En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

640

Yayınlanan İçerik

2020 En İyi 8 WordPress Üyelik Eklentisi

Üyelik eklentileri, ayrıcalık yaratmak ve içeriğinizi veya hizmetinizi yalnızca ücretli veya kayıtlı üyelerle sınırlamak için gereklidir. Bazıları için üyelik planları tek gelir kaynağıdır. En iyi WordPress üyelik eklentilerini keşfedin ve size en uygun olanı seçin.

Üyelere özel bir site oluşturmak için en iyi WordPress üyelik eklentilerini mi arıyorsunuz? Bu yazıda, en iyi üyelik eklentilerini, içeriği kısıtlamanıza, üyelikleri satmanıza, diğer eklentilerle entegre etmenize ve daha fazlasına nasıl izin verdikleri gibi önemli özelliklere göre ayıracağız.

Üyelik eklentileri, çeşitli farklı türlerdeki WordPress siteleri için inanılmaz derecede faydalı bir araçtır… bu yüzden, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda üyelik eklentisi vardır! Bunları çevrimiçi kurslar, özel forumlar, sosyal topluluklar, satın alma kulüpleri ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.

Aramanızı daraltmanıza ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun eklentiyi bulmanıza yardımcı olmak için, WordPress için en iyi sekiz üyelik eklentisini topladık.

Tüm bu eklentiler, sitenizin ön ucunu tasarlamak için Elementor’u kullanmanıza izin verirken, üyeleri yönetmek ve içeriğinize erişimi kısıtlamak gibi zorlu arka uç işlerini yapabilir. Bazıları daha ileri gider ve Elementor ile doğrudan entegrasyon sunar, böylece bireysel Elementor bölümlerine ve widget’larına erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Üyelik eklentileri inanılmaz derecede ayrıntılı bir konudur, bu yüzden burada ele alınacak çok şey var. 

WordPress Üyelik Eklentileri Ne İçin Kullanılır?

Üst düzeyde, üyelik eklentileri, web sitenizdeki üyeleri kabul etmenize ve anonim ziyaretçilerin aksine üyelere farklı deneyimler (hatta farklı sınıf üyelere farklı deneyimler) sunmanıza izin verir.

Bunlar gerçekten sadece iki temel koşul:

  1. Üyelerden kayıt kabul etmek istiyorsunuz.
  2. Genellikle üye olmayanların içeriğe erişimini kısıtlayarak üyelere farklı deneyimler sunmak istersiniz (bunu başka şekillerde de yapabilirsiniz).

Bir şeyleri nasıl uygulamak istediğinize bağlı olarak, insanların ücretsiz üye olmasına izin verebilirsiniz. Veya katılmak için bir kerelik veya yinelenen üyelik ücreti talep edebilirsiniz. Ayrıca daha ileri gidebilir ve farklı erişim seviyeleri sağlayan farklı abonelik seviyeleri sunabilirsiniz.

Bu temel işlevsellik, ilginç WordPress siteleri oluşturmak için bir sürü olasılık açar .

Ne Tür WordPress Üyelik Siteleri Oluşturabilirsiniz?

İşte WordPress üyelik eklentileriyle oluşturabileceğiniz site türlerine bazı örnekler:

  • Çevrimiçi kurslar – üyelere çevrimiçi kurs içeriği sunabilirsiniz .
  • Özel topluluklar – kurs içeriğini, mesaj panolarını, özel koçluğu ve daha fazlasını karıştıran özel topluluklar oluşturabilirsiniz .
  • “Premium” içerik – bu oldukça geneldir, ancak her türden premium içerik için üyelik sitelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, Scott’s Cheap Flights , üyelerle en iyi ucuz uçak bileti fırsatlarını paylaşır.
  • Özel bir forum – kendi forumunuzu oluşturabilir ve farklı üyelik seviyelerine göre forumların bazılarına / tümüne erişimi kısıtlayabilirsiniz.
  • Kendi WordPress.com klonunuz – Üyelerin , WordPress.com ile nasıl çalıştığı gibi, WordPress multisite kullanarak ağınızda kendi sitelerini oluşturmalarına izin verebilirsiniz .
  • E-ticaret avantajları – e- Ticaret mağazanızdaki üyelere, kendi Amazon Prime sürümünüz gibi özel fırsatlar / indirimler sunabilirsiniz. Veya, özel bir satın alma kulübü oluşturmak için kişilerin bir satın alma işlemi yapmaları için üye olmalarını zorunlu kılabilirsiniz.

Bu kesinlikle eksiksiz bir liste değildir, bir WordPress üyelik eklentisi ile gidebileceğiniz birçok farklı yol vardır.

WordPress Üyelik Eklentisinde Neler Aranmalı

Bir üyelik eklentisi seçmek, bir üyelik eklentisine giren çok sayıda özellik olduğu için vereceğiniz en zor kararlardan biridir. Ek olarak, belirli üyelik uygulamanız için önemli olabilecek birçok küçük özellik vardır.

Yani, bu neyin aranacağının tam bir listesi değildir. Bunun yerine, bir eklenti seçerken dikkate alınması gereken en büyük faktörlerden sadece birkaçı:

  1. İçerik kısıtlama seçenekleri
  2. Abonelik seviyeleri / yönetimi
  3. Ödeme seçenekleri
  4. Diğer araçlarla entegrasyonlar
  5. Fiyat

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

Eklenti, içeriğe erişimi kısıtlamanıza nasıl izin verir? Aşağıdakileri kısıtlayabilir misiniz: 

  • İçeriğin bölümleri
  • Tüm yazılar / sayfalar
  • Tüm içerik kategorileri
  • Tüm gönderi türleri
  • Belirli şablonlar?

İçerik kısıtlamalarının ötesine geçmeniz mi gerekiyor? Örneğin, üyelerin WordPress multisite aracılığıyla kendi ağ sitelerini oluşturmalarına izin vermek ister misiniz? Bazı eklentiler bunu desteklerken diğerleri desteklemez.

Dosya indirmelerini kısıtlamak istiyor musunuz? Yine, tüm eklentiler bunu sunmuyor.

Ayrıca önemli – içerik kısıtlamasının zamanlamasını nasıl kontrol edebilirsiniz:

  • İçeriği zamanla damlatabilir misiniz? Bu, insanların geri gelmesine yardımcı olur.
  • İçerik için kesin bir son kullanma tarihi belirleyebilir misiniz?
  • Belirli bir süre sonra içerik erişiminin kilidini açabilir misiniz?

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Birden çok üyelik seviyesi sunmak ister misiniz? Yoksa sadece tek bir “üye” sınıfı mı oluşturmak istiyorsunuz?

Ek olarak, başka önemli sorularınız var:

  • Üyelerin birden fazla aboneliğe sahip olmasına izin verilmeli mi?
  • Üyelerin manuel müdahale olmadan abonelik seviyelerini değiştirebilmelerini istiyor musunuz?
  • Grup abonelikleri sunmak ister misiniz? Örneğin, bir işletme, personeli için bir üyelik satın alabilir.

Ödeme seçenekleri

Topluluğunuza erişim için ücret talep etmiyorsanız, bunu güvenle göz ardı edebilirsiniz.

Bununla birlikte, üyelik sitenizden para kazanmayı planlıyorsanız, burada göz önünde bulundurmanız gereken birçok soru vardır:

  • Hangi ödeme ağ geçitleri desteklenir?
  • Ücretsiz denemeler yapabilir misiniz veya bir kerelik kayıt ücreti talep edebilir misiniz (üyeliğe ek olarak)
  • İndirim kodları sunabilir veya başka promosyonlar yapabilir misiniz?

Entegrasyonlar

Başka bir eklentiye dayalı bir üyelik topluluğu oluşturmak istiyorsanız, entegrasyonlara özellikle dikkat etmeniz gerekir.

Örneğin, yalnızca üyelere özel bir forum oluşturmak istiyor musunuz? BbPress ile entegre olan bir eklenti seçtiğinizden emin olun.

WooCommerce mağazanızın üyelerine ücretsiz kargo sunmak ister misiniz? Eklentinin bir WooCommerce entegrasyonuna (ve bu belirli özelliğe) sahip olduğundan emin olun.

Dikkate almak isteyeceğiniz yaygın entegrasyonlardan bazıları şunlardır:

  • E-posta pazarlama hizmetleri (listelerinize otomatik olarak üye eklemek için)
  • WooCommerce veya Kolay Dijital İndirmeler
  • bbPress

Elementor kullanıyorsanız, Elementor entegrasyonu hakkında da düşünmek isteyeceksiniz. Bu eklentiler temel WordPress özellikleriyle çalıştığından, tümü Elementor ile temel düzeyde entegre olmalıdır. Örneğin, bir sayfanın tamamını kısıtlarsanız, o sayfayı Elementor ile mi yoksa yerel WordPress düzenleyicisiyle mi oluşturduğunuz önemli değildir.

Bununla birlikte, bazı eklentiler Elementor entegrasyonlarıyla diğerlerinden daha ileri gider. Örneğin, bazıları bireysel Elementor bölümlerine, sütunlarına veya widget’larına erişimi kısıtlamanıza izin verir; bu, Elementor tasarımlarınızda kısmi içerik kısıtlamasına güvenmeyi planlıyorsanız gerçekten yararlıdır.

Fiyat

Son olarak ve oldukça açık bir şekilde, fiyat meselesi var. Oldukça geniş bir seçenek yelpazesi bulacaksınız, bu nedenle bütçenize uygun bir şey aramak isteyeceksiniz. Hepsi söylendiğinde ve yapıldığında, ücretsiz ile $ 400 + arasında değişen fiyatlar bulacaksınız.

Aşağıdaki bölümlerde, hızlı bir şekilde değerlendirmenize yardımcı olmak için her bir eklentinin özelliklerini bu kategorilere göre ayıracağız. Bununla birlikte, üyelik eklentileri, bunun gibi bir özet gönderiye dahil edilemeyecek kadar çok özelliğe sahiptir, bu nedenle açıklamalarımızı daha fazla araştırma yapmak için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanmanızı öneririz.

Elementor ile Daha İyi Bir Web Sitesi Oluşturun

En İyi 8 WordPress Üyelik Eklentisi

1. MemberPress

MemberPress 'anasayfası

MemberPress, en popüler WordPress üyelik eklentilerinden biridir. Yalnızca premium bir sürümle gelir, ancak rekabetin çoğunun aksine uygun fiyatlı.

MemberPress’i kullanmanın nasıl bir şey olduğuna daha ayrıntılı bir bakış için, Elementor ve MemberPress kullanarak bir üyelik sitesinin nasıl oluşturulacağına dair tam bir eğitimimiz var.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

MemberPress size içeriği kısıtlamak için birçok seçenek sunar.

Öncelikle, içeriği birkaç şekilde toplu olarak kısıtlayabilirsiniz:

  • Tüm içerik
  • Tüm kategoriler
  • Tüm etiketler
  • Alt içerik sayfaları
  • Gönderi türleri

Ayrı ayrı içerik parçalarını da (widget’lar dahil) kısıtlayabilirsiniz. Veya bir kısa kod veya PHP aracılığıyla kısmi içerik kısıtlaması kullanabilirsiniz.

MemberPress ayrıca yetkisiz indirmeleri önlemenizi sağlayan dosyaları korumanıza izin verir

Bu kuralları ayrıca şunları yapmak için de kullanabilirsiniz:

  • Damla içeriği
  • Belirli bir süre sonra içeriği sona erer.

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

MemberPress, sınırsız ücretsiz ve ücretli abonelik seviyeleri oluşturmanıza izin verir. Üyelerin uygun şekilde yükseltme ve düşürme yapabilmesi için “katman” oluşturabilirsiniz.

Üyeler, ön uçtan kendi aboneliklerini yönetebilecekler. Güncelleme, yükseltme, düşürme vb. İşlemleri yapabilirler.

Kurumsal Hesaplar eklentisi ile, o hesabın içindeki alt üyelerle grup üyelikleri de oluşturabilirsiniz.

Ödeme seçenekleri

MemberPress, aşağıdaki ödeme ağ geçitleri aracılığıyla hem tek seferlik hem de yinelenen ödemeleri destekler:

  • Şerit
  • PayPal (Ekspres, Standart, Pro)
  • Authorize.net
  • Çevrimdışı ödemeler

Hem ücretsiz denemeler hem de ücretli denemelerin yanı sıra kupon kodları da sunabilirsiniz.

Önemli Entegrasyonlar

MemberPress aşağıdaki araçlarla bütünleşir :

  • bbPress
  • Affiliate Royale (aynı geliştiriciden) bir affiliate programı oluşturmak için
  • Zapier
  • Birçok popüler e-posta pazarlama hizmeti
  • Bu hizmetlerden dosyalara erişimi kısıtlamak için harici nesne depolaması (Amazon S3 gibi)
  • LearnDash ve çevrimiçi kurslar için diğer bazı LMS eklentileri

Ayrıca , Elementor arayüzünün içinden bölümleri ayrı ayrı kısıtlamanıza izin veren resmi bir Elementor eklentisi de vardır . Üyelere sunduğunuz içeriği tasarlamak için Elementor’u kullanmak istiyorsanız bu gerçekten kullanışlıdır. 

Veya, içeriği site genelinde kolayca kısıtlamak için bu kuralları Elementor Pro ve Theme Builder’ın şablonlarına dahil edebilirsiniz .

Fiyat

MemberPress, her biri farklı özelliklere ve site kullanım limitlerine sahip üç farklı fiyatlandırma planına sahiptir:

  • Temel – 149 ABD doları
  • Artı – 249 $
  • Pro – 349 ABD doları

2. Content Pro’yu Kısıtla

içerik profesyonelinin ana sayfasını kısıtla

Restrict Content Pro, iThemes tarafından 1 Eylül 2020’de satın alınan popüler bir WordPress üyelik eklentisidir . Bu büyük bir değişiklik olsa da, iThemes oldukça köklü bir şirkettir ve kaynakları Restrict Content Pro’ya eklemeyi planlamaktadır, bu yüzden yine de kendinize güvenmelisiniz uzun süre buralarda olacağını.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

Tek tek gönderileri / sayfaları kısıtlayabilir veya içeriği aşağıdakilere göre toplu olarak kısıtlayabilirsiniz:

  • İçeriğin olduğu kategori
  • Gönderi türü

Daha ayrıntılı kontrole ihtiyacınız varsa, içeriği bir kısa kod veya PHP işlevi kullanarak da kısmen kısıtlayabilirsiniz.

Diğer kullanışlı özellikler şunları içerir:

  • Damla içeriği
  • İçerik için kesin son kullanma tarihi
  • Belirli bir süre sonra içeriğin kilidini açın

Ayrıca “içeriği” kısıtlamanın başka ilginç yollarını da elde edersiniz. Örneğin, üyelerin WordPress multisite ağınızda kendi ağ sitelerini oluşturmalarına izin verebilirsiniz.

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Restrict Content Pro, hem ücretsiz hem de ücretli düzeyler dahil olmak üzere sınırsız abonelik düzeyleri oluşturmanıza olanak tanır.

Üyeler, yükseltme veya düşürme seçenekleri dahil olmak üzere abonelik düzeylerini ön uçtan yönetebilirler.

Grup Hesapları eklentisiyle, kuruluşlara satabileceğiniz çok üyeli grup üyelikleri de sunabilirsiniz.

Ödeme seçenekleri

Restrict Content Pro, aşağıdaki ödeme ağ geçitleri için destek sunar:

  • Şerit
  • Braintree (PayPal ile)
  • 2Kasaya Git
  • Authorize.net
  • PayPal (Ekspres, Standart, Pro)

Ücretsiz deneme sürelerinin yanı sıra, kupon limitleri eklemenize ve hatta kuponları belirli üyelik seviyelerine kilitlemenize olanak tanıyan oldukça esnek bir kupon özelliği sunabilirsiniz.

Önemli Entegrasyonlar

Restrict Content Pro, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı popüler e-posta pazarlama hizmetleri için yerleşik entegrasyonlara sahiptir:

  • Mailchimp
  • AWeber
  • ConvertKit
  • ActiveCampaign
  • MailPoet
  • Kampanya İzleme

Birkaç başka eklenti için özel entegrasyonlar da vardır:

  • WooCommerce
  • Kolay Dijital İndirmeler
  • WP İş Yöneticisi
  • bbPress

Son olarak, bir ortaklık programı oluşturmanıza yardımcı olmak için AffiliateWP eklentisiyle de entegre olur.

Fiyat

Teknik olarak, İçeriği Sınırla’nın ücretsiz bir sürümü WordPress.org’da mevcuttur, ancak çok sınırlıdır.

Çoğu site, dört fiyatlandırma planı olan Restrict Content Pro ile gitmek isteyecektir:

  • Kişisel – 99 ABD doları – bir sitede premium özellikler.
  • Artı – 149 $ – beş sitede premium özellikler.
  • Profesyonel – 299 ABD doları – premium özellikler + sınırsız sitelerde 18 profesyonel eklenti.
  • Nihai – 499 ABD doları – premium özellikler + ömür boyu destek / güncellemeler ile sınırsız sitede 18 profesyonel eklenti .

Veya yeni iThemes edinimi sayesinde, tüm iThemes eklentilerine / hizmetlerine erişim için 700 $ ‘dan başlayan iThemes Toolkit’in bir parçası olarak da edinebilirsiniz.

3. WooCommerce Memberships

woocommerce üyelikleri ana sayfası

WooCommerce Memberships, adından da anlaşılacağı gibi temel olarak WooCommerce kullanan bir WordPress üyelik eklentisidir.

Bu, WooCommerce Üyeliklerinin yalnızca bir e-ticaret mağazasının etrafında oluşturulmuş bir üyelik sitesi oluşturmak için olduğu konusunda yaygın bir yanlış anlaşılmaya yol açar. Yani değil durum – Eğer (o e-ticaret mağazaları için bazı güzel seçenekler var gerçi) üyelik sitenin her türlü oluşturmak için WooCommerce Üyelikleri kullanabilirsiniz.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

WooCommerce Üyelikleri, içeriği çeşitli düzeylerde toplu olarak kısıtlamanıza olanak tanır:

  • Tüm gönderi türleri
  • Kategoriler
  • Etiketler
  • Özel sınıflandırmalar

Ayrıca, kısa kodlar veya blok ayarları aracılığıyla tek tek içerik parçalarını ve kısmi içerik kısıtlamasını da kısıtlayabilirsiniz.

Bir WooCommerce mağazası işletiyorsanız, ürünleri kimlerin görüntüleyebileceğini ve / veya satın alabileceğini de kısıtlayabilirsiniz.

Son olarak, içeriği zamanla damlatabilirsiniz.

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Sınırsız abonelik seviyeleri oluşturabilir ve erişimi kontrol etmek için bunları WooCommerce ürünlerine bağlayabilirsiniz. Yani, bir kişi bir ürün satın aldığında, abonelik seviyesine erişebilir. Ücretsiz bir ürün oluşturarak da ücretsiz üyelikler sunabilirsiniz.

Üyelerin birden fazla abonelik seviyesi olabilir. WooCommerce Subscriptions kullanıyorsanız, bu eklentinin özelliklerini kullanarak aboneliklerini de yönetebilecekler.

Ödeme seçenekleri

WooCommerce üzerine kurulu olduğu için, WooCommerce Üyelikleri, ödeme entegrasyonları söz konusu olduğunda gerçekten parlıyor. Tüm normal WooCommerce ödeme ağ geçitlerinden ve özelliklerinden yararlanabileceksiniz.

Buna kuponlar, indirim kuralları, ücretsiz denemeler / kayıt ücretleri (WooCommerce Abonelikleri ile) ve daha fazlası dahildir.

Önemli Entegrasyonlar

Bir WooCommerce mağazası işletiyorsanız, WooCommerce Üyelikleri, WooCommerce’e özgü bazı yararlı özelliklere sahiptir:

  • Ürün satın almak için kişilerin üye olmasını zorunlu kılın.
  • Üyelere özel indirimler veya ücretsiz kargo teklif edin.

Ayrıca, Automattic’in çevrimiçi kurslar oluşturmanıza yardımcı olan Sensei LMS eklentisiyle de entegre olur.

Fiyat

WooCommerce Üyeliklerinin maliyeti 199 $ ‘dır. Bununla birlikte, çoğu üyelik sitesinin ihtiyaç duydukları tüm özellikleri elde etmek için başka WooCommerce uzantılarını da satın alması gerekecektir.

Örneğin, yinelenen abonelikler sunmak istiyorsanız, aynı zamanda 199 $ ‘a mal olan WooCommerce Subscriptions eklentisine ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, bu seçenek, her şeyin yerleşik olduğu başka bir seçenekten biraz daha pahalı olabilir.

4. PaidMemberShipsPro

ücretli üyelikler pro'nun ana sayfası

Ücretli Üyelikler Pro, bu listedeki WordPress.org’da tam özellikli ücretsiz bir sürüm sunan ilk üyelik eklentisidir.

Sadece ücretsiz çekirdek sürümle, birçok özelliğe zaten erişebilirsiniz. Daha ileri gitmek isterseniz, 18’den fazla ücretsiz eklenti ve 65’ten fazla premium eklenti arasından seçim yapabilirsiniz. Çok fazla eklentisi olduğu için, Ücretli Üyelikler Pro size sitenizi nasıl kurduğunuz konusunda çok fazla esneklik sağlar.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

Tüm içerik parçalarını şu şekilde kısıtlayabilirsiniz:

  • Bireysel içerik parçaları
  • Kategori
  • Yazı tipi

Ayrıca bir PHP işlevi kullanarak içerik kısıtlamasını sabit kodlayabilirsiniz. Üye olmayanlara reklam gösterirken üyelere reklamsız bir deneyim sunabilmek için bunu reklamları sarmalamak için de kullanabilirsiniz.

Kısmi içerik kısıtlaması için, eklenti hem bir kısa kod hem de içine yerleştirilmiş tüm blokları kısıtlayan özel bir “Üye” bloğu içerir.

Birçok eklentisi aracılığıyla şunları da destekler:

  • Damla içeriği
  • Üyeye özel RSS beslemeleri
  • WordPress multisite ile üyeler için ağ siteleri
  • Gönderi görüntülemelerini sınırlama (birçok gazetenin kullandığı ödeme duvarları gibi)

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Ücretli Üyelikler Pro, üyelik seviyelerini yeni veya mevcut WordPress kullanıcı rollerine bağlama seçeneği de dahil olmak üzere sınırsız üyelik seviyelerine izin verir.

Diğer bazı önemli özellikler şunlardır:

  • Üyeler birden fazla üyelik seviyesine sahip olabilir
  • Grup üyeliklerini kuruluşlara satabilirsiniz

Ayrıca, topluluk web siteleri için yararlı olan, kullanıcı profillerinin ön uç dizinini de oluşturabilirsiniz.

Ödeme seçenekleri

Ücretli Üyelikler Pro, aşağıdaki ağ geçitleri aracılığıyla tek seferlik ve yinelenen ödemeleri destekler:

  • Şerit
  • PayPal (Express, Standard, Website Payments Pro ve Payflow Pro)
  • Braintree
  • Authorize.net
  • CyberSource
  • 2Kasaya Git
  • Payfast

Ödemeleri yönetmek için WooCommerce’i kullanmanıza izin veren bir WooCommerce entegrasyonu da var.

Diğer kullanışlı özellikler şunları içerir:

  • Deneme süreleri
  • Kuponlar / indirimler
  • Başarısız ödeme limitleri
  • Değişken fiyatlandırma / bağışlar
  • Bölme ve üyelik duraklatma

Önemli Entegrasyonlar

  • Mailchimp ve AWeber dahil popüler e-posta pazarlama hizmetleri
  • Zapier
  • WooCommerce
  • BuddyPress
  • bbPress
  • Monitörü İndir
  • Üyelere özel etkinlikler için bazı popüler etkinlik eklentileri

Ek olarak, içeriği öğe veya pencere öğesi düzeyinde kısıtlamanıza ve içeriği üye olmayanlara veya belirli üyelik düzeyleri için görüntülemenize olanak tanıyan resmi bir Elementor entegrasyonu vardır. Ayrıca, görünüm ve içerik kısıtlamaları konusunda size daha fazla esneklik sağlar.

Fiyat

Temel Ücretli Üyelikler Pro eklentisi WordPress.org’da ücretsiz olarak mevcuttur. Ayrıca geliştiricinin web sitesinden 18+ ücretsiz eklenti edinebilirsiniz.

65’ten fazla premium eklentiye ve desteğe erişmenin iki planı vardır:

  • Artı – 5 siteye kadar 297 ABD doları
  • Sınırsız – sınırsız site için 597 ABD doları

5. Ücretli Üye Abonelikleri

ücretli üye aboneliklerinin ana sayfası

Ücretli Üye Abonelikleri, Elementor’un nasıl tercüme edileceğine dair eğitimimizde detaylandırdığımız , TranslatePress eklentisi ile aynı geliştiriciye ait ücretsiz bir üyelik eklentisidir .

Diğer bazı eklentilerden biraz daha hafiftir, ancak yine de çoğu üyelik sitesinin ihtiyaç duyacağı tüm özelliklere sahiptir ve rekabetin çoğundan daha ekonomiktir.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

İçeriği kısıtlama seçenekleriniz ücretsiz ve ücretli sürümler arasında farklılık gösterir:

  • Bireysel içerik parçaları (ücretsiz)
  • Sınıflandırmaların tamamı (ücretli)
  • Tüm özel gönderi türleri (ücretli)

Kısmi içerik kısıtlaması için, kısa kodlar kullanabilir ve ayrıca içeriği zamanla dışarı atabilirsiniz.

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Ücretli Üye Abonelikleri, sınırsız düzeyde üyelik aboneliğine sahip olmanızı sağlar. Üyelerin yükseltmesini / düşürmesini kolaylaştırmak için seviyelerinizi bir hiyerarşi içinde düzenleyebilirsiniz.

Ücretli sürümle, aşağıdaki özelliklere de sahip olacaksınız:

  • Üyelerin birden fazla abonelik seviyesi olabilir
  • Kuruluşlar için grup / şemsiye üyelikleri

Ödeme seçenekleri

Ücretli Üye Abonelikleri, aşağıdaki ödeme ağ geçitleriyle entegre olur:

  • PayPal (Standart ve Ekspres)
  • Şerit

Hem tek seferlik hem de yinelenen ödemelerin yanı sıra aşağıdaki özellikleri destekler:

  • Ücretsiz denemeler
  • Tek seferlik kayıt ücretleri
  • Vergiler ve AB KDV
  • Ne istersen öde (değişken fiyatlandırma)
  • İndirim Kodları

Önemli Entegrasyonlar

İlk olarak, Ücretli Üye Abonelikleri, yerel Elementor arayüzünü kullanarak ayrı bölümleri, sütunları veya widget’ları kısıtlamanıza izin veren özel bir Elementor entegrasyonuna sahiptir. Elementor’da çalışırken , Gelişmiş sekmesinde yeni bir Görünürlük Kısıtlama ayarı alacaksınız .

Bunu, bireysel tasarımların parçalarını kısıtlamak için kullanabilirsiniz. Veya, Elementor Pro ve Theme Builder ile birleştirirseniz , doğrudan şablonlarınıza içerik kısıtlaması ekleyebilirsiniz.

Diğer entegrasyonlar şunları içerir:

  • WooCommerce (ürün görüntülemeyi / satın almayı kısıtlayın veya özel ayrıcalıklar sunun)
  • bbPress
  • Profil Oluşturucu

Fiyat

Ücretli Üye Abonelikleri, WordPress.org’da mevcut ücretsiz bir sürüme sahiptir.

Ek özelliklere ihtiyacınız varsa, farklı özelliklere ve site sınırlarına sahip iki ücretli plan vardır:

  • Hobi sahibi – bir sitedeki temel eklentiler için 69 ABD doları
  • Pro – sınırsız sitelerdeki tüm eklentiler için 149 ABD doları

6. MamberMouse

MemberMouse, faturalandırma modeli ve yaklaşımında daha çok bir SaaS aracı gibi çalışan bir üyelik WordPress eklentisidir.

Tek bir pakette birçok gelişmiş özellik sunar. Bununla birlikte, dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, MemberMouse’un diğer birçok WordPress eklentisi gibi GPL lisansına sahip olmamasıdır . Bu, kısmen, temeldeki kodların hiçbirini düzenleyemeyeceğiniz anlamına gelir. GPL lisansı sizin için önemliyse, başka bir eklenti aramak isteyeceksiniz.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

MemberMouse, tek tek içerik parçalarını ve toplu kısıtlamayı şu yollarla kısıtlamanıza izin verir:

  • Kategoriler veya diğer sınıflandırmalar
  • Gönderi türleri

Ayrıca SmartTag’leri kullanarak içeriği kısmen kısıtlayabilirsiniz. SmartTag’ler ayrıca, kişiselleştirilmiş deneyimler oluşturmak için yararlı olan, bir kullanıcının seviyesine göre farklı içerik görüntülemenizi sağlar.

Diğer özellikler şunları içerir:

  • İçerik damlıyor
  • Kısıtlanmış içeriğin “Teaser” sürümleri – bu, üyelerin kısıtlanmış içeriği paylaşmaya devam etmesine izin verir ancak misafirlerin görebileceklerini sınırlar

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

MemberMouse sınırsız abonelik seviyeleri oluşturmanıza izin verir. Bununla birlikte, üyeler seviyelerini yükseltebilir ve düşürebilirken, aynı anda yalnızca bir üyelik seviyesine sahip olabilirler.

MemberMouse ayrıca bir grup üyeliği özelliğinden yoksundur, ancak bunu ekleyen bazı üçüncü taraf uzantıları vardır .

Ödeme seçenekleri

MemberMouse aşağıdaki ödeme ağ geçitlerini destekler:

  • Şerit
  • PayPal
  • Braintree
  • Authorize.net
  • Clickbank
  • Sticky.io
  • Coinbase

Aşağıdakiler dahil hem tek seferlik hem de yinelenen üyelikleri satabilirsiniz:

  • Ücretsiz veya ücretli denemeler
  • Ödeme planları
  • Kupon kodları
  • Tek tıklamayla satış
  • Hediye verme

Dikkate değer bir özellik, MemberMouse’un üyeliklere ek olarak bireysel ürünleri satmanıza da yardımcı olabilmesidir.

Önemli Entegrasyonlar

Temeldeki kodu düzenleyemeyeceğiniz için, yerleşik olanların ötesinde entegrasyonlar kurmak zor olacaktır (MemberMouse’un bir API’si olmasına rağmen ).

MemberMouse’un entegrasyonları temelde popüler e-posta pazarlama hizmetlerinin yanı sıra tümünü kapsayan bir Zapier entegrasyonu ile sınırlıdır.

Fiyat

MemberMouse, sitenizin sahip olduğu üye sayısına ve diğer bazı özellik farklılıklarına bağlı olarak SaaS tarzı yinelenen faturalandırmayı kullanır:

  • Oluşturucu – 5.000’e kadar aktif üye için 39.95 $ / ay
  • Gelişmiş – 50.000’e kadar aktif üye için 99 $ / ay
  • Premium – 100.000’e kadar aktif üye için 299 $ / ay

7. Members

üyelerin ana sayfası

Üyeler, 2019’un sonlarında MemberPress ekibi tarafından satın alınan hafif ve ücretsiz bir WordPress üyelik eklentisidir .

İçeriğe erişimi kısıtlamak için yalnızca hafif bir seçenek istiyorsanız, ancak diğer eklentilerin sunduğu gelişmiş abonelik düzeyine ve ödeme özelliklerine sahip değilse bu iyi bir seçenektir.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

Üyeler, kullanıcıların sitenizde neler yapabileceğini kontrol etmenize yardımcı olmak için WordPress’in varsayılan rolleri ve yetenekleri ile birlikte çalışır.

Aşağıdakiler dahil olmak üzere sitenizin birçok farklı bölümü için erişimi kullanıcı rolüne / yeteneğine göre kısıtlayabilirsiniz:

  • Bloklar
  • Gelişmiş Özel Alanlar (ACF) alanları
  • Kolay Dijital İndirmeler
  • GiveWP
  • Meta Box özel alanları
  • WooCommerce

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Yine, varsayılan WordPress rollerini ve yeteneklerini kullanacaksınız – kendi abonelik yönetimini eklemiyor.

Ödeme seçenekleri

Yok, ancak ödemeler için MemberPress ile entegre edebilirsiniz.

Önemli Entegrasyonlar

Üyeler, aşağıdakiler dahil birçok başka WordPress eklentisindeki yeteneklerle bütünleşir:

  • ACF
  • Kolay Dijital İndirmeler
  • GiveWP
  • Meta Kutusu
  • WooCommerce

Fiyat

MemberPress ediniminden bu yana Üyeler eklentisi ve tüm eklentiler ücretsizdir.

8. WP Members

wp-üyelerinin ana sayfası

WP-Members, 200’den fazla yorumda 4.7 yıldızlı derecelendirme ile 80.000’den fazla sitede aktif olduğu WordPress.org’da popüler bir ücretsiz üyelik eklentisidir. Çekirdek eklentiyi genişleten ek premium eklentiler de vardır.

Bu iyi bir hafif seçenek ancak Üyeler gibi, diğer üyelik eklentilerinde bulunan bazı gelişmiş özelliklerden yoksundur.

İçerik Kısıtlama Seçenekleri

WP-Members, tek tek gönderileri, sayfaları veya özel gönderi türlerini kısıtlamanıza izin verir. Kısa kodları kullanarak içeriği kısmen de kısıtlayabilirsiniz. Ancak, içeriği toplu olarak kısıtlama seçeneği yoktur.

Premium bir eklentiyle, belirli dosyalara erişimi de kısıtlayabilirsiniz.

Abonelik Seviyeleri / Yönetimi

Diğer eklentilerin aksine, WP-Members sınırsız abonelik seviyeleri oluşturmanıza izin vermez. Bunun yerine, kullanıcılar sadece “üyedir”.

Yani, temelde iki “seviye” vardır:

  • Anonim ziyaretçiler
  • Üyeler

Ödeme seçenekleri

Ücretli eklentilerle, yerleşik bir PayPal entegrasyonu veya ödemeleri gerçekleştirmek için WooCommerce’i kullanmanıza izin veren bir WooCommerce entegrasyonu aracılığıyla üyelikleri satabilirsiniz.

Daha fazla esneklik istiyorsanız, muhtemelen WooCommerce entegrasyonunu kullanmak isteyeceksiniz çünkü WooCommerce’in diğer birçok ödeme özelliğinden yararlanmanıza izin veriyor.

Önemli Entegrasyonlar

WooCommerce entegrasyonunun ötesinde, WP-Members ayrıca aşağıdaki araçlar / eklentilerle entegre olur:

  • BuddyPress
  • bbPress
  • Kolay Dijital İndirmeler
  • Etkinlik Takvimi
  • Mailchimp
  • ACF

Fiyat

Çekirdek eklenti WordPress.org’da ücretsizdir.

Bireysel eklentiler satın alabilir veya tüm eklentilerin bir paketini ve 125 $ ‘a premium destek alabilirsiniz.

Bir WordPress Üyelik Sitesi Oluşturun ve Elementor ile Zahmetsizce Tasarlayın

Bahsettiğimiz gibi, en iyi üyelik eklentisi için genel bir öneride bulunmak zordur çünkü bir WordPress üyelik sitesi oluşturmaya giden çok fazla değişken vardır. Bir kişi için en iyisi bir başkası için en iyisi olmayabilir.

Bu listedeki tüm eklentiler kaliteli seçeneklerdir, bu nedenle bu gönderiyi ve karşılaştırmalarını kendi aramanızda bir atlama noktası olarak kullanmanızı öneririz.

Hala bunalmış durumdaysanız ve nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, MemberPress Elementor için yerleşik bir entegrasyona sahip harika bir ilk seçenek sunar. Sen edebilirsiniz bizim tam üyelik sitesi öğretici izleyin MemberPress ve Elementor tarafından desteklenmektedir kendi WordPress üyelik sitesi oluşturmak için.

Hangi üyelik eklentisini seçerseniz seçin, daha iyi açılış sayfaları, kısıtlanmış içerik veya daha iyi bir üyelik sitesi oluşturmanıza yardımcı olacak başka herhangi bir şey tasarlamak için Elementor’u kullanmaya devam edebileceksiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

2 yanıt

  1. Merhaba, Yazınız çok ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş. Teşekkür ederim. Size bir sorum olacaktı. Ben ticari bir beklentim olmaksızın hazırladığım bazı etkinlik dosyalarını bloğumda paylaşıyorum ve hareket getirmek için bazı dosyaları sadece üyelerle paylaşmak istiyorum. Word press premium kullanıcısıyım. Kurumsala geçmeksizin üyelik eklentilerinden faydalanabilir miyim?

    1. Merhaba, WordPress.com da kurumsal paket ile üyelik eklentisini kurabilirsiniz. WordPress.com değilde farklı bir hosting firmasından WordPress hosting alırsanız her pakette üyelik eklentilerini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir