WordPress’teki kırık linkleriBroken Link Checker ile nasıl çözeceğimizle ilgili eğiticimize bakın .
Çok kullanışlı bir eklenti ve tamamen ücretsiz. Tek dezavantajı, kaynak yoğun hale gelebilir ve sunucunuzu yavaşlatabilir olmasıdır. WPEngine gibi bazı barındırma sağlayıcıları bu eklentiyi sunucularında zaten engelledi.
8. Rel Takipçi Yok
Harici bir siteye link verdiğinizde, sitenizin bazı linklerini bu linke vermiş olursunuz. Bunu yapmak istemiyorsanız, o linke nofollow niteliği ekleyebilirsiniz.
Aslında, tüm harici linkleri WordPress’te takip etmeden yapabilirsiniz . Ancak bu iyi bir fikir olmayabilir. Bazen, gerçekten yararlı sitelere dofollow bağlantısı vermek isteyebilirsiniz.
Rel NoFollow Onay Kutusu, basit bir WordPress eklentisidir ve WordPress posta editörünün insert link popup’ına bir onay kutusu ekler. Bu açılır pencerede, bağlantıları yeni sekmede açmanıza izin veren bir onay kutusu zaten var. Artık ne zaman bir harici link ekleseniz, sadece bir kutuyu işaretleyerek kolayca takip etmemesini sağlayabilirsiniz.
Ayrıntılı talimatlar için WordPress’e bağlantı bölümünü eklemek için nofollow onay kutusunu nasıl ekleyeceğimize ilişkin öğreticimize bakın .
9. SEOquake
SEOquake, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Safari web tarayıcıları için tarayıcı eklentisi olarak kullanılabilen bir SEO aracıdır. Herhangi bir web sitesi için SEO ile ilgili bilgi sağlar. Bu bilgi parametreleri sayfa sırası, yaş, en son güncelleme, alexa sırası ve diğer birçok parametreyi içerir. SEO uzmanları tarafından en çok indirilen tarayıcı eklentisinden biridir.
Bunun dışında, SEOquake araç çubuğu, tüm arama sonuçları için tüm bu parametreleri size gösterebilir. Farklı anahtar kelimeler için rekabeti ölçüyorsanız, bu bilgiler son derece yararlı olabilir. Arama sonuçlarını CSV biçiminde indirebilir ve kendi excel arama verisi sayfalarınızı hazırlayabilirsiniz.
WordPress Sitesi Sahipleri İçin Bonus SEO İpuçları
Site hızı, arama sıralamasında en önemli faktörlerden biridir. Hızlı yükleme siteleri, yavaş web sitelerini kolayca alt edebilir. İçerik stratejinizi geliştirmek için çok zaman harcarken, sitenizin hızını artırmak için bu süreyi biraz verin.
WordPress sitenizin hızlı yüklendiğinden emin olun. Site hızınızı Google Sayfa Hızı ve Pingdom gibi araçlarda kontrol edebilirsiniz .
WordPress sitenize daima bir önbellek eklentisi kurun ve kurun. W3 Toplam Önbellek veya WP Süper Önbellek kullanmanızı öneririz. Sitenize hız kazandırmak için, önbellek eklentinizle çalışmak üzere bir CDN servisi ayarlayabilirsiniz. Furkansaglam.com ve tüm web sitelerimizde MaxCDN kullanıyoruz. Sayfa yükleme sürelerimizi büyük ölçüde iyileştirir.
Ayrıca, yalnızca optimize edilmiş görüntüleri yüklemelisiniz . Resimler sitenizin hızını etkileyebilir ve bunları optimize ederek sitelerinizin performansını önemli ölçüde artırabilirsiniz.
Son olarak, bu ipuçlarından hiçbiri sayfa hızınızı artırmıyorsa, büyük olasılıkla web sunucunuzun hatası. Daha iyi bir WordPress barındırma sağlayıcısına geçmeniz gerekir . Site Alanı’nı kullanmanızı öneririz çünkü WordPress sitelerini çalıştırmak için tamamen optimize edilmiş sunucuları vardır. WordPress barındırma yönetimini istiyorsanız , Pagely veya WPEngine ürününü öneririz .